1.Gramatica e grele.
2. E si mai grele cand o inveti de pe mess
si 3. Daca o mai combini si cu engleza iese ceva letal
Ai dreptate, nu pot spune că nu. Dar ai grijă cu cacofoniile. Într-adevăr, unii greşesc din grabă. Dar nu prea au scuză. În momentul în care publicăm răspunsul apare un chenar care ne invită a-l reciti. Nu cred că e mare lucru să mai citim odată ce am scris. În acest fel corectăm eventualele greşeli. Asta în cazul în care "erorile" sunt cauzate de grabă căci dacă sunt făcute din neştiinţă, răspunsul poate fi citit de 10 ori, căci tot aşa va rămâne. Mi se pare de bun simţ ca toată lumea să ştie când se foloseşte cratima de exemplu. Numai astăzi am văzut "sau/s-au" scris greşit de câteva ori. Măi fraţilor, SAU se scrie când se poate înlocui cu ORI. Exemplu: Eu SAU/ORI tu. Se scrie cu cratimă când NU se poate înlocui cu ORI. Exemplu: Părinţii tăi s-au dus la film. Nu e aşa de greu. La fel şi "î". Înţeleg că unii aşa au învăţat dar nu e nu ştiu ce filozofie în a se actualiza. Merg prescurtările gen "pentru, pentru, nr, str " dar "celelalte" nu. Poate şi mai rele decât acestea sunt dezacordurile. Mă deranjează şi repetarea unei litere până la refuz: "te rooooooooog". Se poate, nimeni nu zice că nu, dar pe messenger sau într-un cadru privat, nu aici în public. Şi nu este nevoie ca pentru orice greşeală observată, să se mai posteze un nou răspuns. Se poate corecta cel cu pricina. Puţină răbdare şi lucrurile se aşează de la sine.
Psihoyounger
manu1993 întreabă:
AndraioanapopescuBlondaCuIdeiCoo... întreabă: