|

La ce facultati se intra cu media de la BAC?(2020)

Salut TPU! Din motive personale s-ar putea sa nu iau o nota foarte mare in BAC iar asta ma gandesc ca s-ar putea sa ma afecteze la admiterea la unele facultati, cum ar fi ASE. Pe langa ASE, mai iau si alte optiuni unde se da admitere (gen poli de ex) dar si asa, nu se stie niciodata, s-ar putea sa nu am medie de BAC dar sa imi doresc sa intru la o facultate la care se tine cont.Asa ca, ma intereseaza care sunt facultatiile la care se tine cont in genereal de media de la BAC, gen ASE unde am impresia ca se intra doar cu media de la BAC sau media de la BAC conteaza 70%; ma refer la cele unde conteaza DOAR media de la BAC sau la care nu conteaza in totalitate dar in PROPORTIE FOARTE MARE...ca asa am mai auzit de cazuri cand la facultatile la care se da admitere specifica 2 candidati aveau aceeasi nota asa ca a intrat cel cu nota mai mare in BAC dar avand in vedere ca ma gandesc ca e putin probabil sa pic asa nu consider ca ar fi foarte important.Deci:
! CARE SUNT FACULTATILE LA CARE SE INTRA IN MARE PARTE CU NOTA PE CARE O AI LA BAC?
IN CAZUL IN CARE NU AI NOTA, EXISTA ALTA CALE PRIN CARE POTI INTRA (sa spunem ca eu am 7 in BAC si mi-ar trebui 7.8 ca sa intru la ce vreau, pot sa dau ceva diferenta si sa intru)?
Multumesc anticipat!

1 răspuns:
| a răspuns:

Admiterea e admitere, dosarul e dosar. Pe dosar se intra cu media, nu dai nici o diferenta, iar la admitere prea putin conteaza. In general nota mica la BAC -> nota mica la admitere deci ramai tot cam in zona aia, daca nu cumva iei 5 la BAC si 10 la admitere, ceea ce nu prea am intalnit pana acum.

La admitere se tine cont si de BAC in proportie de X%.