| AndreeaNustiu a întrebat:

am si eu o problema,eu stau la bunica si ea nu ma lasa sa fac nimic,nu ma lasa sa ma machiez sa ma fac pe unghii, ca imi fac suvite, sa stau afara mai mult ca de pilda iarna ma lasa sa stau afara doar pana la 5 dupaamiza, iar vara pana la 8, deci nu e corect, nici la imbracaminmte nu ma lasa sa imi i0au ce vrea, ea mereu imi alegecu ce sa ma imbrac ce sa fac si nu imi place ea are 65 de ani si nu are genuri ca ale mele nu imi i-ea ce vreau ci numai ce vrea ea, nu stiu ce sa fac nu mai rezist cu ea asa, imi interzice prea multe lucruri.Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi.

20 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

La 13 ani vrei sa arati ca una de 30? Deja sa te machiezi, sa-ti faci unghiile, sa-ti schimbi culoarea parului, nu crezi ca vrei pe toate la varsta pe care o ai? Asteapta sa iti vina randul si varsta potrivita. Esti inca o copila, nu incerca sa arati ca un manechin! Bunica ta are prea multa dreptate, nu conteaza varsta, ci experienta de viata pe care o are de 10 ori mai multa decat a ta!

Tot ce ai inceput sa faci acum, eu le-am aplicat pe mine in jurul varstei de 17-18 ani si atunci cu dar si poate, pentru ca era permis in scoala sa venim ca din club aranjate!

Iar la partea imbracamintii daca iti alege ceva care nu e gustul tau, fa cumparaturile impreuna cu ea si arata-i ce-ti place, sa ajungeti chit la gusturi.

| AndreeaNustiu explică (pentru MihaelaDart):

In primul tand nu vreau sa arat ca la 30 de ani, in al doilea randnu vreau sa ma machiez ci ca imi dau un pic cu rimel si cu un luciu, in al treilea rand nu vreau sa imi schimb culoarea parului ci doar sa mi fac suvite mici.Si bunica poate ca are drepatate dar imi interzice prea multe, imi dau seama cat de greu i-a fost la varsta mea, dar de atunci a mai evoluat lumea, eu la scoala nu vreau sa ma machiez doar cat ies cu prietenele in oras doar cu un rimel si un luciu.Chiar daca facem cumparaturile impreuna tot ce vrea ea cumpara nu ce vreau eu sau ce mi-ar placea catusi de putin, tot ea le cumpara ca ii plac ei, ca de exemplu am fost la un magazin sa imi cumpere un palton si era intr-o vitrima un palton roz de copii mici dar imi era bun si tot nu imi placea pentru ca nu era pe gustul meu, pe ea nu o interesat-o daca imi place sau nu tot l-a luat.

| MihaelaDart a răspuns (pentru AndreeaNustiu):

Fie cu rimel sau luciu tot machiaj se numeste! Poti sa-ti iei gene false care inclocuiesc rimelul si ca luciu, le poti folosi pe cele de la Nivea care si nuanteaza un pic buzele. Cu toate ca iti interzice, cu atat de poti ascunde. Cand pleci undeva, da-te cand iesi din casa cu prietenele, la punerea genelor e mai complicat, poti sa iei unele finute sa nu se observe ca ai fi rimelata. Oricum ii este teama, cat atractia mai mare e sa iesi in evidenta si la cati nebuni sunt in lumea ce ne inconjoara, normal ca ii e teama. E bine sa te simti si naturala, sunt sigura ca arati bine si fara nici un strop de machiaj.

Mai ai rabdare pana termini gimnaziu si poate ca vei putea sa o schimbi astfel si parerea bunicii.

Parintii tai nu au nici o putere de a convinge?

| AndreeaNustiu explică (pentru MihaelaDart):

Eu nu locuiesc cu parintii si nu tin legatura cu ei.

| MihaelaDart a răspuns (pentru AndreeaNustiu):

Imi pare rau de parintii tai, ia in evidenta ultimul mesaj si de cei care-ti mai dau. Trebuie sa ai rabdare mai ales ca ai si varsta dificila. Nu cere toate deodata de la bunica ta, treptat si fara sa o faci sa tipe la tine, incearca intr-o zi sa vorbiti si sa te lamureasca, fara ca nici tu sa te pisicesti, sa te faca sa intelegi mai bine lucrurile si sigur va fi rabdatoare sa iti spuna si motivele.

Noroc!

| madagascar a răspuns:

Ar trebui sa intelegi ca bunica ta te protejeaza, nu stiu ce varsta ai, dar probabil nu esti la varsta la care sa te machiezi, nu stiu de ce nu stai cu parintii tai dar e normal ca bunica sa aiba alta mentalitate din cauza varstei, incearca sa o intelegi, ea face ce crede ea de cuviinta. Oricum nu iti vrea raul, cu cat incepi mai tarziu cu machiatul si restul e mai bine pentru tine si pentru corpul tau, o vei aprecia mai tarziu.

| AndreeaNustiu explică (pentru madagascar):

Am 15 ani este normal sa ma machiez, nu stau cu parinti pentru ca sunt despartiti si nu e bine la ei si plus ca ii urasc.

| madagascar a răspuns (pentru AndreeaNustiu):

Din punctul tau de vedere e normal sa te machiezi la 15 ani dar nu si al bunicii, incearca sa o apreciezi nu e bine sa ii alungi pe toti de langa tine, daca parintii tai sunt despartiti incearca sa gasesti o cale de mijloc, cel putin pana reusesti sa te intretii singura. Macar ai o bunica la care sa stai, e mai bine decat deloc.

| AndreeaNustiu explică (pentru madagascar):

Da e foarte bine la ea, dar mno imi interzice prea multe.

| HellGirl666 a răspuns:

Bună.
Ai încercat să le spui și părinților tăi asta?
Până la urmă e viața ta, nu a ei. Explică-i. Și eu stau cu bunica, și știu cum e.
Cred că nu e bine să te machiezi de pe acum, sau dacă vrei neapărat, dă-te cu puțin fond de ten, rimel și luciu de buze. Nu înțeleg, îți alege ea cu ce să te îmbraci? Dar tu îi alegi ei cu ce să se îmbrace? Îi faci program? Nu cred. Așa că, nu știu dacă îți dau un sfat prea bun, dar încearcă să o ignori.
Succes ☺.

| Andaw a răspuns:

Daca bunica ta nu te lasa sa te machiezi inseamna ca tine la tine, PENTRUCA machiajul nu face bine de mica. Machiajul se pune cand vei fi batrana ca sa arata-i mai bine. Daca iarna te lasa pana la 5 inseamna ca e foarte frig afara si vara pana la 8 ca e cald... Ea alege sa te imbrace ea cand e iarna? Daca da inseamna ca o fi frig afara si de-aia...

| AndreeaNustiu explică (pentru Andaw):

Nu ca e frig sau cald nu ma lasa pur si simplju nu ma lasa nude stau eu este vremea frumoasa mereu si iarna nu e asa frig, si mereu imi cumpara ea haine care nu imi plac si ma pune sa le port si ma fac de rusine,

| oana15oana a răspuns (pentru AndreeaNustiu):

Poi aici e putin mai complicat, deoarece ea nu are gusturile tale la imbracaminte trebuie sa iti cumpere ce doresti tu. Spune-le parintilor tai, ei stiu de ce ai tu nevoie si o sa te inteleaga deoarece esti fica lor si trebuie sa hotarasti si tu in ce sa te imbraci! Sper ca te-am ajutat!

| oana15oana a răspuns:

Buna! Am avut si eu aceeasi problema, trebuie sa ii explici ca esti fata si aproape toate fetele se macheaza e adevarat machiajul nu este bun pentru ten, dar putin rimel si luciu de buze iti poti da! Si la imbracamine, poti sa te imbraci cu ce vrei tu deoarece tu decizi in ce sa te imbraci, Daca iarna te lasa sa stai pana la 5 inseamna ca ea in copilaria ei nici nu a stat pe afara, iar vara este foarte cald si poti sa stai pana la ce ora doresti, dar bunica ta nu stie lucrurile acestea. Sper ca te-am ajutat! :X:X Funda?:X

| AndreeaNustiu explică (pentru oana15oana):

Da m-ai ajutat dar ea nu intelege si ma cearta mereu daca ma imbrac in negru sau daca imi fac siuvite si zice ca de ce nu o inteb si chiar daca o intre nu ma lasa.Si da ea nu prea mergea in copilarie afara ca o ajuta pe maam ei la treburile caznice.

Vorbeste cu parintii tai ei te vor ajuta, sigur te vor ajuta! Si eu ma machez si imi fac suvite, si mama imi zice mereu sa nu ma machez si bla bla bla, dar eu nu o ascult deoarece ea nu se machea in copilaria ei! big grin

| AndreeaNustiu explică (pentru oana15oana):

Eu nu vorbesc cu parintii mei pentru ca nu tin legatura cu mine nu tin la mine plus ca sunt despartiti si la ei nu ii bine decat la bunica dar totusi imi interzice prea multe.

sad off najpasad

| numberunu a răspuns:

Explica-i ca tu ai alta varsta,ca nu vei pati nimic daca stai mai mult afara, esti cu alte fete, etc. Spune-i ca rad copii de tine la scoala din cauza hainelor luate de ea, ca este alta generatie, etc.Nici pe mine nu ma lasa cu suvite, cat despre machiaj are dreptate.lasa k nu mai ai mult si poti face ce vrei!

| AndreeaNustiu explică (pentru numberunu):

Nu pot sa ii explic nimic ca urla!