| aphasia a întrebat:

Salut, sunt în clasa a X-a și doresc să adresez o întrebare legată de situația mea școlară. Am absentat 3 module din cele 5 și doresc să obțin informații despre impactul acestei situații asupra posibilității mele de a trece clasa. Există posibilitatea să-mi justific absențele din modulele anterioare? De asemenea, aș dori să aflu dacă absențele pot afecta nota la purtare.

Aș aprecia orice sfat sau informație relevantă pe acest subiect.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca sunt absente nemotivate atunci ai ramas repetent, la fiecare 20 de ore de absente nemotivate se scade media la purtare cu 1 punct si cei cu media anuala la purtare sub 6 raman repetenti, ori tu vei avea media sub 5.
Ai putea motiva absentele cu certificat medical dar nu vad ce boala sa fi avut ca sa lipsesti atat, poate doar daca ai fi facut un accident foarte grav.

2 răspunsuri:
| aphasia explică (pentru Ioandelasal):

Mulțumesc pentru clarificări. Am înțeles că am posibilitatea să-mi justific absențele din modulele anterioare, dar aș dori să mă asigur că nu am înțeles greșit. Întrebarea mea este: pot să-mi motivez absențele cu un certificat medical sau o adeverință?

În ceea ce privește scăderea notei la purtare, aș dori să întreb cine se ocupă de această decizie? Se stabilește între profesori sau există o altă instanță care se ocupă de acest aspect?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru aphasia):

1.Da, se poate, daca depui certificatul medical in maximum 7 zile de la reintoarcerea la cursuri, daca depasesti termenul absentele nu se motiveaza.
2.Media anuala la purtare se stabileste de diriginte, cu consultarea consiliului clasei.