|

Salutări.

Deci azi la ora de religie, la un moment dat profei de religie i s-a rupt scaunul cât stătea la catedră și pentru că am râs a crezut că eu am rupt scaunul și i l-am pus așa ca să cadă, deși nu am fost singurul care a râs.

După cele întâmplate, m-a trimis cu scaunul la atelierul școlii să-l las la reparat și să aduc unul nou. Când m-am întors, colegii mi-au spus că mi-a scăzut cu creionul 2 puncte la purtare în catalog, iar ora următoare am întrebat un alt profesor dacă poate verifica pentru că nu credeam ce zic colegii, iar el mi-a confirmat.

Întrebarea este: acele 2 puncte le poate scădea doar ea așa de capul ei sau e nevoie de consiliu profesoral în care majoritatea profesorilor să fie de acord?

Oricum nu am probleme cu toți ceilalți profesori, fiind olimpic și având medii mari, dar vreau să fiu sigur că nu poate doar ea să scadă.

Dacă poate dați-mi idei de scuze, pentru că nu eu am rupt scaunul.

Mulțumesc

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

O profesoara nu poate scadea nota la purtare, poate doar propune aceasta, de altfel nici consiliul profesoral nu o poate face.
Conform art.119, alin.2 din Regulamentul-cadru, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, citez:
"(2)La sfârşitul fiecărui semestru, învăţătorul/institutorul/profesorul pentru învăţământul primar/profesorul diriginte consultă consiliul clasei pentru acordarea mediei la purtare, prin care sunt evaluate frecvenţa şi comportarea elevului, respectarea de către acesta a reglementărilor adoptate de unitatea de învăţământ."

1 răspuns:
| a răspuns:

Ar trebui să vorbești cu diriginta și să îi explici situația.
Spune-i că nu a fost vina ta și că profesoara a dat vina pe tine fără să aibă vreo dovadă.
Faptul că ai râs nu dovedește nimic, a fost o întâmplare amuzantă ce te-a făcut să râzi.