|

Bună, o mica povestioara din viaţa mea. Ma puteti ajuta cu niste sfaturi si ce parere aveti despre acest subiect?

Funda tuturor:×Stau si ma gandesc cum e viata. Acum esti bine fericit si intr-un moment totul dispare. Am un om pe care il iubesc mai presus de tot si toate, mai presus de mine. Am ajuns sa imi doresc sa nu il fi intalnit niciodata si sa nu fi avut parte de nimic in lumea asta alaturi de el deoarece ma raneste intr-un mod in care nu as fi crezut niciodata ca o va face. Am nevoie de el sa imi fie alaturi sa il simt langa mine dar niciodata nu este. Mereu sunt singura plang, sufar si ma doare sufletul ca nu pot face ceva sa nu mai fiu atat de slaba, sa pot fi mai puternica din toate punctele de vedere. M-am saturat sa tot sper ca intoarcerea acasa nu ne va distruge de tot iubirea, viata noastră, visele pe care le aveam impreuna pentru ca nu il mai simt acolo langa mine nici trup nici suflet cum era candva. Ma ignora, ma trateaza cu indiferenta, e rece, e schimbat si nu l-am vazut niciodata asa. S-a schimbat atat de mult, nu il mai recunosc, nu ii mai pasa de nimic legat de noi si de iubirea noastră de parca nici nu as fi existat pentru el si ma doare. Ma doare sufletul, simt ca nu mai am nici o putere sa fac ceva. Am oferit iubire, respect si incredere, am oferit orice sa il stiu ca e fericit langa mine cu mine nu cu altcineva si eu ce primesc? Lacrimi, durere. M-am saturat sa astept, sa cred ca totul va fi bine, sa fiu singura cand am cea mai mare nevoie de el. La ce folos toate astea? Ma rog la Dumnezeu sa imi spuna ce am facut de merit toata aceasta durere. Nu mai pot. Nu mai pot sa fiu asa, lui nici nu-i pasa. Cu cine sa vorbesc? Cu Dumnezeu, numai el stie ce e in sufletul meu.

Am obosit prea mult sa trag sa fie bine, sa imi doresc doar eu sa fim bine si el sa nu faca nimic.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu este un lucru rau sa iubesti chiar daca nu primim inapoi iubirea de la aceea persoana dar niciodata sa nu iubesti pe cineva mai mult decat pe tine. Trebuie sa te pui pe prim plan, in viata asta ai o datorie fata de tine : Sa fii fericit(a)

7 răspunsuri:
| a răspuns:

"Ma rog la Dumnezeu sa imi spuna ce am facut..."
Păi dacă Dumnezeu nu ţi-a spus nimic ce ai de făcut, crezi că ar trebui să intervenim noi?

| a răspuns:

Spune-ne cati ani si cine este persoana de care vorbesti: coleg, prieten, iubit, sot, tata, unchi?

| a răspuns:

Am tratat acest subiect al sactificiului pe care trebuie să îl faci atunci când iubești în nuvela mea.
https://dosarelexsikix.blogspot.com/2018/02/al-saselea-semn-de-iubire.html
Da. așa este viața când iubeșți. Gândiți-vă la viața lui Isus. El știa ce îl așteaptă dacă intră în Ierusalim de Paști. A intrat și s-a sacrificat ca să dea un exemplu pentru noi toți. Aveam un consilier care mă întreba, alege ce vrei să fii, un Cain sau un Abel. Îți înțeleg chinul ca unul care a trecut pe acolo prin acea zonă. Dacă iubești pe cineva, nu este obligator ca și el să te iubeaască. Mai este în Biblie un pasaj. O să îl găsești dacă îl cauți.
Sună așa. Dacă cineva îți dă o palmă, tu întoarce și cealaltă față. Dacă își cere haina. tu dăi și cămașa. Iar versetul următor, care le complectează pe aceste două și pe care nu îl citește și nu îl citează aproape nimeni spune. Dacă îți cere să mergi cu el un km. tu mergi trei, fără să te oblige el. Doar atunci va înțelege ce înseamnă iubirea. Poate va înțelege poate nu.
Poți să alegi.
Îți mai dau un exemplu din altă zonă.
Socrate a fost condamnat la moarte pe motiv că strică moral tineretul. Putea să aleagă între execuție și exil, ostracizare, să plece din cetate. A ales moartea ca să dea un exemplu, că pentru idealurile tale merită să te sacrifici.
Așa că dta ai ales să te sacrifici pentru acest om. Spui. stau și mă gândesc cum e viața. Dta acum afli cum este iubirea, care este parte a vieții. Toți caută în iubire plăcerea, fericirea. Nimeni sau aproape nimeni nu vrea să știe, să recunoască să accepte partea de sacrificiu a iubirii.
Am fost întrebat de o colegă de liceu, ( o provocare, să îmi atragă atenția asupra ei, să îmi sugereze că mă dorește) dacă am iubit vreodată. O să îți răspund peste 50 de ani. Acum pot să răspund că da. De ce? Am aflat ce înseamnă iubirea. Iar pentru dta, răspunsul meu este, da asta e viața. Dacă vrei să trăiești trebuie să o accepți așa cum este. Când nu mai poți, te retragi.
Dumnezeu știe ce este în sufletul dtale. Știu și eu. Dacă înțelegi ceea ce am scris mai sus, mai am un citat din Biblie dar interpretare e dură, nu este pentru toată lumea. Mesaj privat, și servesc.
Nu sunt credincios, asta pentru lămurirea dtale, dar caut înțelepciune și am găsit acolo.

| a răspuns (pentru sadrian46):

"...Gândiți-vă la viața lui Isus. El știa ce îl așteaptă dacă intră în Ierusalim de Paști."

Isus a fost schizofrenic. Nu din dragoste facea tampenii, ci credea ca orice s-ar intampla il salveaza spiridusul ala care credea el ca e tac-su. Lucru care evident nu s-a intamplat, nici n-avea cum dealtfel, si a ajuns atarnat in par.

Ca dupa aia au creat unii o poveste fantezista legata de intamplarea asta si au transformat schizofrenia lui in virtute, e alta discutie.

@Narcisu:

La tine nu e dragoste, e dependenta bolnava de o persoana. Chiar daca iubesti pe cineva, trebuie sa intelegi ca nu e obligatoriu ca sentimentul sa fie reciproc, adica nu e obligat acel cineva in nici un fel sa-ti impartaseasca sentimentele.

| a răspuns (pentru Holiday):

Isus a fost schizofrenic. Nu din dragoste facea tampenii, ci credea ca orice s-ar intampla il salveaza spiridusul ala care credea el ca e tac-su. Lucru care evident nu s-a intamplat, nici n-avea cum dealtfel, si a ajuns atarnat in par.
=====
Ca dupa aia au creat unii o poveste fantezista legata de intamplarea asta si au transformat schizofrenia lui in virtute, e alta discutie.
----
Nu e altă discuție. Este aceeași discuție iar esența acestei discuții este prinsă exact aici în comentariu dtale. Mă bucur enorm că mi-ai dat dezlegarea enigmei pentru mine, sper să o pot face pentru dta.
Să fii foarte atent aici.
Isus a fost schizofrenic. Sunt 100 de acord, mai avea și alt handicap, dar dacă îl menționez aici, mi-e teamă că editorii îmi șterg postarea, că am mai pățit.
- unii au au transformat schizofrenia lui in virtute.
Dta ai spus, nu eu. Sunt 100 de acord.
Știi ce înseamnă virtute? Virtus, putere.
Au putut transfoma în putere pentru că puterea aceasta se afla acolo în schizofrenia lui. Dacă nu era acolo nu aveau ce transfoma. Nu poți să faci din rahat bici și să și puște.
Știi ce întrebare a pus Stalin ( fusese student la teologie). Câte divizii de tancuri are Papa? Ce rezultă din întrebarea lui Stalin, că recunoștea și el indirect puterea Papei care conduce miliarde de catolici din întreaga lume. Și această putere este cuprinsă în schizofrenia lui Isus. Îți mulțumesc pentru ajutorul involuntar pe care mi l-ai dat. Nu sunt credincios, dimpotrivă. Încerc să înțeleg lumea. TPU!

| a răspuns:

Nu vreau sa fiu rautacios, dar daca este o problema serioasa, care persista si te impiedica sa-ti desfasori activitatile de zi cu zi ( ex: esti apatica, te simti obosita, plangi mereu, te simti rau, etc ) ti-as indica cu mare drag sa vorbesti cu Dumnezeu alta data, si sa vorbesti cat mai repede cu un psiholog sau cu iubitul asta al tau.

Pune piciorul in prag, ia-l de guler si intreaba-l ce e cu el. Ce vrea sa faca in legatura cu relatia voastra si cu voi?
Poate si-a gasit pe altcineva si nu are curaj sa-ti spuna, poate i-ai gresit tu cu ceva fara sa realizezi, poate are si el problemele lui de care tu nu stii si de aia s-a schimbat, etc.

| a răspuns:

Ai talent la scris dar cred ca ai descris lucrurile intr-o lumina favorabila tie.
Te pot asigura insa ca totul se intampla pentru binele tau, oricat de absurd ar parea asta.
Trebuie doar sa te trezesti la realitate. Sperantele trebuie sa le pui in tine nu in altii.
Dumnezeu s-a chinuit mult sa-ti gaseasca un nemeric care sa te trezeasca, dar tu inca dormi.