Gaseste una care e "logica" in versuri. In felul asta retii bazandu-te pe ceea ce urmeaza. Ceva ce sa iti poti imagina. Daca ai cum, inregistreaza-te (e un program din skype) si pune-ti pe un player/ telefon. Asculta cat mai mult. O sa vezi ca intra in subconstient. Si eu am avut problema asta acum vreo luna.
Simplu vezi dimineata cum te trezesti nu faci absolut nimic
si iei poezia si o citesti
o sa iti intre mult mai repede asa crede-ma
. Eu am facut asa cu lectia la Economie
si am invatat ceva ceva dar a fost timpu scurt
. Succes
Depinde cum ai tu memoria. De exemplu unele persoane învaţă mai uşor seara altele dimineaţă. Ia câte o strofă pe rând citeşte-o de mai multe ori dar concentrează-te şi vezi dacă ai reuşit s-o reţi, dacă nu mai insistă. Apoi treci la următoare strofă dar în acelaş timp începe cu prima, pentru ca reuşeşti să o spui cursiv. Dacă nu poţi lua o pastilă de memo +, ajută. Spor!
Iti spun cum invatam eu. Reciteam o strofa de cateva ori pana o memoram. Apoi recitam a doua strofa. Apoi primele doua. Cand credeam ca le tin minte incepeam cu a treia. Si tot asa pana terminam poezia. Si apoi ma verificam. Scriam poezia si verificam unde am greseli. Si insistam acolo apoi rescriam iar. E greu la inceput dar te obisnuiesti. Important e sa te concentrezi pe asta, sa vrei cu adevarat sa retii. Daca te gandesti la altele nu are niciun rost.
anonim_4396 întreabă: