|

Salut. Sunt la un liceu de arte in clasa a 8 a și am trecut în semestrul al 2-lea. Eu pe semestrul 1 nu mi-am învățat mai deloc și nici media 5 nu o am la mate. La romana 6, nu-i mare chestie. Faza e că am inceput să mă stresez și să realizez că mi-am bătut joc de timpul meu... in toți anii ăștia de gimnaziu nimeni nu mi-a spus că mediile vor fi calculate cu notele de la examen și nu prea am avut cine știe ce note. Mai am vreo 4 luni jumate dar totuși vreau sa mă duc la un liceu cat de cat bun sau macar sa rămân aici. Ce să fac? Cat timp ar trebui să învăț zilnic ca sa progresez? Dati-mi niste sfaturi Urgent! Va rog!

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Dacă te intresează unde ajungi, pune mâna pe carte și o ții așa până-ți pică ochii in gură.

dacă nu te intresează, ține-o tot așa

| a răspuns:

Timpul de invatat depinde de capacitatea ta de concentrare si memorare. Asta diferă de la o persoana la alta.
Sfatul meu pentru tine este sa inveti bine la matematica semestrul acesta si incearca sa recuperezi ce ai pierdut. Extrage-ti pe foi formulele importante si memoreaza-le. La Romana invata caracteristicile fiecarui gen pentru a sti sa faci un comentariu bun la Evaluarea Nationala indiferent de ce va veni.
Daca vrei sa ramai la arte acolo probele de arta valoreaza 75% din media finala de admitere. Deci pe asta ar trebui sa te concentrezi cel mai mult.