| yo564 a întrebat:

Salut, sunt anul 1 de facultate la medicina si as dori sa adresez o intrebare... PE semestrul 1 am majoritatea examenelor picate, pe semestrul 2 doar anatomia (nu am intrat in examen), ce as putea face sa raman la facultate fara a fi exmatriculat. am intrat la buget si as vrea sa stiu daca merita sa continui sau nu, chiar daca o sa intru la cu taxa, pot in anul 3 sa revin la fara taxa, la buget? Cate credite imi trebuie minim sa ma incadrez la sesiunea de restante din toamna, din septembrie, pentru ca stiu ca se da una, as vrea sa i au toate examenele, excluzand anatomiile... Eu am doar 10 credite pana acum, si daca as lua toate examenele din sem 2, as acumula 32, iar restul restantelor din semestrul 1, as putea sa le dau la toamna, pentru ca as avea timp sa ma pregatesc.

4 răspunsuri:
| Cipi1212 a răspuns:

Ai avut chemare pentru o asemenea facultate?

| Cresta a răspuns:

Si la fel vei face si cu bolnavii cand vei fi medic? DACA vei fi medic!
Ii vei amana pana cand reusesti tu sa inveti cum sa stabilesti diagnosticul si cum sa-i tratezi? Sau doamne fereste, ii tii in operatie pana gasesti lectia in carte si o inveti?
Ai mult prea multe restante. Sfatul meu este sa renunti si sa-ti gasesti alta meserie. Inteleg ca vrei una banoasa. Fa-te avocat. Acolo poti trage de timp cat vrei cu procesele. Fara sa omori pe nimeni din neglijenta sau nestiinta.

| Cresta a răspuns (pentru Cresta):

Ma si intreb cum ai intrat la buget daca esti atat de slab pregatit(a). Ai cumparat notele din liceu?

| yo564 explică (pentru Cresta):

O sa incerc sa mi i au toate restantele, macar cu un 5, aia e, in anul 2 trag mai tare si poate imi recuperez locul la buget... daca reusesc acest lucru care pare aproape imposibil ( adica in mai putin de o luna sa ma scot cu 5 la toate restantele, inseamna ca mi merit locul la medicina) si apropo, nu, nu mi am platit notele( am avut 9, 40 in bac si 9, 40 media mea de admitere), daca am avut 1 an mai prost asta nu inseamna ca nu-mi doresc sa devin medic, altceva nu m-as vedea sa fac. asta este, in viata gresesti, te maturizezi, nu ai ce sa faci... Eu am adresat pur si simplu o intrebare. daca imi i au toate examenele si restantele o sa raman doar cu anatomiile de dat impreuna cu cei din anul 1.Nu vreau sa dau iar admiterea, sa stau acasa si sa pierd timpul de pomana