Pe ei ar trebui sa-i pună sa recite Cățeluș cu parul creț sau niște versuri de manele sau trap! Ce perle am auzit în ultimul timp... ferească sfântul! Orice li se pare greu!
Am gasit ei eu simulari la evaluarea nationala 2025 aici la mate:
https://cdn.edupedu.ro/......re_LRO.pdf
si respectiv aici la romana:
https://www.edupedu.ro/......-ai-facut/
Nu vad ce ar fi in neregula cu structura decat ca e prea usoara si prea mura in gura. Chiar sunt structurate pe model de grila la ambele materii ca pentru prosti. Mai usor decat atat efectiv n-ai cum. Eu am sustinut prin 2011-2012 parca evaluarea nationala dar sunt destul de sigur ca era mai greu decat acum.
Ce vrei sa spui cu "structurate"?
Poate te referi la formularea subiectelor.
Sunt subiecte de rezolvat, nu manuale să aibă nevoie de structura!
Materia la școală este structurata (pe capitole etc).
Dar subiectele? Ce structura vrei să aibă subiectele?
Ce structură poate avea un exercițiu la mate?
Pentru cine nu invata, sunt foarte grele. Indiferent de "modelul" de prezentare.
Fără grile! Au făcut sa semene cu testele PISA dar parca mai imburligat e totul
Eu sunt de părere părere că ar trebui scoase grilele! Nu este mai ușor, ci mai întortocheat
Nici nu mai au în program carti de la autori românești! Doar străini
Am auzit ca se studiază,, Jurnalul unui pusti " la clasa a-V-a
Da sustin revenirea. ce trebuie modificat este actualizarea textelor si intelesurilor catre zone importante ale noului intelect care scade asta e consecinta internetului. In ritmul asta ce sa mai adaptezi ca va fi nevoie de grila la toate subiectele sa vedem in 8 ani de va mai fi scoala. Ma pregatesc sa fiu si prOfesor pentru proprii copii de acum HAHA Macar sa imi fac 20 sa am de o clasa HAHA
Acum, chiar nu mai poți nega că ai cont dublu aici și că ești cine spunem noi cu toții ( chiar și Violetta! ), că ești!
Eu cred că Evaluările de orice fel sunt apă de ploaie față de ce ar trebui să fie de fapt o Evaluare ÎN ADEVĂRATUL SENS AL CUVANTULUI!
Copii sunt tot mai îndobitociți cu fiecare an ce trece ( de către mass media și era tehnologiei, în general! ), elevii, tot mai proști, slab educați în toate sensurile! și mai neinteresați de școală și de viață în general!, așa că, soluția s-a găsit!
O mai slabă pregătire școlară, materii mai multe, dar inutile!, materie multă dar slab structurată, sau, după caz, materie cenușie putină, în cazul celor care au impresia că dacă elevul poartă zilnic un pix și o mapă/ hârtie la el, va ajunge mare domn, chiar dacă nu studiază nimic, și chiar din ceea ce studiază, nu se alege cu nimic!
Se va ajunge mai târziu la : " Ai un pix? Adio Testări! 10! Ești elev eminent, cu diplomă de facultate! ", sau mai bine cum o zicea George Carlin
...
https://youtu.be/sNXHSMmaq_s?feature=shared
( P.S. Dacă nu înțelegi, folosește și subtitrările! )
Ce se înțelege din ce am scris aici ca as fi Rosalia? Îmi pare rău dar chiar nu îmi înțelegi ce vreau sa spun! Și da evaluările astea sunt pistol cu apă pe lângă ce era mai demult! Rosalia era o tânără de peste 30 de ani! Te rog frumos sa nu ma mai acuzi ca am cont dublu fără dovezi! Încearcă sa îmi compari întrebările cu cele ale userului Rosalia
Scuze! Dar te rog sa nu ma mai acuzi ca sunt Rosalia fără dovezi
Tocmai, că o fac!
Toată lumea o face!
Dar nu înțeleg de ce te enervezi așa! ti-am mai spus că ești copilăroasă!
)
Ok, nu am să o mai fac!
PUBLIC! (Căci asta vad că te deranjează! )
Să și Promit?!
Dar, tot o să cred că ești ea!
Vezi, și tu bănuiai care sunt bănuielile mele!
Ești simpatică foc!
Vreau și eu niște dovezi! Compara întrebările mele cu cele ale Rosaliei
În primul rand Rosalia dădea ignor la dacă era jignita iar eu răspund userilor care o fac sau îi spun adminei!
Tocmai ți-am spus! Le-am comparat!
Și nu doar eu!
( Ai schimbat doar puțin, puțin de tot stilul, deoarece fiind o persoană extrem de inteligentă, ai încercat să ne pui pe o pistă falsă! Să-ți schimbi Modus Operandi!
Și aproape ai reușit! Pe unii chiar i-ai dus de nas! Bravo!
Ești abilă și dibace! ) #Respect!
O cunoști foarte bine pe Rosalia!
Vă cunoașteți bine!
)
Totuși, întrebarea rămâne!
UNDE E ROSALIA?
De ce a părăsit site-ul?!
(Fata era nedespartita de site, iubea site-ul ăsta! )
Culmea apari tu, dispare ea!
De ce nu răspundeți amândouă ( dacă, întâmplător , mai e pe sire!
, în TANDEM! Să demonstrați că nu sunteți una!
Asta e provocare!
Te-ai mai maturizat puțin!
Dacă te-am supărat cu ceva, Te rog să mă ierți!
Nu a fost cu intenție!
Totuși, dacă doar te stresează faptul că cred că ești ea, Tot o să cred asta! Până vei putea dovedi contrariul!
Modul in care s-a facut scoala acum e ingrozitor, adica figuri geometrice inca de la gradinita? Pe vremea cand eram eu la scoala as zice ca era decent asa ca da, categoric ar trebui sa se faca modul de predare ca inainte.
Nu fi ingrijorata, examenele nationale sunt in procesul de a fi eliminate, incluziv examenul de stat si titularizarea. Vor mai fi organizate doar atata timp cat mai stie cineva sa corecteze lucrarile.