| Thu5ww a întrebat:

Buna TPU.
Pe scurt, iubitul meu s-a despartit de mine pentru o neintelgere si pe faptul ca eu am avut temperament cand ne-am certat.
Am stat despartiti 2 saptamani, in prima saptamana i-am cerut unei rude sa ii scrie si i-a spus ca nu mai voia nimic cu mine(nu ma simteam in stare sa-l vad fata in fata).
Ieri s-a intors la mine, m-am bucurat asa tare ca n-am irosit aproape 3 ani degeaba..., nu l-am iertat dar am vorbit normal si voia sa repare tot si eu doresc asta pentru ca si eu am contribuit la acea despartire.

Dar cand ma gandesc ca n-am mai vorbit 2 saptamani si nu m-a cautat pana atunci si cat am suferit...dar tot mi l-as dori inapoi.

Pe langa asta singura prietena pe care o am nu mai vrea sa mai vorbeasca cu mine, stia prea bine ca-mi era dor de el si mi-l doream si e decizia mea, imi asum daca poate am facut o greseala si daca o sa se desparta iarasi...dar o sa fiu pregatita emotional.
Nu stiu ce-mi rezerva viitorul, dar acum ma bucur ca vorbim din nou.
Si nu pot sa inteleg de ce ea nu mai vrea sa vorbeasca, e strict decizia mea, mereu i-am ascultat sfaturile, iar nu mi se pare ok sa reactioneze asa daca nu am facut cum a voit ea...(ma simt ciudat sa torn totul aici dar eram plina de ganduri)

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Decizia e a ta ca e vuata ta sa se supere daca vrea sa se supere nu ai c sa faci

| LisaJulie a răspuns:

Uneori când ai o relație nu mai acorzi atât de mult timp prietenilor, asa ca trebuie sa îi dai prietenei tale un timp și apoi sunt sigura ca veți vorbi din nou

| vatadezahar24 a răspuns:

Bună! Pot să înțeleg prin ce treci, este normal să te simți ciudat și confuză. Am văzut ca ai mai pus o astfel de întrebare și în trecut, în contextul aceleiași probleme. Nu cunosc fundalul relației, dar din ce menționezi tu, pot deduce faptul ca aici este o relație instabilă, iar tu cel mai probabil ai niște probleme de atașament. Nu trebuie să te panichezi, acestea le poți rezolva de la sine, dacă ai voință. Știu cum e să fii obișnuit cu o anumită persoană, sa iubești acea persoană și să ții la ea, dar din moment ce persoana respectivă nu te tratează corect, ar trebui să pui niște limite. Pentru început încearcă să te gândești la motivele pentru care vrei să reiei o relație cu el, și motivele pentru care nu ar trebui să ai o relație cu el, vezi unde e mai grav și ia o decizie finală. Iar cu problemele de atașament, trebuie mai întâi să conștientizezi care este problema, iar după să începi să te vindeci. Învață să te obișnuiești cu faptul ca a fii singură și independentă emoțional este normal, și nu trebuie să îți fie frică de singurătate. Ce poți să mai faci este să îți stabilești niște limite sănătoase în relațiile tale, fie cu prietena ta, fie cu iubitul tău. Dacă nu reușești să faci asta brusc, ia-o ușor, în timp. Iar după o despărțire este firesc să suferi, dar încearcă să te distragi de la durere, găsește-ți o preocupare, un hobby. Din moment ce ai o preocupare nu mai ai timp să te gândești în altă parte. Tot ce am spus până acum nu exclude să faci niște ședințe de psihoterapie, să îți cauți un psiholog cu care să te împrietenești, și să te înțelegi bine. Acesta știe cel mai bine cum sa te îndrume și ce sfaturi să îți dea!

| AncaVG a răspuns:

Bună! De obicei nu răspund la astfel de întrebări, pentru că nu știu povestea din spate, dar...
Tu ai mai pus această întrebare în trecut, după cum vezi lucrurile se repetă și mereu ajungi în același loc cu acest iubit al tău. Cred că îți este frică de singurătate și tânjești cu disperare după această relație. Nu ești nici prima persoană, și nici ultima care suferă din cauza unei decepții în dragoste. Singurătatea își are beneficiile ei și te va duce în locuri mai bune tu cu tine. Sfatul meu este să înveți să stai singură și lucrurile bune ți se vor întâmpla mai departe când toată această relație toxică va fi uitată. Nu e ușor să treci peste, știu și eu cum e. Dar trebuie sa fii puternică pentru că la finalul zilei, doar pe tine te ai, nu iubit, nu prieteni, vei fi doar tu. Și poți avea o relație sănătoasă în viitor, doar daca tu vei fi bine cu tine. Aș avea multe întrebări, pentru a înțelege situația, dar nu e locul aici pentru a-ți expune viața. Dacă vrei să vorbești mai multe, dă-mi mesaj.
Ai grijă de tine! >big grin