anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As vrea sa am si eu prieteni, sa ies in oras si lucruri de genul asta. ma simt singur si uneori chiar nu mai suport imi vine sa renunt la viata asta. uneori mi se pare ca sunt asa de emo. sunt timid si mi-e frica sa nu spun ceva stupid, cand vorbesc cu cineva ascult mai mult si daca trebuie sa vorbesc parca nu stiu ce sa spun si ma blochez.cand eram mic am avut prieteni cu care aveam multe in comun dar ne-am certat si acum nu mai gasesc pe nimeni la fel ca mine. am si niste prieteni dintr-un joc dar nu din acelasi oras. ma simt ca si cum mai bine as muri decat sa raman singur.

Răspuns Câştigător
| IcyBlu a răspuns:

Salut,
Esti o persoana introvertita. Nu e nimic rau in asta. Persoanele introvertite au nevoie sa petreaca mai mult timp singure decat cele extrovertite.
Nici eu nu am multi prieteni. Asta nu inseamna insa ca nu ma inteleg cu nici o persoana cu care am intrat in contact de-a lungul vietii. Am umblat prin mai multe locuri si chiar daca nu mi-am petrecut mult timp cu fostii prieteni, colegi, etc. intalnirile cu ei sunt placute.
Si eu am dificultati in exprimare si mereu ma gandesc ce sa spun si daca am spus ceva rau.
Pana acum ceva timp si eu credeam ca e rau sa fiu asa si nu stiam ce sa fac ca sa ma schimb. Apoi am realizat ca asta e felul meu de a fi (din nastere, din educatie, etc.) si am inceput sa nu mai fiu afectat de asta. Am profitat si inca profit de fiecare moment in care sunt singur pentru a ma analiza si a vedea unde anume as putea sa aduc imbunatatiri. Nu am momente in care sa ma plictisesc. Chiar si atunci cand nu fac nimic, cand stau in pat, nu ma plictisesc; ma gandesc la tot felul de chestii.
Cum spuneam, momentan nu prea am prieteni. M-am mutat recent in alt oras si nu m-am obosit sa caut sa imi fac. Imi ajung colegii de la munca. Uneori mai iesim in oras si e ok. Ne intelegem bine.

De aceea te sfatuiesc sa nu te alarmezi. Totul e exact cum ar trebui sa fie. Cred ca ai ajuns intr-un moment in care inveti cum sa traiesti singur. Nu scapa ocazia. Prietenii vor veni singuri nu trebuie sa ii cauti. Dintre acestia vei vedea care iti sunt cu adevarat prieteni si care nu. Prietenii sunt buni, te pot ajuta cu multe chestii, insa nu trebuie sa te bazezi pe ei. Sigur, poti sa pretinzi de la ei (asta nu e de dorit) insa tu esti cel care te poate ajuta cel mai mult.

Care e faza cu emo? Ce e urat la ei? Mie imi place look-ul lor (ma rog, cred ca le sta bine doar adolescentior). Dupa insa devine ceva fortat. Si da, imi place doar lookul. Disperarea si depresia nu imi plac. Le-am incercat. Si nu prea vad nici o legatura intre lookul ingrijit al unui emo si setimentele urate care se presupune ca ar trebui sa le reprezinte.

Deci stai linistit. Uneori cu cat incerci mai mult cu atat scad sansele de reusita.

| ily30 a răspuns (pentru IcyBlu):

Mersi pentru raspuns

9 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Mai cauta, multi vor inca sa se joace.

| milan9 a răspuns:

În general, astfel de manifestări de "nelinişte", de "dezorientare" sunt stări foarte vulnerabile, şi indiferent de originea lor, trebuie să vezi în ele şi ocazia unei alte "aşezări" a "lucrurilor" esenţiale din viaţă, a priorităţilor, a valorilor, modul în care te raportezi la ceilalţi, modul în care te raportezi la Dumnezeu, aşteptările pe care le ai de la tine...
Într-o astfel de situaţie de lipsire de sens sau de dificultati este esenţial să cauţi sprijin moral. Nu sta aşa. Nu trebuie să îngădui nici o şansă pentru vreun gând al sinuciderii, nici în fanteziile şi nici în glumele tale.

Trebuie să fugi de un astfel de „început" de gândire, ca de sinuciderea însăşi, pentru că fiecare „început" de gând este ca o „toartă" pentru stări de mai târziu.

Stările de depresie sunt inevitabile în viaţa oricărui om, dar ele se primesc cu maturitate, demnitate, curaj şi înţelepciune (fiecare astfel de stare vrea să ne avertizeze şi să ne repare lipsuri)!
Este vital să ceri şi sfatul unui duhovnic, al unui preot cu experienţă, de exemplu, dar într-un moment liniştit în care să aibă timp să-ţi asculte şi să-ţi înţeleagă bine dificultăţile afective.

Şi trebuie să te mulţumeşti cu paşii mici dar siguri şi definitivi, ai aflării răspunsurilor, la întrebări esenţiale ale vieţii... happy

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut

Daca esti adolescent atunci sa stii ca majoritatea tinerilor la aceasta varsta se confrunta cu astfel de sentimente. Deci tie nu t-i se intampla ceva iesit din comun :)
Iti recomand sa citesti cateva informatii care te pot ajuta in acest sens. Le gasesti aici:

http://www.jw.org/......guratatea/

http://www.jw.org/......-prieteni/

http://www.jw.org/......nt-singur/

Sper sa te ajute.

Cele bune!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sunt in aceeasi problema ca tine si ma tratez cu multe iesiri si muzica pe sufletul meu(telefon & handsfree), nu e perfect dar decat sa te pierzi in lumea virtuala, am patit-o si e groaznic crede-ma!
KinderRM si lTudyl au mare dreptate, as putea sa zic chiar ca functioneaza, pacat ca nu gasim oameni cu lucruri in comun, dar incercam si nu disperam ok?

| Floricikmov a răspuns:

Incearca sa mai iesi pe afara, nu sa stai numai in casa.

| KinderRM a răspuns:

Salut.

În primul rând, prietene, lasă timiditatea altcuiva. Nu este un motiv să renunţi la viaţă, TATI de sus al tuturor îţi dă o viaţă să o trăieşti şi să faci ceva cu ea. În niciun caz nu o ai să ţi-o iei singur/ă. Este o aberaţie.
În al doilea rând, tot ce pot spune este că ieşi pe afară şi crede-mă că de la o simplă partidă de fotbal/conversaţie/glumă sau orice altceva de genul ăsta se pot lega prietenii pe viaţă. Îţi dau exemplu persoana mea, eram afară fiind foarte mic şi nou în oraş nu ştiam pe nimeni. Am văzut că băieţii mai mari se jucau fotbal şi m-au întrebat dacă joc. Bineînţeles că m-au pus în poartă, am apărat cât de bine am putut şi aşa am ajuns să ies zilnic şi să îi găsesc. Ei au crescut, acum au serviciu etc. Şi de la liceu/şcoala generală/cartier, tot trebuie să ai pe cineva cu care să comunici. EMO? Urăsc pur şi simplu. Simte-te bine, fă tot ce depinde de tine. Nu mai sta degeaba, nu îţi pică nimic din cer în viaţa asta. Nu trebuie să găseşti pe cineva la fel ca tine, pentru că eşti unic pe Terra. Trebuie să găseşti pe cineva cu ceva lucruri în comun, crede-mă că este mai bine să aştepţi să apară acele persoane decât să te grăbeşti şi să ai nu mai prietenii false. Ai grijă!

Dacă mai ai nevoie de vreun sfat, mă găseşti pe mess: RM.kinder.

| lTudyl a răspuns:

Schimba-te.
Lasa-te purtat de frumusetea vietii, nu te mai juca prostii din alea de jocuri pe calculator ca din cauza lor ajungi sa ai ganduri din astea...
Uita-te la cei din jur, dar nu ii copia.Fii original, dar nu emo!winking
Asta trebuie sa vina din interior, sa te regasesti pe tine insuti, sa fii ceea ce te face fericit.
Nu renunta la viata, ca e prea frumoasa! Acum e greu, dar greul trece si vin doar bucurii!
Esti un baiat dragutel, dar... ZAMBESTE. Nu iti mai ciufuli parul si nu mai sta posomorat.Cauta-ti o freza care sa se potriveasca formei capului tau si nu uita... ZAMBESTE!

p.s. Daca te imbraci in negru, imbraca-te cu stil, nu ca un rocker metalist cocalat!
BAFTA! Toate cele bune!