| Superior a întrebat:

Daca lumea e atat de nedreapta si nemernica, ar trebui si noi (cei buni) sa devenim la fel? Adica, de ce as fi atat de bun? Prietenii pentru care am riscat anumite lucruri pot uita peste 2 minute cine am fost sau ce am facut pentru. ei...

17 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu te considera bun, lauda de sine nu miroase a bine, lasă i pe altii sa aprecieze cum esti intradevăr.

| Emmy125 a răspuns:

Asa sunt oamenii. Conteaza doar interesul lor si atat. Din pacate mai am si eu multe de invatat la capitolul asta pentru ca sunt prea buna cu ceilalti desi poate ca ar merita.
Cred ca asta se invata si odata cu varsta. Cu cat inaintezi in varsta cu atat devii mai "nemernic" laughing

| Radu_Alexandra_2000 a răspuns:

In nici un caz! Stiu despre ce vorbesti, si eu am avut asa prieteni, si am facut greseala sa ma comport la fel ca ei, indiferenta. Tu sa nu faci asa. Mai simplu ar fi sa fi tu cel bun, ei intr-o zi isi vor dea seama, chiar daca vor trece ani, vor mai avea nevoie de ajutorul tau si se vor gandi la ce ai facut tu pentru ei. Insa nu trebuie sa fi naiv sa ajuti pe oricine iti cere ajutorul, pentru a face pe cineva drag sa sufere, etc. Eu ti-am dat un sfat, insa TU trebuie sa decizi!

| al9264 a răspuns:

Sunt unii atat de mizerabili incat chiar casca ochii cand vad pe unul ca tine care de exemplu ajuta o baba sa se ridice si nu inteleg ce e cu tine. Fiind de partea inconstientei si a "raului", si-au sapat singuri gropi si vor cadea in ele. Care sunt gropile? La trei ani, tu ca sa inveti te uitai la mama ta si vedeai ce facea, sa faci si tu la fel. Surpriza, toti oamenii fac asta toata viata, intr-o forma sau alta. Facand fapte nebenefice ( considerate rele ), au fost un model pentru altii si au ajuns mai multi oameni sa faca prostii. Tu, daca faci fapte bune in disperare, se vor gasi unii sa ti se alature. Poti schimba lumea find tu, dar avand in spate si motivatia de a face bine: o lume mai buna.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Esti bun pentru tine, nu pentru altii. Fiindca atunci cand esti bun, asta ti se pare singura cale.

| Superior explică (pentru Emmy125):

"Asa sunt oamenii. Conteaza doar interesul lor si atat.", si eu cum de nu sunt asa? straight face Cateodata cand ma enervez pe mai multi, imi imaginez ca sunt Hitler si ii chinui in lagare, dar in realitate sunt prea bun si mi-e mila si de un gandacel... nu stiu de ce sunt asa milos dar nu-mi place aceasta calitate...

| Clorox a răspuns:

Nu trebuie sa faci rau, am invatat de curand ca, chiar daca in lumea asta este rau, tu trebuie sa ai puterea sa transformi raul in bine si ura in iubire!
Astea sunt niste intrebari care nu au raspuns de la altii, tu singur in viata ta trebuie sa aflii raspunsul!

Răspuns utilizator avertizat
| TabletaSB a răspuns:

Daca celalalt e nemernic, nu inseamna ca si eu trebuie sa fiu la fel.
Daca tu ii respecti dar ei nu te respecta, ii eviti. Tine de educatie.
Asa e, ei pot uita ce ai facut tu. Dar tu nu poti uita.

Răspuns utilizator avertizat
Bula
| Bula a răspuns:

Vina este a noastra daca ne alegem asemenea "prieteni", "de pomana si de betie".
Eu am 3 prieteni, vechi, dar fiecare si-a dovedit de mai multe ori ca-si merita acest titlu.
Restul sunt oportunisti, poli-fete, etc.

| TFKatarina a răspuns:

Nu cred ca ar trebui sa devenim asa. faptele tale se vor masura la momentul trecerii pe partea cealalta..sti tu.
Peace and Love

| anad a răspuns:

„Fii bun, dar ferește-te să creadă lumea că poți fi numai bun." — Nicolae Iorga
"Am invatat ca oamenii vor uita ce le-ai spus, vor uita ce le-ai facut, dar nu vor uita niciodata cum i-ai facut sa se simta." Maya Angelou

| T0T a răspuns:

Să îți negi esența pentru că majoritatea nu e ca tine e o dovadă de slăbiciune.

| Emmy125 a răspuns (pentru Superior):

Majoritatea oamenilor. Nici eu nu sunt asa. Cel putin asta vreau sa cred.

| reihiuke a răspuns:

Toti sunt aia "noi buni"... si restul aia rai. happy si tu ai face la fel daca ai fi in locul prietenilor

| reihiuke a răspuns (pentru Superior):

Imi imaginez ca sunt Hitler si ii chinui in lagare, dar in realitate sunt prea bun si mi-e mila si de un gandacel...
esti milos ca ti.e frica si nu esti in stare sa fii altfel. iti imaginezi din acelasi motiv.
in realitate esti mai rau, dar nu vezi. cum nimeni nu vede...

Întrebări similare