| BomboDinCongo a întrebat:

Am o propunere pentru ca țara noastră să se dezvolte economic.
TURISMUL!
Propun ca toți românii să-și petreacă vacanțele în țară, autoritățile să investească în turismul românesc,stațiunile să fie modernizate, să atragă cât mai mulți turiști,români și străini deopotrivă. Pentru că România e cea mai frumoasă țară din Europa Centrală și De Est și e păcat că nu se folosește potențialul turistic al țării. Potenţialul turistic al României este uriaş. România are un potenţial turistic ridicat, dar nu e exploatată suficient.
Cred că numai din turism, românii ar putea trăi bine,dacă s-ar dori acest lucru.
O mare parte a Produsului Intern Brut (PIB) ar putea fi asigurat de turism.
Mă deranjează că țări mult mai urâte precum Bulgaria,Ungaria sau Grecia câștigă mult mai mulți bani din turism.
Și românii au mulți bani, sunt poate printre cei mai bogați locuitori din Europa,adică o duc mai bine decât ceilalți europeni.
De exemplu,la noi,majoritatea mașinilor de pe străzi sunt noi(Clio,Polo,Golf), pe când în alte țări,de exemplu Grecia,majoritatea grecilor au mașini mici vechi(Suzuki, Ford Ca, camionete vechi etc).
Totuși, România e săracă pentru că românii(cam 2 milioane în fiecare an) cheltuie banii în străinătate.
Doar dacă românii nu ar mai pleca în străinătate ar fi suficient ca România să fie mai bogată. Fiindcă românii cheltuie câteva miliarde de euro în concedii în străinătate. Cum ar fi dacă acești bani i-ar cheltui în țară?
Ar trebui ca românilor să li se interzică să mai iasă din țară dacă nu au un motiv bun.Pentru că majoritatea merg în străinătate de fițe, nu au un motiv important.
De ce se spune că românii sunt săraci?
Foarte mulți snobi au bani și își fac vacanțele în străinătate.
Adineauri citeam pe un site de călătorii postul unui român care spunea că a plătit 8000 de euro pentru o vacanță în Grecia și nu i-a plăcut.
Altul spunea că a dat 1000 de euro pentru cazare o săptămână nu știu unde, parcă în Austria.
Și se spune că românii n-au bani?
Am și eu niște vecini care în fiecare an pleacă în Egipt, Maroc.și cheltuie cel puțin 3000 de euro în fiecare vacanță.
Pe alt site un român spunea că a vorbit cu patronul unui hotel din Grecia și acela i-a zis că majoritatea clienților lui sunt români și,judecând după cât cheltuiau,atât la hotel,dar și la restaurant,club etc,avea impresia că românii sunt foarte bogați și o duc mult mai bine decât nemții, de exemplu.
Eu nu-i înțeleg pe românii care se duc în străinătate în vacanță.Păi ce, România ce are? Nu pot face plajă decât în Grecia?
Eu nu sunt nici bogat, nici sărac dar și dacă aș avea salariu de 1000 de euro pe lună, tot nu m-aș îndura să plec în străinătate, doar ca să fiu în rândul lumii.
Oricum, 99% dintre românii care își fac vacanțele în străinătate nu o fac pentru că sunt pasionați de călătorii,nu le place să călătorească cu adevărat, dovadă faptul că pe drum se plictisesc.
Nu,românii care merg în străinătate o fac din snobism,pentru că așa e la modă.
Numai maneliștii,țăranii parveniți,inculți,cocalarii și pițipoancele reduse gen Oana Zăvoranu, Andreea Tonciu își fac vacanțele în străinătate.
Un român cu capul pe umeri care chiar muncește pentru banii săi își va petrece vacanțele în România,la mare și la munte.
Adică eu chiar nu înțeleg de ce atâția români, pe criza asta, încă se mai plimbă prin străinătate. Cu ce se aleg practic? Cu nimic.
Am un coleg care a fost în Spania în concediu, a plătit cam 3000 de euro, a stat 7 zile împreună cu prietena lui,și nu s-a ales cu nimic, decât cu câteva vederi, câțiva magneți de frigider.
Nu mai bine ar fi pus la bancă banii ăia? Nu era mai logic?
Sunt și români care deși n-au bani se împrumută ca să plece în vacanță în străinătate. Oamenii ăștia sunt iresponsabili, inconștienți.Stau cu datorii la întreținere,au rate la bănci neplătite, doar ca să-și satisfacă un capriciu idiot: să călătorească.
Eu vă propun ca de acum înainte,cu toții să ne petrecem vacanțele în țară. Astfel, banii rămân în țară, îi ajutăm și pe românii noștri să trăiască.
Și vă garantez că în țară vă veți simți mult mai bine ca în străinătate. Evident,maneliștii puhavi, snobii, parveniții, rromii cu Q7 tot în Bulgaria sau Grecia se vot duce în vacanță, la all inclusive, să bage-n ei până crapă..Eu acum mă adresez românilor integri,nu proxeneților,politicienilor,hoților,bugetarilor,celor cu pensii și salarii nesimțite, doctorilor care iau șpagă și care oricum n-au făcut banii cinstit.
Cine n-a făcut banii din șmecherii, ca maneliștii, de exemplu, nu își permit să dea 100 de euro pe noapte la cazare,cum e în străinătate.
Așadar, ce credeți,merită să călătorești?
Eu unul cred că cu banii pe care îi cheltui în concediu în străinătate, poți face ceva mai util.să-ți schimbi mașina,să-ți cumperi ceva pentru casă,să-ți renovezi locuința,să-ți iei haine,mai multă mâncare bio(care e mai scumpă),să meargă în cluburi,să se distreze,să-și cumpere un televizor mai bun,sau pur și simplu să strângi banii,să pună ban pe ban,cum se zice,nu să-și bată joc de ei.
Nu zic,trebuie să mergi și în vacanță măcar o dată la câțiva ani.că altfel înnebunești.Dar cu bani puțini, te poți duce la mare în țară, că e foarte frumos, mai ales la Neptun, Olimp sau Eforie..sau la munte.Sunt mii de locuri superbe în Moldova, Ardeal sau chiar și în Oltenia sau Țara Românească.

3 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Tu realizezi cat de aberanta este afirmatia "Ar trebui ca românilor să li se interzică să mai iasă din țară dacă nu au un motiv bun"?

Romania nu este un lagar. Daca iti plac lagarele de ce nu te duci tu sa locuiesti in Coreea de Nord, te-ai intelege de minune cu Kim Jong-un.

Si de ce ti se pare mai util sa-ti schimbi masina si sa mergi in cluburi decat (de exemplu) sa vezi Luvrul?

De ce ii bagi in aceeasi oala pe toti oamenii care calatoresc in strainatate?
De ce sunt toti "manelisti, inculti, parveniti, cocalari etc"?

Poate ca inainte de a elabora strategii care in mod evident te depasesc, ar trebui sa incerci sa-ti largesti putin orizonturile si sa intelegi ca exista in lumea asta locuri mai frumoase decat impinge-tava din Neptun si oameni care vor sa le vada, nu din snobism, ci pentru a-si imbogati viata.

| BomboDinCongo explică (pentru johnnny123):

Eu aș fi mai fericit dacă aș avea o mașină cât mai faină( sunt pasionat de mașini), decât să văd Luvru. Luvru e urât, am văzut poze pe Internet. Ce e așa tare? De ce ar trebui să-mi cheltui toți banii doar ca să zic că am văzut nu știu ce rahat de muzeu? Numai snobii se duc la Luvru.Aș fii nebun să umblu cu vreo rablă de Trabant sau Dacia 1310 dar să mă dic la Luvru.
Eu mi-am propus ca de acum înainte să-mi fac vacanțele în țară și cei 2-3000 de euro pe care i-aș cheltui ca să merg în străinătate anual, să-i strâng și în câțiva ani să-mi iau o mașină la care visez de mult timp.
În plus, în cluburi te poți distra ca lumea, ce mare distracție e să văd Luvru, Duvru sau Muvru?

| Gio0000 a răspuns:

Clisura Dunarii www.pensiuneayuppydu.ro