| AlexDorinel a întrebat:

De ce în tara asta majoritatea copiilor nu și primesc primesc alocația de la părinți? Ce e mare afacere ca au părinții în buget 180 lei în plus? Ce poți sa faci cu aia 180 lei? Sa-ți iei prezervative și sa pui la masina 20 de litri de benzina.

Ce părere aveți? Vreau și eu niște motive.

60 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Zuzu1991 a răspuns:

Wow, tovarasul Dorinel sta la oras si are parinti cu stare
180 de lei e BOIERIE la tara unde cu 50 de lei faci nunta

| Zuzu1991 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Dude, nu ai idee nici macar VAGA ce e aia saracie, daca iti permiti sa generalizezi ca 180lei = prezervative, la tara nu ar da nimeni 4lei pe un prezervativ... NICIODATA, mai bine fac 50 de copii

| darrio2007 a răspuns:

Te-ai gandit ca sunt familii unde singurii bani sunt doar cei din alocatia copiilor? Ai bagat repede prezervativele si benzina.
Of!

| darrio2007 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Si daca sunt mai multi copii?

| AlinTanase a răspuns (pentru Iote):

Daca nu ar fi alocatia? Am 26 de ani, lucrez.Nu am nevoie de alocatia copiilor, am 2 carduri pentru fete si le voi da acces la bani cand vor creste.

| Emma30555 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Pai vezi ca de fapt le dau mai mult decât alocația? Le cumpără și ce au nevoie le mai dau și se buzunar, deci nu e problema ca nu le dau alocația

| LoveSleep a răspuns:

Pentru ca un copil nu ar trebui sa creasca cu ideea ca statul iti da bani fara sa faci nimic.

| tudorvolcano a răspuns:

Pentru că foarte mulți părinți sunt în deficit bugetar, cu tot cu alocație. Așa se întâmplă la noi, pentru că salariile sunt mici, iar cheltuielile destul de mari.
Nu e o mare afacere 180 de lei în plus dacă părinții sunt în surplus bugetar, dar dacă sunt în deficit, înseamnă că deficitul e mai mic cu 180 de lei.

Totuși, la final e tot vina părinților, pentru că mare parte din români fumează.
Un pachet pe zi de 20 de lei (nu mai știu cât costă acum) x 2 persoane x 30 de zile = 1200 de lei pe lună, sau 1240 de lei dacă luna are 31 de zile.
Chiar dacă ar fuma doar jumătate, sau un sfert, tot fumează mai mult decât alocația copiilor.

| Violleta2022 a răspuns:

Alocatia pentru copii revine parintelui pentru a avea extra bani sa-i cumpere copilului ce are nevoie.
Copilul nu are nevoie de bani, locuieste cu parintii, mananca acasa, sta acasa este sub tutela si ingrijier parinteasca, pana la 18 ani, asa cum prevede legea.

| Emma30555 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Dacă părinții ii dau unui copil de 15 ani de exemplu 10 lei pe zi într un an sunt 3650 lei, dacă ii cumpără și telefon și haine sunt și mai mulți. De fapt părinții ii dau dublul alocației sau triplu într un an. Iar cei mici sub 14 ani, de exemplu un copil de 11 ani oricum cel mai des iese cu părinții nu cred ca își cumpără singur telefon sau haine din Mall.

| RAY a răspuns:

De 180 de Ron ai de băut ceva zile apoi aștepți următoarea alocație, 10.copii 1800 de Ron, îți dai seama ce afacere bună dacă sunt fete le trimiți și la alți, faci avere

Wow, si imi confirmi si reconfirmi ca ai bani
ultima incercare...
LA TARA unde E SARACIE LUCIE, 180 lei SUNT BANI... PE BUNE
stiu ca pentru tine e greu sa intelegi asta, dar nu inseamna ca nu e real

Mama draga, am scris saracie de vreo 3 ori, evident ca sunt SI oameni bogati, dar tu generalizezi de parca majoritatea ar fi asa
deci o las balta, pana te fac pe tine sa intelegi inchide la non-stop tongue

| Mosotti a răspuns (pentru Pnin):

Cum ce nevoi? Iti strangi pentru un telefon ceva, un joc, daca parintii nu vor sa-ti dea, nu sa stai la mana lor, unii iti dau, altii nu bani de buzunar, asa ca e mai bine sa fi asigurat.

Cat e mai exact alocatia acum? 180?

| Mosotti a răspuns (pentru Emma30555):

Da, eu am zis sa aiba aia 200 in plus sa faca ei ce vor cu ei in caz ca parintii nu le da.

| Emma30555 a răspuns (pentru Mosotti):

Pai dacă ii dai 10 lei minim de cheltuia pe zi, pe luna ii iese 300 lei, dacă ii mai cumperi și haine și telefoane etc depășești cu mult suma aia, o dublezi

| Mosotti a răspuns (pentru Emma30555):

Da, insa ziceam in cazu in care-s parinti care nu le da deloc bani de buzunar, ca sunt destui si aia, si prin faza ca dadeai la copil alocatia, te asigurai ca macar toti aveau suma aia, daca le mai da si parintii, mai bine, ca au mai mult de buzunar.