Au bibiliotecile pline ca au pastrat cartile din vremurile cand chiar era singura modalitate de petrecere a timpului.
si nu conteaza pe cine a fost facut sondajul, conteaza ce iese in medie.
Eu nu mai citesc, ascult audiobooks. Dacă vrei să afli despre un subiect în detaliu, citești o carte, dar poți obține aceeași informație și dintr-un audiobook. Diferența este că cititul îți permite să vezi diagrame, tabele sau formule și să revii rapid la pasaje anterioare, pe când audiobook-ul îți oferă conținutul narativ, dar este mai greu de răsfoit și analizat în puncte specifice.
Creierul percepe si retine mult mai bine din citirea cartilor, decat din telefon sau alte surse media.
Să știi că nu! Mai ales tinerii și copiii de vârstă școlară! Am clase întregi în care nici un elev nu împrumută cărți de la biblioteca școlii - de cumpărat nici nu poate fi vorba. La română, unde ar trebui să citească, își fac temele cu ajutorul Chat GPT, iar profesoarele se declară extaziate" Ce deștepți sunt copii"! Dacă le zici ceva imediat te acuză că le-ai făcut idioate. Una din ele chiar este - le-a recomandat copiilor un canal de Tik Tok unde debitează unul tot felul de enormități.
Au tv maica! Biblioteca este pentru decor! Emisiuni " culturale " de indobitocirie sunt destule
Batranii nu mai vad bine, nu mai aud bine, asa ca televizoarele le sunt de prisos. Dar au radiouri.
Pastreaza cartile pe care le-au citit in speranta ca macar nepotii vor dori sa le citeasca.
Si una si alta am vazut in familia mea largita. Adica la toate neamurile pana la a 5-a spita. Din pacate, dupa moartea batranilor cartile ajung la gunoi.
Iar tinerii chiar nu citesc. Multi nu inteleg ce citesc desi ar putea sa o faca incet pana inteleg. Degeaba. Dar se uita la filme. Nu la titrare (ca si ala e citit) ci numai la actiunea de pe ecran. Si de multe ori inteleg pe dos ce se intampla acolo.
darima07 întreabă: