| Gigoiu123 a întrebat:

imi puteti si mie cateva tehnici/metode de invatare?
Si daca invatarea cuvant cu cuvant e eficienta
Dau funda la cel mai bun raspuns! Multumesc!

Răspuns Câştigător
| SNAKECOM a răspuns:

Am mai raspuns odata la intrebarea asta axum juma' de ora uite: Pai e usor daca nu e Lucefarul. xD
Uite aici cateva chesti.

1. Daca o strofa are 4-6 versuri citeste primele doua propoziti (daca are 4 versuri), primele 3 versuri (daca are 6 versuri) de aproximativ 5 ori apoi inchide carte/de pe ce inveti tu si zi ce ai retinut.
2. Daca e un cuvat care te incurca subliniazal/incercuiestel/fa-l sa para in evidenta.
3. Daca esti in casa in camera si o strofa e de 4 versuri ai putea sa faci asa. Fiecare vers este o propozitie.Citeste propozitia uitate intr-un colt al camerei si incerca sa retii ce spune acolo, va asa cu fiecare vers.
4.Incerca sa retii vizual ce citesti tu acolo.Cand citesti fi atent la punctele de intonatie (de ajuta foarte mult si ridca tonul sau coboaral, asfel o sa retii ce spune acolo si o sa fie mai pe inteles) Uita-te la ace-a propozitie aproximativ 30 de secunde apoi inchide ochii si recit-o.
5. Dupa ce ai citit inchide ochii si recita, asfel nu vei fi distrat de alte lucruri.
6.Inchide calculatorul (PC-ul) TV-ul si mai ales telefonul daca inveti intr-o camera i-a telefonul si d-ul deprate, stiu ca doare. :(
7.Invata singur in liniste.
Sper ca te-am ajuat uite un link poate de mai ajuta la invatat acest blog:http://povestindmatematica.ro/10-secrete-ale-invatarii-eficiente/

3 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Singura metoda stiintific vb e sa te corectezi dupa ce ai invatat si sa fi atent cand repeti, repetitia e mama invataturi, se stie ca la ora 5 e de fapt creierul pregatit de invatat, invatatul are si implicati emotionale, rationale, imagineazati asta
el a fost omorat in 1989
are o implicare emotionala priveste si una rationala,totul e sa stii gasesti mereu aceste doua implicati,cand inveti la matematica folosesti ratiunea,curiozitatea,e bine sa dormi dupa masa sa repeti inainte de somn,multa bafta, manca mult peste, fructe, evita zaharul ca causeaza uitate, oboseala

| Talmacel_Alexia_1999 a răspuns:

1. Înregistrează-te când citesti lucrul pe care trebuie sa il inveti iar la sfarsit pune-ți castile si da drumul la înregistrare.Vei invata in putin timp si foarte usor.Eu am avut ceva pun de invatat si am reușit in acest mod.
2.Citeste di citeste si iar citeste iar la urma scrie pe o foaie ce ai invatat.Fa acest lucru de mai multe ori pana reusesti. Încearcă de mai multe ori in mai multe parti ale zilei pentru ca vei uita

Sper ca te-am ajutat! big grin
Funda?winking