| autodidact a întrebat:

Vă salut!
Pentru utilizatorii care sunt cadre didactice cu experiență în învățământul preuniversitar.
În situația în care un cadru didactic este în situația de a intra în etapa de completare, acesta își poate completa catedra cu ore de informatica in mediul rural? Menționez că această specializare a fost obținută în urma unor cursuri postuniversitare se reconversie profesională.

6 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Da. Dar mai bine mergi și întreabă la ISJ. Eu am dublă specializare din facultate și toamna asta am primit completare două ore din a doua specializare. Am facultatea de istorie și geografie sunt titular pe istorie și am primit două ore de geografie. Completarea mi s-a făcut la nivelul școlii fără dosar la ISJ. Am o colegă cu dublă specializare biologie chimie și a primit două ore de chimie.

| gabicoo a răspuns (pentru gabicoo):

Nu cred că ar fi o problemă faptul că ai făcut reconversie profesională.

Din câte știu etapa completării s-a făcut. Te gândești pentru la anul?

| autodidact explică (pentru gabicoo):

Mă gândeam, fiind vorba de informatică, dacă este necesară și o probă practică.

| autodidact explică (pentru autodidact):

Sau completarea se poate realiza cu o simplă cerere depusă la secretariatul unității de învățământ și aprobată de către Consiliul profesoral. In cazul completării pe ore de informatica, dacă această etapă presupune și o probă practică la informatică.

| sierra1 a răspuns:

Dacă directorul e de acord, POȚI primi acele ore.
Dar totuși, pentru eventualii cititori -
1 ce specializari are domnia ta și
2 catedra incompletă cum e ea, de ce disciplină ține?

| gabicoo a răspuns (pentru autodidact):

Dacă se face in cadrul școlii se depune o cerere la secretariat și se discută în cadrul consiliului de administrație. Dacă vrei să faci completare la o altă școală trebuie să faci dosar la ISJ. De asta am zis să mergi la ISJ să întrebi de inspectorul de la mișcarea cadrelor didactice. Mie mi s-au dat 2 ore de Geografie pentru că au mărit norma la 20 de ore/săptămână fără să fac cerere - dar orele erau disponibile și nu am afectat pe nimeni.