| DeikrAndrei a întrebat:

Maine ma asculta la pentru marire la lb romana, sunt a x a. M-a ascultat saptamana trecuta, am spus eseul de caracterizare al personajului principal din Baltagul, iar apoi m-a intrebat ' de ce romanul Ion este un roman realist obiectiv ', nu am stiut, m-a intrebat apoi ' de opera Moara cu noroc este nuvela realista obiectiva ', nu am stiut nici asta. Apoi mi-a zis ca imi lasa data, iar daca invat pentru luni, imi da nota de care am nevoie, daca nu, ma lasa cu 7, nota care o meritam doar pentu eseu. Pe internet nu prea gasesc mare lucru. Imi trebuie text argumentativ. Opinie- doua rgumente-concluzie. Ajutati-ma ca am nevoie neaparat de marirea mediei. NU ESTE O TEMA!

Răspuns Câştigător
| Withoutnamenoname a răspuns:

Pai daca trebuie sa faci pentru scoala se numeste tema. Nu prea ai fost concret cand te ai referit la subiectul textului argumentativ, dar pot doar sa presupun ( in raport cu cele de mai sus) ca trebuie sa argumentezi ca textele respective apartin realismului.

Ca opinie Poti sa spui definitia realismului. ( Realismul este caracterizat de accentul pus pe relatia dintre arta (observarea atenta a autorului asupra realitatii si constatarea veridicitatii ) si realitate.)

Ca prim argument Poti sa spui o trasatura a realismului ( scriitorul se ocupa de relatia intre om si mediu, om si societate) si sa dai exeple din opera respectiva.

Un al 2 lea argument poate reprezenta dezbaterea despre tema operei ( parvenitismul, imoralitatea) si la fel trebuie sa dai exemple din text.

Iti dau si un al 3 lea argument : vorbesti de compozitie ( adica are narator obiectiv, omniscient si omniprezent) sau despre conflicte ( psihologice, sociale, familiale)

Cauta ti exemple din text dupa structura pe care ti am dat o si apoi invata ce ai scris. Bafta la ascultare.

1 răspuns:
| zurick a răspuns:

Nu stiu cat de mult te pot ajuta, avand in vedere ca nu sunt foarte buna la romana, dar incerc happy
Opera Ion de Liviu Rebreanu este un roman realist -obiectiv modern deoarece are caracteristiciile unui astfel de roman.
In primul rand, in 1920 criterul literar Eugen Lovinescu apreciaza romanul Ion ca prima mare creatie romaneasca moderna.Liviu Rebreanu pune in valoare legatura dintre realitate si fictiune, caci evenimentele concrete, povestite de autor in Memorii, duc la nasterea creatiei epice de mare amploare, Ion.Trei momente reale il inspira pe Rebreanu la crearea romanului.Acestea sunt: gasirea unui taran atunci cand autorul iese la vanatoare pe un camp imbracat in haine de sarbatoare care saruta pamantul 'ca pe niste moaste', discutia cu un taran din Prislop despre importanta pamantului in ierarhia rurala si o intamplare povestita de sora lui Rebreanu in care o fata este sedusa de un flacau sarac, dar si lenes, intrand in posesia pamantului ei.Aceste 3 momente devin fictiune caci romanul nu reprezinta viata reala, ci da doar impresia de realitate prin situatii si personaje verosimile.
In al doilea rand, maniera in care este prezentata actiunea este una obiectiva deoarece Rebreanu nu isi expune opinia despre evenimentele din romanul Ion.
In concluzie, opera Ion de L Rebreanu este un roman realist obiectiv modern deoarece prezinta caracteristicile enumerate anterior,