| RayVagos a întrebat:

Salut TPU! Daca cineva care nu-mi este ruda ar suna la secretariatul facultatii la care invat si ar intreba daca sunt student acolo, ar putea primi un raspuns pozitiv sau negativ? Sau o informatie de genul este confidentiala?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Alexandra8963 a răspuns:

E greu sa primească astfel de răspunsuri, din mai multe motive. In primul rând cel care te caută ar trebui sa precizeze in ce an ești, in ce grupa, specializarea(degeaba suni la secretariatul de la ASE de ex. unde sunt câteva mii de studenți, unii la varianta subvenționată, alții la taxa, alții fac studii la distanta, alții Master, etc). Nu va sta nimeni in secretariat sa caute așa ceva, un nume doar. Legat de rezultate etc nu se dau informațiile, ele pana la un punct sunt publice pe site-ul univ/fac. Ce nu se găsește acolo, nu se face public.

2 răspunsuri:
| zilog a răspuns:

Stai linistit că eu pot afla dau telefon și spun sunt singurul lui vecin si prieten, prietenul lui radu ilie sa zicem ca te cheama
imi cer mii de scuze ca va deranjez dar nu stiu cum sa dau de el pentru că tocmai a murit mama lui si nu răspunde nici la telefon!
Vă rog frumos să îmi spuneți unde îl pot găsi la ce clasă și când are ore că eu vin cu mașina din Sighetul Marmații să îl iau acasă pe saracul baiat că poate nu o avea bani să vină acum și să nu fie singur pe drum!
Vă rog frumos să mă sunați și să mă țineți la curent dacă ați dat de el!
Dacă îl întâlniți vă rog să îî spuneți să mă sune pentru că nu mai are pe nimeni și singura cheie de la ușa apartamentului lui este la mine. Așa că trebuie să ne sincronizăm măcar pentru ca să îi dau cheia.

SI EI OR SĂ ÎMI DEA TOATE DETALIILE clasa tot

| Alexandra8963 a răspuns (pentru zilog):

Nu îți va da nimeni nici o informație. Te va trimite la poliție pentru al cauta ei. In primul rând pentru ca doar pentru o informatie(numele, in cazul lui) nu se va agita nimeni. Ar fi ca și cum ai cauta acul in carul cu fan. In zilele actuale exista rețele sociale, e-mail prin care poate fi contactat. Cum descrii tu situația seamănă cu altceva. La facultate oamenii sunt împărțiți pe ani, apoi pe grupe și semigrupe, iar studenții in funcție de orar și cursuri(unele sunt optionale, unele la alegere și altele obligatorii) merg diferit la facultate. In amfiteatre, sali de lucrări practice diferite, cu cadre diferite, in zile diferite. De aceea e foarte dificil te identifice cineva, doar așa, ca te cauta la telefon. Plus ca multe facultăți au sediile administrative in alte locații decât cele in care se desfășoară cursurile. Nici vorba de a fi o clasa, fizic, undeva. Asta e specific cel mult învățământului preuniversitar, ca forma de organizare. In plus de asta de când cu GDPR-ul nu mai oferă nimeni nici o informație, nici părinților, întrucât studentul e major. Și repet pentru identificarea lui te vor trimite la poliție/poliția locală. Și... încă ceva, nu mai răspund la postarea cu matematica, au făcut-o alții, dar...,, măcar pentru ca sa ii dau cheia" e un exemplu de ce e nevoie de programa stufoasa de la literatura.