| alexstar_1336 a întrebat:

Heii TPU! Am si eu o problema,deci am ramas pe toamna la chimie si nu stiu ce sa invat,nu ne-a spus din ce,colegii nu stiu, si eu nu am caiet straight face sunt clasa a-9a..imi puteti spune c-am ce s-a predat :/ adica stiu ca pe la sfarsit se axa pe niste probleme, va rog..nu stiu absolut nimic, si nu vreau sa raman :/

6 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă ai rămas corigent/ă ( pe vară - deci, media anuală la vreo materie este sub 5 ), atunci TREBUIE să promovezi ( ÎNTÂI ) examenul de corigenţă!
Vezi perioadele în care se dau corigenţele în Planificarea de la linkul :
http://www.isjneamt.ro/fisiere/comunicari/management/Nr._5308_-_2015.pdf

Trebuie să iei MINIM 5!
Dacă nu-l promovezi, atunci rămâi repetent/ă :(

"Art. 203. - (1) Elevii declaraţi repetenţi se pot înscrie în anul şcolar următor în clasa pe care o repetă, la aceeaşi unitate de învăţământ, inclusiv cu depăşirea numărului maxim de elevi la clasă prevăzut de lege, sau se pot transfera la altă unitate de învăţământ.
(2) Pentru elevii din învăţământul secundar superior şi din învăţământul postliceal declaraţi repetenţi la sfârşitul primului an de studii, reînscrierea se poate face şi peste cifra de şcolarizare aprobată.
(3) În ciclul superior al liceului şi în învăţământul postliceal cu frecvenţă, elevii se pot afla în situaţia de repetenţie de cel mult două ori. Anul de studiu se poate repeta o singură dată.
(4) Continuarea studiilor de către elevii din ciclul superior al liceului sau din învăţământul postliceal, care repetă a doua oară un an şcolar sau care se află în stare de repetenţie pentru a treia oară, se poate realiza în învăţământul cu frecvenţă redusă. În situaţia în care elevii din învăţământul secundar superior nu au împlinit 18 ani rămân în învăţământul cu frecvenţă zi/seral.
... " - SURSA = R.O.F.U.I.P. aprobat prin Ordinul MEN nr. 5115/15.12.2014 de la linkul :
http://www.isjmm.ro/......rofuip.pdf


Examenul de corigenţă se dă din TOATĂ materia învăţată pe parcursul întregului an!
La examenul de corigenţă se susţine probă scrisă şi orală/practică.

Vezi alte detalii în "Secţiunea 2 - Examenele organizate la nivelul unităţilor de învăţământ", Art. 210-218 din R.O.F.U.I.P. aprobat prin Ordinul MEN nr. 5115/15.12.2014 de la linkul :
http://www.isjmm.ro/......rofuip.pdf


Toate cele bune!

| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

Vezi Programa ( în vigoare ) la linkul :
http://programe.ise.ro/......20IX-a.pdf

Vezi şi Manualul la linkul :
http://goo.gl/3kOcZj

http://goo.gl/l4ArFG

| erdest a răspuns:

Pai tu nu stii ce s-a predat? N-ai fost la scoala? Caiet cum de nu ai?happy...

| Didiii15 a răspuns:

Materia de clasa a 9a este impartita in 6 capitole (cel putin asa a fost in manualul de pe care am studiat eu) : Structura atomului, cu precadere cea a invelisului electronic, Legaturile chimice, Legile gazului ideal, Solutiile, Echilibrele chimice si Reactiile redox (reducere-oxidare). Aici ai un site unde poti vedea fiecare capitol amintit mai sus structurat in mai multe lectii bine explicate si usor de inteles (exceptie facand lectiile 11, 14 si 15, acestea neapartinand materiei de clasa a 9a) : https://cognitivsystem.wordpress.com/......norganica/
Mult succes si sper ca te.am putut ajuta!

| David_David_1988_VL2p a răspuns:

Http://www.librarie.net/......ca-Zaharia

Eu pe asta l-am avut, e bun l-am rasfoit odata prin clasa da' n-am invatat niciodata. Fiecare prof are cate un stil, noua la final celor cu probleme de corigenta ne dadea probleme de pe la finalul manualului, axeaza-te pe alea, concentreaza-te sa inveti metodele. Noua ne dadea reactii Redox, sunt usurele, eu am gasit o profa care facea meditatii, cauta in ziare, trebuie sa fie, faci acolo 3-4 sedinte sa retii Redox, e usor, ti-as explica dar am uitat tot. Daca cumva zice ceva de Echilibrul chimic sa faci si asta. Suna-l pe profesor, trebuie sa ti zica macar capitolele. Asta se face:
Cap. 1. Atomul;
Cap. 2. Corelatii intre structura invelisului electronic, pozitia in sistemul periodic si proprietatile elementelor;
Cap. 3. Interactii intre atomi, ioni si molecule;
Cap.4. Starea gazoasa
Cap. 5. Solutii;
Cap. 6. Echilibru chimic.
Cap. 7. Acizi. Baze.
Cap. 8. Reactii redox. Exercitii recapitulative.

Axeaza-te pe ultimele 3 capitole. Asta ne dadea noua la final.
Ia si culegerea asta ca e buna, eu mai lucram una alta si sunt utile

http://www.librarie.net/......ela-Bogdan

Dai vreo 80 de lei pe carti si cateva meditatii, inveti acolo cateva probleme cum se fac, dar merita, e viitorul tau in joc. Nu te lasa frate!

| alexstar_1336 explică (pentru David_David_1988_VL2p):

Nu stiu la noi se axa mai multe pe niste probleme cu regula de 3 simpla, uite un exemplu: In 500 g de saramura contine 75g sara.Ce este o solutie? Care sunt componentele solutiei? Calculeaza concentratia solutiei.