Invata-l sa bata! Nu e cea mai matura si pacifista metoda, dar are si el orgoliul lui, nu poti sa-l lasi asa, sa-l vezi cum ii scade stima de sine! Intr-o zi va fi barbat, invata-l sa-si ia singur apararea, verbal, dar si fizic!
stati serios de vorba cu fiul dvs. si sfatuiti-l sa nu raspunda in nici un fel misto-urilor facute de colegii lui.Nu trebuie sa fii inalt ca sa fii si destept.Invatati-l ca esentele tari in sticlute mici se tin.
Pfff...complicata problema. pe langa a sta de vb cu fiul dvs, ar fi recomandat dupa parerea mea, sa vb cu diriginta/invatatoare sa faca cateva ore in acre sa le explice copiilor ca dumnezeu ne lasa pe fiecare diferit si ca tocmai asta e frumusetea in viata si mai ales ca e foarte aiurea sa razi de felul in care arata cineva, tinand cont ca nimeni nu alege felul in care arata. si sa ii invete sa judece (cu toate ca NU sunt de acord cu termenul asta) oamenii dupa calitati, aptitudini, suflet, nu dupa cum arata sau lucruri materiale... e important ca, copiii sa fie invatatia sta de mici. si nu trebuiesc apostrofati acei copii care rad (parintii lor da, in chimb) pentruc a ei nu stiu inca cu ce gersesc si fac ceea ce vad (la tv, acasa etc) si nu pot sa judece corect. si sa le maie xplice, ca daca e sa gaseasca la fiecare copil cel putin un defect, cu siguranta gaseste foaret repede
Asa am patit si eu cu fi-miu, dupa care l-am dat la arte martiale si acum ma pune si pe mine la pamant! Nu e cazul sa parasca pe nimeni, dar ai putea sa il astepti "pitit" cand iese de la scoala si sa vezi care-s indivizii si sa urli putin la ei. Ai totusi grija pana unde mergi cu violenta verbala, sa nu ai tu probleme cu legea!
trebuie sa-l convingi ca trebuie sa spuna adevarul pentru ca daca nu o face prapaditii aia vor prinde curaj si-l vor lua de fraier.trebuie sa fie pusii la respect inclusiv de dumneata.