| anonimaalee29 a întrebat:

1.De ce atunci cand vrei sa ajuti pe cineva esti luat de prost? Si daca nu ajuti lumea te critica si te injura?
2.De ce unii sunt mai "smecheri" si ii iau drept fraieri pe cei mai retrasi si introvertiti?
3.De ce cand ajutam pe cineva cu un lucru banal, acesta are numai succese de pe urma acelui ajutor? Iar uneori cel ce ajuta este inferior celui pe care l-a ajutat.
4.De ce sunt atatea nedreptati in jurul nostru? Unii oameni sufera chiar foarte mult din cauza anumitor chestii, iar altii efectiv rad sau isi bat joc de lucrul acesta, ei crezand ca sunt centrul universului(dar de fapt nu au creier deloc).
Sper sa intelegeti ce am intrebat, vreau niste raspunsuri serioase cu opinia voastra.

13 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

1. Nu mi s-a intamplat niciodata si intotdeauna incerc sa ajut pe oricine imi cere ajutorul.
2. Nici asta nu mi s-a intamplat niciodata. Poate fiindca mi-am ales anturajul cu atentie si nu am avut contacte cu smecheri.
3. Cand ajuti pe cineva, te bucuri de succesul lui. Si cel care ajuta nu e niciodata nici inferior nici superior celui ajutat. Raman amandoi oameni egali.
4. Exista si aomeni rai care comit nedreptati. Important este sa ii indepartezi din preajma ta si sa nu ii bagi in seama. Nu ai de ce sa suferi din cauza rautatii unei alte persoane. Inconjoara-te de oameni buni, generosi, veseli si viata va fi frumoasa. Sa nu crezi niciodata despre nimeni ca nu are creier. Toti avem creier, toti avem parti bune si parti rele, toti suntem nascuti egali.

| Violleta2022 a răspuns:

1. Daca doar vrei sa ajuti si nu o faci, este normal sa fii privit cu dispret, pentru ca, arati ca nu dai doi bani pe acea persoana.
2. Smecherii sunt mai destupati la minte, chiar mai inteligenti, pentru ca-si cantaresc sansele sa se face priviti si adulati de ceilalti, de aceea si ales pe cei care sunt mai putin inteligenti si nu deschid gura, ca sa rada de ei, stiind ca nu vor primii replica.
3. NU exista "intotdeauna succes " in ajutorul dat. Iar daca te roade invdiia ca dupa ajutroul oferit, acel cineva are succes si tu nu, inseamna ca nu o faci din bunatate sau din omenie, ci de frica sau cine stie ce motiv.
4. Nedreptatile sunt facute atunci cand tu esti incapabil sa-ti rezolvi singur problema. Oamenii inteligenti nu sufera, ca sunt apti si capabili sa deschida gura si sa se apere sau sa indeparteze dusmanul cu vorba, nu cu violenta.
Bataia de joc apare cand ii permiti sa te injoseasca si sa faca asta din tine.
De fapt ai creier mai mult decat tine, daca dovedesc ca te pot pune jos, chiar si o limbva ascutita, tot isneamna o minte agera.

| Claudidi95 a răspuns (pentru Violleta2022):

Trebuie sa te contrazic puțin. sunt indivizi la fel cum spunea și Moon mai sus cărora indiferent cat le explici, nu ai cu cine discuta.

Referitor la "șmecherii inteligenți", Inteligenta nu constă numai in cap, ci și în câtă omenie sau empatie ai fata de un om sau un animal. Am cunoscut oameni "inteligenți" într-un domeniu sau cu "școala vieții" dar care se comporta că niște Jigodii lepre, indiferent daca sunt Directori! pe un individ de gen nu l-aș putea respecta niciodată.

Sunt unii care sunt rai și le place să facă rau. Atât. pentru că pot, sau sunt "a lu cutare" sau nu sunt trași la răspundere. Nu exista nici o scuza pentru abuz dar din pacate lumea în care traim nu e de aceeași părere.

Trebuie sa te aperi, și să lupți pentru ceea ce vrei sa realizezi și să nu te lași calcat în picioare.

"Șmecherii" cu pretenții fumuri sunt că niște baloane umflate, dacă le spargi nu rămâne nimic. În viața și în timp pentru că se șterg pe jos cu oamenii vor pierde în orice domeniu. poate doar in Romanica nu pentru că aici e "patria" pilelor și putorilor happy

| Freya1 a răspuns:

Asa este in viata, iar lumea nu poti sa o schimbi doar pentru ca nu ar trebui sa fie asa.
Fiecare gandeste si judeca dupa cat il duce si poate.Noi tot ce trebuie sa facem e sa ne adaptam si sa incercam sa deschidem larg ochii atunci cand ne facem prieteni sau cand bagam pe cineva in seama.
Nu esti fraier daca esti bun, ci doar nu ai experienta sa selectezi oameni cu care trebuie sa fi bun.Nu trebuie sa te schimbi pentru nimeni, doar sa fi mai atent, rabdator si selectiv.

| Nilsson a răspuns:

1.De ce atunci cand vrei sa ajuti pe cineva esti luat de prost?

Pentru ca ierarhia valorilor in societate de multe ori e rasturnata.

2.De ce unii sunt mai "smecheri" si ii iau drept fraieri pe cei mai retrasi si introvertiti?

Pentru ca in realitate ei sunt niste lasi iar din acesta cauza fac pe durii cu cei mai slabi pentru ca ei cred ca au o capacitate mai redusa de riposta

3.De ce cand ajutam pe cineva cu un lucru banal, acesta are numai succese de pe urma acelui ajutor?

N-as zice ca e o regula generala, dar de multe ori ajutorul primit din partea altora este subapreciat.

4.De ce sunt atatea nedreptati in jurul nostru?

Pentru ca viata acesta e ca un examen si trebuie sa invatam niste lectii din ea, printre care si aprecierea dreptatii

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. nu te ia nimeni de prost fara voia ta. problema oamenilor carora le place sa ajute e ca nu stiu sau nu inteleg ca nu sunt obligati sa faca asta si ca nimeni nu are nicio datorie fata de ei. invata sa spui nu si sa lasi oamenii sa-si rezolve singuri problemele
2. si eu am fost un copil retras si introvertit, dar nu s-a luat nimeni de mine, pentru ca am stiut sa ma impun. oamenii profita de slabiciunile tale. nu trebuie sa le dai voie.
3. nu mai ajuta pe nimeni si o sa-ti fie bine.
4. sunt multe nedreptati, dar sunt si multe lucruri bune. nu trebuie sa te concentrezi doar pe cele negative. sunt oameni foarte prosti, dar sunt si oameni foarte buni. trebuie doar sa te inconjori de oamenii care sunt pe gustul tau si sa ignori rautatile, sa nu pui la suflet orice

| AlexDarius3 a răspuns:

1. Pai nu poti sa multumesti pe toata lumea.
2. Pentru ca 60% sanse au patit si ei la fel.
3. Cam asa e soarta.
4. Acelasi lucru ca la 2 insa oamenii au mod de gandire diferit, ei fac ce cred ca este bine pentru ei fara sa se gandeasca la problemele care le fac. Oricum toata lumea a avut o zi in cae simtea ca tot universul si toata lumea e in potriva lui chiar daca acea persoana e vinovata.

Pana la urma ai doar o viata, faci ce crezi tu ca e mai bine pentru tine, nu te mai gandii la reputatia ta, gandeste-te la constiinta ta constiinta e ceea ce esti tu reputatia e ceea ce cred altii despre tine, daca te urasc, te plac sau nu e treaba lor.

| AlexAL275 a răspuns:

1. Așa se întâmplă în zilele noastre deoarece oameni sunt foarte răi și îngâmfați 2.Pentru că cei care se cred "șmecheri" vor mereu să iasă în evidență și se gândesc la orice modalitate pentru a deveni mai populari și pentru a fi respectați 3.Pentru că noi nu știm să culegem roadele de pe acel lucru și-l ajutăm pe altul care poate face ceea ce noi nu putem. 4 Cum am mai spus ei sunt în căutare de atentie vrând să fie remarcați și cunoscuți. Cei care stau în banca lor nu se coboară la nivelul lor vrând să fie în centrul atentie. Asta este părerea mea. Ps: Încearcă să nu te cobori la nivelul lor pentru că vei deveni ca ei ☺☺☺

| MoonWolf a răspuns:

1. Pentru ca unii oamenii cred ca sunt superiori si tu trebuie sa ii ajuti, nu pentru ca vrei, pentru ca ei cred ca li se cuvine ajutorul. Si daca nu ajuti, ei se intreaba, de ce, cineva inferior nu ii ajuta pe ei.

2.Pentru ca introvertitii si oamenii retrasi sunt tinte mai usoare de glumit pe seama lor.
Ca de obicei un introvert sau un om retras, nu va zice nimic daca cineva ii insulta sau ii loveste. Si se cred mai smecheri deoarece cred ca sunt mai smecheri decat cei introverti sau cei retrasi, deseori cei ce se cred smecheri sunt mai multi intr-un grup, iar cel ce e retras e doar unul singur, deci se explica.
A si sa nu uitam, ca multi dintre acesti smecheri, au o viata in familie, fie rea, fie foarte buna.
Adica fie parintii lor se cearta sau ii cearta zilnic si ei se descarca pe oamenii ce nu rezista.
Fie parintii lor ii lasa sa faca tot ce vor de cand sunt mici, fara sa le impuna reguli, asa ca ei nu au inteles de ce e moral si ce e imoral. Asa ca ei cred ca daca isi bat joc de cineva, e doar divertisment.
Si sa nu uitam, unele cauze pot fi si din gelozie, de exemplu tipul retras care nu are prieteni, invata bine si ia note mari sau are bani etc.

3. Aici totul depinde de noroc, poti sa dai bani cuiva, acel cineva cumpara un bilet de lotto si castiga din banii ce tu i-ai dat.

4.Pentru ca asa este lumea. Cum am mai zis, unii oameni nu au capacitatea de a intelege ca cineva sufera cand isi bate joc de el, sau si mai rau, ei inteleg ce impact au asupra vietii acelei persoane, asa ca ei fac asta din placere.

Daca vrei sa discuti in particular, da-mi mesaj privat, si iti las skype-ul sau discord-ul meu.

| Claudidi95 a răspuns (pentru MoonWolf):

Foarte Adevarat acest răspuns

| Bro4555 a răspuns:

2. Lucrul asta se intampla de obicei in Romania, in multe tari mai civilizate, cum ar fi Germania, nu exista atat de mult termenul asta de smecherie, fiecare isi vede de treaba lui si oamenii sunt mai reci intr-un fel, dar asta eu consider ca e bine, atat timp cat nimeni nu are nimic cu tine totul e perfect, fiecare isi vede de viata lui

| Claudidi95 a răspuns:

Cineva spunea că pe lumea asta sunt 2 moduri de a trai. Unul, să trăiești că și cum totul ar fi un miracol. 2- Să trăiești că și cum nimic nu este un miracol. Cred că ce te referi tu sunt oameni fără Dumnezeu. numai un om care nu are empatie, nu crede in Dumnezeu este mândru trufaș arogant, narcisist. face doar ce vrea el/ea fără a pasă deloc de consecinte. Se mai numesc și Sociopati in psihologie psihiatrie. Nu cred că există un singur răspuns de fapt și eu m-am întrebat de multe ori acest lucru. Cum de un om care se străduiește să fie un Om bun suferă atât de mult. și jigodiile par că trec prin viață că gâștele prin apa, și fac lucruri reale dezastruoase fara pic de remușcare. Personal cred că se poate explica, chiar din Biblie pentru că spune dacă ești drept în lumea aceasta trebuie sa te aștepți să fii urat, prigonit. Iisus Hristos a fost Cel mai drept și uite ce i-au făcut lui. Ideea e că trebuie să alegi. multi din cei menționați de tine nu cred că sunt Preafericiți de soarta ci temporar le merg "combinațiile" sau mânăriile hoțiile. dar nu poți face rău infinit fara sa plătești. Uneori lucruri de Cacat și necazuri peste necazuri se întâmplă oamenilor corecți și puternici de caracter, ca viața sa te facă mai puternic sau sa te îndrume spre altceva. Falșii paparudele o duc "bine" dar nu la infinit vine și nota de plata... asta cred, poate aveți voi alte pareri

| IoanaRaluca1997 a răspuns:

1intotdeauna oamenii buni sunt luati de prosti, trebuie sa te obisnuiesti
2.Pentru că se cred superiori, dar vor fi momente în viață în care vor cadea la picioarele " fraierilor"
3.Pentru că esti fraier/fraiera si îi ajuți. Ei te-au ajutat pe tine?!
4.Asta e lumea.Nu poti sa o schimbi. Unii sunt mai sensibili, unii mai nepăsători. Dar de obicei cei care spun ca nu le pasa de fapt sunt mai afectați decât pare, dar ascund asta. Dacă chiar nu le pasă, sunt prosti rău