| tonyc7 a întrebat:

De ce se spune ca,, vorbele dor mai tare decat pumnii'?
Adica daca un om e batut de fata cu altii sufera mai putin decat altul care primeste doar injuraturi, insulte si alte vorbe rele de fata cu altii?
Cam greu de crezut...

8 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Suferinta fizica dispare, vorbele raman, eu totusi prefer sa raman intreg si sa fiu injurat toata viata decat sa raman fara dinti, cu oase rupte sau alte nenorociri in schimbul unor vorbe dulci ca mierea.

| ZenoDinCitium a răspuns:

Mai bine sa ramai cu dinții în gură totuși hai sa nu exageram! Dar așa este, vorbele foarte insultătoare de la cei dragi sunt greu de digerat.

| Brizbriz a răspuns:

Depinde de vorbe
injuraturi si insulte, pe multi ii lasa rece
dar daca cineva se rahateste numai cu, cuvinte pe ceva sau cineva la care tu chiar tii, atunci DA, poate sa te doara mai rau decat un pumn in mecla

| AvramD a răspuns:

Este o expresie asa ca trebuie interpretata. Nu se refera la durerea fizica ci la cea psihica si se aplica in anumite situatii. Exemplu: daca o persoana are anumite nesigurante si tu o insulti folosindu-te de acele nesigurante(esti urat, nu o sa reusesti sa iti intemeiezi o familie in viata ta, etc.) acele lucruri il pot pune la pamant din punct de vedere psihic si in unele situatii poate ajunge chiar sa isi ia viata. Pe cand un pumn este o durere de moment, pe care adrenalina o poate ameliora, si o vanataie temporara care daca nu o atingi nici macar nu doare.
Un alt context in care expresia are o relevanta foarte mare este la conflictul in familie.
Nu am timp si chef sa gasesc niste exemple mai evidente.

| tonyc7 explică (pentru AvramD):

Deci sa inteleg ca prin anumite cuvinte sau expresii, alese,, strategic', poti face mai mult rau unei persoane pe termen lung decat daca l-ai lua la pumni pe moment?

| AvramD a răspuns (pentru tonyc7):

Evident, dar depinde si de persoana. Sunt persoane carora nu le pasa de ce zice lumea decat daca este cineva apropiat, si chiar si atunci... Femeile sunt mai susceptibile la o astfel de abordare, o parte din ele(inainte sa vina si sa ma acuze cineva ca as fi misogin), pentru ca daca o lovesti se va gandi ca esti un porc, un misogin, etc. si va trece peste, pe cand daca ii spui ca este urata, daca te legi de aspectul ei ii poti crea nesigurante, pot intra intr-o usoara depresie deoarece multe din ele pun foarte mult pret pe aspectul lor, pe cum sunt percepute de lume.

| StripperRaoul a răspuns:

Opriti planeta vreau sa ma sinucid.

| Utilizatornew25 a răspuns:

Salut, multe vorbe de genu, sunt clișee pure, nu mai crede tot ce se aude! Multe se spun doar ca să fie spuse, și se popularizează în prostie degeaba! Sper că te am ajutat!