|

Bună! Am început să mă stresez foarte tare și eu și logodnicul meu și am zis să scriu aici, poate primim un sfat bun. Ne dorim foarte tare ca anul viitor să ne căsătorim, nu știu dacă am eu o problemă dar mereu am zis că vreau să fiu mireasă și abia dupa aia să facem un copilaș, dacă se poate chiar în noaptea nunții să rămân însărcinată, nu contează laughing. Pe zi ce trece observ că ne dorim din ce în ce mai tare să devenim părinți. Problema este că în momentul acesta nu ne permitem să plătim nici măcar avansurile, deși lucrăm amândoi, eu am salariu minim pe economie și el un pic mai mult. Acum când ne-am hotărât și noi să ne căsătorim parcă nimic nu merge bine financiar, apar tot felul de probleme, se strică una alta care nu pot fi amânate, sprijin financiar am putea avea din partea mamei lui că are posibilități financiare dar nu vrea să ne ajute, nu mă accepta pur și simplu fără niciun motiv, probabil că "i-am luat băiatul", alt motiv jur că nu există! Părinții mei ne-ar ajuta cu tot dragul dar și lor le merge destul de rău de câteva luni, acum vor avea câteva luni în care trebuie plătite niște datorii și abia dupa aia dacă vor putea să ne ajute. Ne gândim să facem un împrumut să achităm măcar avansurile la local, formație, foto-video pentru că am sunat și este liberă data care vrem și să o ocupăm. Apoi să mai încercăm să strângem niște bănuți să mai plătim ce trebuie. Poate încet, încet ne revenim și noi... Ne-am gândit să scoatem credit pentru toată nunta dar este prea mult, a fost cineva în situația asta și a scos credit? Ne gândim că poate ar fi mai bine să facem un împrumut mai mic pentru avansuri, apoi banii care îi vom face la nuntă să plătim restul meniurilor, formația și ce mai trebuie. Sperăm să ne scoatem la nuntă, nu ne trebuie nimic în plus dar să nu rămânem datori la nimeni...

9 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Du te mereu la sigur.Nu imprumuta bani daca deocamdata va e greu cu banii.Nu stii niciodata ce apare. Probabil ati putea schimba ziua nuntii iar int impul acesta ati putea poate merge in strainatate pe vara sau cateva luni cat sa va strangeti bani.

Daca vei face imprumut de la banca, nu numai ca va trebui sa ii dai inapoi, dar nici nu vei stii exact cu cati bani ramai in mana dupa ce platesti lautarii, meniurile si ce ai mai spus tu.
Stiu ca esti nerabdatoare insa gandeste te ca lucrurile se intampla cu un motiv. Faceti actele cununia si nunta lasati.o pe mai tarziy cand va puteti permite cu adevarat.

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Aveti rabdare Timpul rezolva totul!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru nimic in lume nu mi as face imprumut pentru nunta mai ales cand traiesc cu banii de pe o luna pe alta.
Serios, sa iti faci datorii la banca pentru o petrecere?
Va iubiti asa mult, acte la primarie si cand o fi bani faceti si nunta cu mare alai.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pe bune? Vrei sa faci un credit la banca pentru ati face nunta?
Eu cred ca voi tineti mai mult la fatada si la ce zice lumea decat la fericirea si iubirea voastra. Poti sa faci pur si simplu o stare civila sa fi-ti luati cu acte si sa luati masa la restaurant nu e necesar sa faci te imprumut la banca doar sa iti iei o rochie si sa mananci bine intr-o seara.
Iar daca traiti de pe o zi pe alta, de ce va grabiti sa faceti copii?
Eu nu stiu cum sa fac sa scot bani sa imi iau casa fara sa ma bag in banca si sa imi fac datorii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nunta in zilele noastre a devenit un mare circ. Ca sa te mariti e suficient sa ai nasi si sa te cununi la starea civila. A...tu vrei sa spui ca nu ai bani pentru petrecerea de dupa. Aia e alta poveste. Acolo depinde cat de mare vrei tam-tam-ul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

În primul rând, părinții băiatului nu au nicio obligație în a vă plăti vouă datoriile. Nici dacă vă ajută părinții tăi. Ei nu au obligație morală asupra voastră, trebuie să înțelegi. Vă ajută dacă pot și vor și nu trebuie trasă la răspundere decizia lor.

Pentru nuntă nu văd de ce să vă împrumutați de la bancă. Ideile astea nici nu trebuie asociate.
Doar nu e o problemă de sănătate, să necesite intervenții costisitoare astfel fiind nevoiți să vă băgați în bănci. E doar o nuntă, se poate face oricând. Chiar dacă vine copilul înainte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sa ma crezi cand iti spun ca uneori nici iubirea nu ajuta din păcate. Un copil este o mare bucurue dar si o responsabilitate pe masura. Cantariti bine optiunile voastre. In rest, mult noroc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Atata timp cat este iubire la mijloc, asta e tot ce conteaza, un imprumut ar fi cea mai decenta solutie si cel mai bun impuls, cat despre stres, stresul in exces cauzeaza probleme de sanatate si ar fi pacat sa va stresati din cauza datoriilor care nu se mai termina, partea financiara si asa mai departe. Parintii mereu vor avea un cuvant de spus, iar daca mama lui alege sa nu te suporte, dupa ce ii vei aduce un nepot pe lume, te asigur ca o sa vrea sa il tina in brate sa simta sentimentul de "Bunica". Eu cred ca o sa va descurcati cu brio, mult succes.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Acum când ne-am hotărât și noi să ne căsătorim parcă nimic nu merge bine financiar"
Dacă trebuie să te împrumuți ca să vă căsătoriți atunci mai bine nu o faceți deloc.
Nu e de mirare că maică-sa nu vrea să vă ajute când luați cele mai proaste decizii posibile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează