anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau si eu un referat sau rezumat de la lectia arsurile va rog (multumesc)

Răspuns Câştigător
| Alișa00000000000 a răspuns:


SPF-ul indică timpul pe care îl poti petrece, fără probleme, la plajă, după ce ti-ai aplicat loţiunea de plajă.
Datorita unei producţii de melanină redusă, pielea deschisă la culoare este cea mai expusă riscului de arsuri solare, iritaţii şi apariţia petelor pigmentare.
Pentru protecţia de zi cu zi a tenului, este indicată o cremă cu un Spf 30 iar în vacanţă, pe plajele însorite unde cantitatea de raze UV este mult mai mare, este recomandat un SPF 50.
De obicei, pielea deschisă la culoare este şi foarte sensibilă şi predispusă la iritaţii.
Prin urmare, sunt recomandate produsele şi loţiunile solare fără filtre chimice, parabeni sau ingredinete controversate precum zincul şi dioxidul de titan.

Pielea medie, foto tipul cel mai des întâlnit la noi se bronzează uşor însă nu este ferită de riscul arsurilor solare.
Pentru îngrijirea cotidiană se poate folosi o cremă hidratantă cu un SPF între 15 şi 20 iar în vacanţă, specialiştii recomandă SPF 30. După primele zile de plajă se poate folosi un produs solar cu un SPF 25.
Ideea conform căreia dacă foloseşti un produs cu un SPF ridicat nu te mai bronzezi este eronată. Un factor de protecţie ridicat asigură un proces de bronzare mai lent, însă uniform şi sigur.
Pentru un bronz mai intens se pot folosi acceleratoarele de bronz. Aceste produse se aplică numai după ce pielea este bronzată si nu se lasă să acţioneze mai mult de o jumătate de oră.

1 răspuns: