|

Salut! Care este conduita pe care trebuie sa o adopt la teatru? Dau funda!

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Conduita și ținuta.
La un spectacol de teatru, actori prezintă pe scenă o piesă de teatru. Când sunt actori pe scenă ei renunță la identitatea lor, la personalitatea lor, la viața lor obișnuită, ca să creeze un moment artistic. Acest moment ca să aibă veridicitate, ca dta să crezi că scena ce o vezi este reală, actorul nu trebuie doar să joace, ci trebuie să se transpună în rol, să se încarneze în rol.
Aceasta se face cu mare consum de energie nervoasă, cu consum psihic. Când se turnează un film, actorul învață rolul, se turnează scena, și apoi actorul revine la viața reală.
La teatru, cu o piesă care se joacă seară de seară, acest stres continuu, la care este supus artistul este un sacrificiu din partea lui, pentru tine, spectator.
Ca să înțelegi valoarea acestui sacrificiu, poate că actorului i-a murit dimineață mama, iar la spectacol el joacă un rol vesel
Alt exemplu. În al doilea război mondial a jucat zile întregi, rolul unui general britanic ca diversiune pentru inamic. A înebunit din cauza asta.
Astfel conduita la teatru trebuie să rezulte dintr-o atitudine de respect deosebit pentru munca actorilor, ca și cum ai merge la biserică. Teatrul este un templu al artei.
Astfel, ținuta îngrijită, nu cu blugii rupți și în adidași.
Haine elegante, dar nu extravagante.
Nu te parfumezi și nu te machiezi excesiv.
Te porți modest, nu ridici tonul, respecți și vorbești politicos cu vecinii de pe celelalte scaune, nu mesteci gumă de mestecat, te abții să faci gesturi deranjante.

1 răspuns:
| a răspuns:

In primul rand cand mergi la teatru trebuie sa te imbraci elegant. Asa cum te-ai imbraca la o nunta.
In sala trebuie sa te comporti civilizat. Sa nu faci zgomote si sa nu vorbesti in timpul spectacolului. Nu e frumos sa intri dupa începerea spectacolului dar daca ai intarziat ocupa-ti locul in liniște fara a atrage atentia asupra ta.
Pozitia pe care o adopti pe scaun trebuie sa fie decenta.
Nu se mananca in sala de spectacol. Daca vrei sa iei o gustare o poti face in pauza dintre acte cand se poate iesi din sala.
La finalul spectacolului se aplauda. E frumos sa te implici in acest semn de apreciere pentru actori.