| nyoentox2002 a întrebat:

Am și eu o întrebare:Cum se face că acasă la părinți nu fac nimic, nu spăl vase nu îmi fac patul, fix nimic și mămaia dacă mă pune să o ajut cu ceva o ajut fără sa îmi spună de 7 ori cum face mama, și când îmi dă mâncare mamaia spal fiecare vas pe care îl mănânc cum se face asta?
Mama spune că nu sunt bun de nimic și ca nu o sa ma descurc la locul de munca ca nici farfuria nu sunt în stare sa mi-o spal
Oare ce o fi asta? Chestia de interes și că m-am plictisit si vreau ceva nou, sau e chestia de atracție că la mamaia am și la părinți nu? Mereu ma întreb care-i treaba

23 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Mata te baga in pamant si ti se rupe de ea. Bunicata probabil te respecta si de aia o ajuti mi se pare normal. Zi lu mata sa fie mai politicoasa cu tine si va fi mai bine

| nyoentox2002 explică (pentru mgtow):

Nu pot sa zic că bunicămea mă respecta 100%, sunt și unele momente în care nu mă înțeleg, din cauza mamei bunicămea din împuțit nu mă mai scoate, adică leneș sunt doar acasă dar la bunicamea nu

| Jassmina a răspuns:

Nu-i niciodata tarziu sa inveti lucruri noi, mai ales ca astea sunt utile si pentru tine si pentru ai tai buncii si parinti.
Se pare ca mama ta este dezamagita de lenea pe care o arati in casa aceea, de aceea te vede ca pe un "bun de nimic".
Poate este timpul sa-i demosntrezi contrariul prin a incepe sa-i ceri ceva de facut in casa.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Că părinții nu te-au educat să faci asta.

| nyoentox2002 explică (pentru sadrian46):

Mereu îmi spune mama să fac curat dar mie îmi este lene nu am chef, chestia asta cred ca este de atracție și motivatiehappy
Sau o fi și mediul de viata ca nu prea îmi place acasă la părinți și îmi place la bunicămea la apartament(nu îmi place să stau la casă adică nu cred ca sunt făcut să stau la casă)

| Naty1 a răspuns:

Nu ai respect față de ei si cumva ei sunt de vina.Tu nu faci acasa pentru ca sti ca in afara ca vei primi două vorbe de duh si le vor face ei nu se va întâmpla nimic.
Si chiar daca sunt contra violenței in cazurile astea o curelușă e numai buna.

| nyoentox2002 explică (pentru Naty1):

O curea e mica toată dar pe mine m-a dezbrăcat taicamiu gol gol, m-a băgat cu capul între picioare, m-a bătut cu cureaua, nu e vina mea ca eu nu am atracție sau motivație fata de ei

| Naty1 a răspuns (pentru nyoentox2002):

Nu e vorba de atractie fata de ei.E vorba ca tu trebuie sa conștientizezi ca de la o varsta indiferent ca iti spun ai tai sau nu trebuie sa fi ordonat.
Chit ca e vorba de părinți sau de alti oameni, în momentul în care locuiești undeva trebuie sa strângi după tine.Eu cred si consider ca pur si simplu nu vrei, ca asa e firea ta si ca daca ai merge si la bunica ta mai des si ti-ar cere asta nu ai mai face "pentru ca lene, pentru ca putoare".

| FantasyBoy a răspuns (pentru nyoentox2002):

Deja tatal tau a dat-o in penal...se incadreaza la art. 198 CP.

| nyoentox2002 explică (pentru FantasyBoy):

Nu m-a bătut cu cureaua, ci cu cablul și e dureros, mereu am trăit cu frica de taicamiu, el ma mai poate controla dar dacă nu ar fi el era jale, mama nu avea ce să îmi mai facă:veneam la ce oră voiam (atunci când nu era covid)
Mereu când ma enervează și mă face în toate felurile îmi vine sa îl urăsc din ce în ce mai tare și când face asta îmi amintesc de tot ce mi-a făcut în trecut :ca o data m-a dezbrăcat în fata lui unchimio și m-a dat afara pe poartă pentru câteva secunde, aveam de gând să merg asa dezbrăcat la bunicămea acasă

| nyoentox2002 explică (pentru FantasyBoy):

Nu m-a bătut cu cureaua, ci cu cablul și e dureros, mereu am trăit cu frica de taicamiu, el ma mai poate controla dar dacă nu ar fi el era jale, mama nu avea ce să îmi mai facă:veneam la ce oră voiam (atunci când nu era covid)
Mereu când ma enervează și mă face în toate felurile îmi vine sa îl urăsc din ce în ce mai tare și când face asta îmi amintesc de tot ce mi-a făcut în trecut :ca o data m-a dezbrăcat în fata lui unchimio și m-a dat afara pe poartă pentru câteva secunde, aveam de gând să merg asa dezbrăcat la bunicămea acasă și atunci aveam 13-14 ani și acum am 19

| AliGab a răspuns:

Cum se face? Nu iti respecti parintii, luceu foarte urat si necuviincios din partea ta. O sa vezi cand o sa ai si tu uncopil asemenea. Comportamentul fata de parintii tai poarta si un nume, si anume nesimtire.

| nyoentox2002 explică (pentru AliGab):

Pai trebuie sa fie ceva de ce sunt asa, parintii meo sigur au greșit și ei cu ceva în trecut, eu sunt ca un stick de memorie, îmi aduc tot ce mi-au făcut în trecut mai ales taicamiu și pe mama nu o mai suport ca tipa toată ziua, gen mi s-a luat de ei, nici nu îmi place acasă la părinți pentru ca nici intimitate nu am măcar adică casa este foarte prost compartimentată adică ca să mă duc în bucătărie sau la baie, trebuie să trec întâi prin camera lor ca e tip vagon și ei ca să se duc afară trebuie sa treacă prin camera mea și e nașpa pe când la bunicămea apartamentul ei e decomandat și îmi place mai mult, cu ea ma înțeleg foarte bine, e mai liniștită, și orice ma pune sa fac orice fac, de ea sunt atras, de părinți nu!
Eu de abia aștept să mă mut de la părinți să nu mă mai frece nimeni la cap sa fiu liniștit și sa am intimitate, în camera în care dorm taicamiu are orga și e nașpa ca nici măcar în camera mea nu pot sta linistit!
Eu dacă îmi găsesc un loc de munca în niciun caz nu mai stau în casa la părinți, dacă nu îmi pot schimba orașul vreau sa ma mut la bunicamea ca e mai fain nu știu dacă o sa înțelegi dar în fine

| AliGab a răspuns (pentru nyoentox2002):

Nu are nicio legatura locul in care stai cu nesimtirea. Mama ta normal ca incepe sa urle odata ce este nevoita sa iti spuna de 10 ori acelasi lucru. I s-o fi luat si ei, saraca. Dupa ce ca mananci si locuiesti la ei, tot tu esti nemultumotul. I'auzi domnule! Greseli face oricine, ai tai dar si tu, in special. Ia asculta si fa ce ti se cere, fara a ti se spune de 20 de ori, ia vezi, nu se schimba si atitudinea lor?

| nyoentox2002 explică (pentru AliGab):

Pai acasă nu fac nimic pentru ca nu îmi place, nu îmi place mediul de acolo, plus ca nu am intimitate ca e compartimentata nașpa casa adică trebuie sa treacă prin camera mea ca să iasă afară!
Plus că o persoană leneșă nu e făcută să stea la casă, mie la bloc îmi place și sa îți zic de ce:E mult mai liniște și nu ma freacă nimeni cu orga la cap, nu e asa de mult de muncă ca la casă :La casă trebuie sa stai mereu cu grijă că ograda e nu știu cum, adica:Trebuie sa tunzi iarba, îs multe chestii care îs la casă, acasă la părinți nici nu e canalizarea calumea, nu are cădere, trebuie sa scoată mereu apa din fosă ca să se ducă în canal, nu știu dacă înțelegi, nu s-a asfaltat pe strada la noi și urăsc când ploua pentru ca îmi murdăresc adidasii, acasă nici măcar nu e liniște, taicamiu canta la orgă în camera mea, înjură mereu și face scandal, pe când la bunicămea este liniște, e calmă, și îs obișnuit la bloc că cu toate ca nu poți da muzica tare, ascult la căști nu e problema.
Îmi mai place la bloc ca e ma simt mult mai în siguranță, dacă ai nevoie de ajutor, nu te vede și nu te aude nici naiba. Ușa de de la intrarea din bloc care se deschide numai după ce a fost activat interfonul și apoi încă o ușă la propriul apartament mă fac să mă simt mult mai safe.
Munca:Cu cât suprafața e mai mare, cu atât e mai mult de lucru cu întreținerea. O casă are de obicei mai multe camere, beciuri, poduri, anexe, subsoluri și alte acareturi decât un apartament de bloc. Ca să nu mai spun de câte ferestre care trebuie spălate are o casă? Și la fel cum nu-mi place să lucrez grădina, nu-mi place nici să-mi petrec după amiezele făcând curat
Alta chestie nasoala este ca ești departe de centru orașului.
Costurile întrețineriibig grineși acestea nu sunt de neglijat nici la bloc, sunt substanțial mai reduse în special pe timp de iarnă și nu mă gândesc doar la facturile pentru încălzire ci la toate cheltuielile care apar. Și cele legate de acoperiș, de instalații, de gard, de curte, de gazon, de stricăciunile pe care le produce o ploaie mai puternică și așa mai departe. Ca să nu mai spun că, stând la bloc, de rezolvarea multor din aceste probleme se ocupă administratorul scutindu-mă de grija lor.

| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Poate bunica ta are alt efect / alta influenta asupra ta. Incearca totusi sa te gandesti ca, atunci cand iti ajuti parintii cu ceva o faci pentru bunicii tai.

| Maestro003 a răspuns:

Ce înseamnă mămaia?

| nyoentox2002 explică (pentru Maestro003):

Mămaia adică bunica și tătaia adică bunicul/bunelul

| faranumeok77 a răspuns:

Asa sunt si eu. Cred ca ne-am saturat de mediul asta numit "acasa" si pur si simplu vrem ceva nou.

| Misha09 a răspuns:

Pe bunica ta o respecti mai mult sau are mai multa autoritate asupra ta. Ti-e rusine de ea

| Swiftie a răspuns:

Pentru ca deja te ai obisnuit cu părinții tai