| AlexDorinel a întrebat:

De ce în tara asta majoritatea copiilor nu și primesc primesc alocația de la părinți? Ce e mare afacere ca au părinții în buget 180 lei în plus? Ce poți sa faci cu aia 180 lei? Sa-ți iei prezervative și sa pui la masina 20 de litri de benzina.

Ce părere aveți? Vreau și eu niște motive.

60 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Te-ai gandit ca sunt familii unde singurii bani sunt doar cei din alocatia copiilor? Ai bagat repede prezervativele si benzina.
Of!

Răspuns utilizator avertizat
| darrio2007 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Si daca sunt mai multi copii?

| Simpatic a răspuns:

Bai tu lucrezi la statistici, de unde tot scoti zilnic aberatii ca majoritatea x sau majoritatea y, ca cutare si cutare?
De unde stii ca majoritatea si nu minoritatea?
Pe de alta parte cei care nu dau copiilor banii de alocatii au motivele lor fie nu vor ca copiii lor sa fie niste ratati care fumeaza si beau la 12-14 ani fie parintii lor sunt niste ratati care beau si fumeaza acei bani!
Eu stiu ca alocatia e ca sa cumperi copiiilor ce le trebuie haine, rechizite, sa platesti fondul clasei etc nu sa dai banii copiilor.
La fel stiu cazuri de handicapati care primesc pensie de la stat, dar pensia nu ar trebui sa le fie lor data ci ei SA FIE INTRETINUTI DIN ACEI BANI!

| RAY a răspuns:

De 180 de Ron ai de băut ceva zile apoi aștepți următoarea alocație, 10.copii 1800 de Ron, îți dai seama ce afacere bună dacă sunt fete le trimiți și la alți, faci avere

| Violleta2022 a răspuns:

Alocatia pentru copii revine parintelui pentru a avea extra bani sa-i cumpere copilului ce are nevoie.
Copilul nu are nevoie de bani, locuieste cu parintii, mananca acasa, sta acasa este sub tutela si ingrijier parinteasca, pana la 18 ani, asa cum prevede legea.

| Mosotti a răspuns:

Nu primesc copiii alocatia de la parinti, ca parintii aia sunt dusi cu capul, nu inteleg ca si copiii au nevoile lor.

Trebuia statu sa le dea direct copiiilor, nu tot la aia care au bani adica parintilor.

| Pnin a răspuns (pentru Mosotti):

Ce nevoi poti sa ai care sa necesite 240 de lei pe luna ca copil? Parintii oricum iti dau bani de buzunar

| Emma30555 a răspuns (pentru Mosotti):

Dacă ar trai copiii cu 200 lei pe luna ar muri de foame, de frig, fără haine și altele. Ei primesc mai mulți bani de la părinți în realitate

| Emma30555 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Nu ajunge din alocație haine, încălțăminte, telefon, factura telefon, bani de buzunar, eu cred ca părinții le dau mai mult pe luna decât dacă le ar da alocația, depinde fiecare ce buget are.

Pai vezi ca de fapt le dau mai mult decât alocația? Le cumpără și ce au nevoie le mai dau și se buzunar, deci nu e problema ca nu le dau alocația

Dacă părinții ii dau unui copil de 15 ani de exemplu 10 lei pe zi într un an sunt 3650 lei, dacă ii cumpără și telefon și haine sunt și mai mulți. De fapt părinții ii dau dublul alocației sau triplu într un an. Iar cei mici sub 14 ani, de exemplu un copil de 11 ani oricum cel mai des iese cu părinții nu cred ca își cumpără singur telefon sau haine din Mall.

| Mosotti a răspuns (pentru Pnin):

Cum ce nevoi? Iti strangi pentru un telefon ceva, un joc, daca parintii nu vor sa-ti dea, nu sa stai la mana lor, unii iti dau, altii nu bani de buzunar, asa ca e mai bine sa fi asigurat.

Cat e mai exact alocatia acum? 180?

| Mosotti a răspuns (pentru Emma30555):

Da, eu am zis sa aiba aia 200 in plus sa faca ei ce vor cu ei in caz ca parintii nu le da.

| Emma30555 a răspuns (pentru Mosotti):

Pai dacă ii dai 10 lei minim de cheltuia pe zi, pe luna ii iese 300 lei, dacă ii mai cumperi și haine și telefoane etc depășești cu mult suma aia, o dublezi

| Mosotti a răspuns (pentru Emma30555):

Da, insa ziceam in cazu in care-s parinti care nu le da deloc bani de buzunar, ca sunt destui si aia, si prin faza ca dadeai la copil alocatia, te asigurai ca macar toti aveau suma aia, daca le mai da si parintii, mai bine, ca au mai mult de buzunar.

| GabiDumitrescu a răspuns:

240. Depinde, de multe ori parintii aia nu au nici ce exemple sa le ofere copiilor ca si cheltuire cu cap a banilor respectivi, si pretind totusi de la copii sa faca eu-stiu-ce cu alocatia aia, daca le dau totusi banii. P.S. Depinde si de varsta copiilor, ca una e 8-10 ani si alta e cand are 14-16 si ar trebui sa aiba habar pe ce lume traieste, macar un pic.

| Wr3nch a răspuns:

Pentru ca alocatie nu inseamna bani de buzunar. Statul s-a gandit ca lumea face prunci putini si a zis sa dea niste banuti sa iti fie mai usor sa ii cresti daca te incumeti sa faci.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Wr3nch):

@Iote: Cum o incaseaza? Nu de alta, dar eu am facut dosarul fiica-mii, la mine pe un card intra banii. Ce zici mataluta?

| Fatamuntilor a răspuns:

Eu nu am primit niciodata toata alocatia in mana, dar aveam bani de buzunar, de un bilet la film, o prajitura la cofetarie etc...Mai mult decat atat vindem sticle si borcane pentru a avea un banut.Nu erau foarte multe pentru ca unele produse mergeau la schimb.Alfel plateai in plus
Nu cred ca statul a gandit ca acei bani excusiv pentru bani de buzunar.Ca oricum nu le ajung.
In familiile nevoiase acesti bani sunt necesari pentru hainute, rechizite, si de nu pentru mancare.

| LoveSleep a răspuns:

Pentru ca un copil nu ar trebui sa creasca cu ideea ca statul iti da bani fara sa faci nimic.

| johnnny123 a răspuns:

In primul rand, nu stiu de unde ai tu datele astea. Ai facut un studiu la nivel de tara si ai aflat ca peste 50% din parinti nu dau copiilor alocatia, sau le-ai scos ca de obicei din burta?

In al doilea rand, atunci cand esti cu bugetul la limita, 180 de lei pe luna chiar se simt. Pentru foarte multe familii, 180 de lei pot face diferenta dintre a avea sau nu curent electric in casa.

Dar tu nu ai de unde sa stii asta, pentru ca nu ai platit o factura in viata ta.

Asa ca nu mai inventa statistici si nu mai baga toti oamenii in aceeasi oala atunci cand situatia variaza de la caz la caz si de la familie la familie.

| johnnny123 a răspuns (pentru AlexDorinel):

In primul rand, tu nu "plateai" absolut nimic. Esti un copil care nu a produs un leu in viata lui.

In al doilea rand, nu toate familiile au 2 frigidere si 3 televizoare. Sunt o gramada de familii care au facturi de electricitate de pana in 200 de lei.

| Pnin a răspuns (pentru AlexDorinel):

Cred ca esti om matur si trollezi daca vorbesti aici de facturi. Macar te distrezi?

| johnnny123 a răspuns:

Daca nu are 16 ani, atunci chiar joaca foarte bine rolul unui copilas de 16 ani mai modest la minte.

| Zuzu1991 a răspuns:

Wow, tovarasul Dorinel sta la oras si are parinti cu stare
180 de lei e BOIERIE la tara unde cu 50 de lei faci nunta

| Zuzu1991 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Dude, nu ai idee nici macar VAGA ce e aia saracie, daca iti permiti sa generalizezi ca 180lei = prezervative, la tara nu ar da nimeni 4lei pe un prezervativ... NICIODATA, mai bine fac 50 de copii

Wow, si imi confirmi si reconfirmi ca ai bani
ultima incercare...
LA TARA unde E SARACIE LUCIE, 180 lei SUNT BANI... PE BUNE
stiu ca pentru tine e greu sa intelegi asta, dar nu inseamna ca nu e real

Mama draga, am scris saracie de vreo 3 ori, evident ca sunt SI oameni bogati, dar tu generalizezi de parca majoritatea ar fi asa
deci o las balta, pana te fac pe tine sa intelegi inchide la non-stop tongue

| Iote a răspuns:

Ce spui? Esti rupt de realitate. Parintii nu vad un leu. Copiii incaseaza alocatia. Bani din care fac ce vor, nu-i folosesc pentru scoala sau pentru nevoile lor. Pentru asta, inca mai cer bani de la parinti.

| AlinTanase a răspuns (pentru Iote):

Voi ati primit alocatia? Cand eram mic nu am vazut un leu din alocatie

| Iote a răspuns (pentru AlinTanase):

Pentru ce? Te intretineai singur din banii aia?
Alocatia este un ajutor de la Stat, dat perintilor pentru educatia si intretinerea copiilor. Nu pentru distractie. Parintii care i-au facut au obligatia sa-i creasca. Daca nu ar fi alocatia, ce ai face?

| Iote a răspuns (pentru AlexDorinel):

Corect! Ar fi mai bine fara alocatie.
Parintii, daca i-au facut, au obligatia sa-i creasca. Nu Statul! Adica, nu sunt de acord sa-mi mareasca mie taxele ca sa le dea lor de bautura si tigari.

| AlinTanase a răspuns (pentru Iote):

Daca nu ar fi alocatia? Am 26 de ani, lucrez.Nu am nevoie de alocatia copiilor, am 2 carduri pentru fete si le voi da acces la bani cand vor creste.

| Iote a răspuns:

Pai nu. Numai aici pe site sunt multi care spun ca au facut card pe numele lor si primesc alocatia pe cardul lor. Fara legaura cu parintii. Si i incata si pe ceilalti care intreaba. De unde crezi ca stiu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, dar sunt și adolescenți care beau, se droghează din banii de alocație, sau banii de liceu.
Ogramada de copii fumează, se droghează, consuma alcool.

Sunt și copii cuminți de altfel cărora li se ia toate alocația de părinții comuniști!
Deci sunt cazuri și cazuri la noi.
Nu de multe ori am văzut în parcuri copii care fumau țigări rolling on the floor aveau în jur de 10-12 ani, și nu, nu erau Rromi, erau romani!

Ar trebui sa li se dea, mai ales dacă sunt disciplinați, învață bine, sunt silitorisi., ar merita și ei banii aia, sau măcar jumate din ei, dar mulți părinți sunt comuniști, au rămas cu mentalitatea aia comunista, fascista, niște oameni mizerabili, mie mi lehamite de oamenii ăștia.

Copiii aia trec prin umilințe la școală, bullyng și multe alte umilințe; părinții lor nici nu știu asta, nici nu ii suporta moral, doar ii judeca.

Pe de o alta parte,, aia care au o conduita compromițătoare negativa, sunt scandalagii, fac mișto de profesori, se bat toată ziua, chiulesc de la școală,, ăștia nu merita toată alocația ",,, dar sa ii iei toți banii denota o educație primitiva" "

| anonim_4396 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Asa i stimate pensionar happy

| tudorvolcano a răspuns:

Pentru că foarte mulți părinți sunt în deficit bugetar, cu tot cu alocație. Așa se întâmplă la noi, pentru că salariile sunt mici, iar cheltuielile destul de mari.
Nu e o mare afacere 180 de lei în plus dacă părinții sunt în surplus bugetar, dar dacă sunt în deficit, înseamnă că deficitul e mai mic cu 180 de lei.

Totuși, la final e tot vina părinților, pentru că mare parte din români fumează.
Un pachet pe zi de 20 de lei (nu mai știu cât costă acum) x 2 persoane x 30 de zile = 1200 de lei pe lună, sau 1240 de lei dacă luna are 31 de zile.
Chiar dacă ar fuma doar jumătate, sau un sfert, tot fumează mai mult decât alocația copiilor.

| Pnin a răspuns:

Au salarii mici si nu au ce face ei cu banii, banii sunt pentru a le asigura strictul necesar, deci pasta de dinti si chestii pe care un copil nu si le-ar cumpara

| Pnin a răspuns:

In primul rand, esti in urma cu stirile. Joaca-ti rolul cum trebuie.
Alocatia e 214 lei.
o pasta de dinti e 5 lei, un sapun dove inte 2.5 lei, un sampon x lei
Fa un calcul de cate are nevoie un copil ca sa fie curat zilnic.
Daca ii mai cumperi si cartela de telefon s-a mai dus 30 de lei
Daca ii mai faci si abonament pe vreo masina sa mearga la scoala se mai duc 30 (daca nu deconteaza scoala complet, dar de obicei nu e complet)
Aia 214 lei ajuta, normal ca nu vezi banii
Statul nu iti da bani sa iti iei tu energizante si dulciuri sa-ti perforezi maselele

| Patriotul2689 a răspuns:

180 de lei sunt foarte mulți bani, nu vorbi prosti. Cu o sută optzeci de lei poți plăti factura la curent, îi poți dona în scopuri nobile sau îi poți da unei parohii.
Și nu e cum spui tu. Mulți copii nu numai că își iau banii pentru alocație, dar mulți mai și cer bani de la părinți (că na, iPhone-ul placat cu aur costă, deși pe vremuri era mare bucurie dacă vedeai o ciocolată). Mulți puști de 12 ani sunt complet bâtă la școală dar sunt bătăuși, se dau la femei ca ultimii golani și își numără banii în fața ta, să îți facă în ciudă (și e vorba de sute de lei). Mulți copii agonisesc banii pe toate nimicurile, aducându-i la faliment chiar și pe părinți! Sunteți o generație de râzgâiați risipitori și tot voi vă plângeți că nu vă mai dau părinții 1.000 de lei ca să vă luați băutură și țigări!