Salut.Am sa iti pun niste intrebari si tu daca doresti raspunzi pe TPU(aici-la intrebarea ta- sau pe privat):
1.Cat de des se imbata? De mai multe ori pe zi sau doar seara?
2.Are probleme cu familia? Cu relatiile familiale?
3.Are probleme la munca?
4. Ce subiecte deschide tatal tau in timpul certurilor?
5.Se cearta doar cu tine sau cu doar mama ta sau cu ambii dintre voi doi?
6.De ce se plange in timpul certurilor? Se plange de viata sau de cine il inconjoara?
7.Savarseste acte violente asupra celor din familia ta?
Te rog sa raspunzi la intrebari pentru a sti ce se intampla mai bine si sa te ajut mai bine cu un raspuns pe langa cel care ti-l voi scrie acum!
Pentru a te ajuta ca tu sa intelegi mai bine tot ce trebuie am sa iti spun cum actioneaza alcoolul asupra corpului uman si sistemului nervos:
Se spune ca un pahar de vin(acesta este obtinut prin fermentatia alcoolica totatala, continand 8.5%-15%) pe zi este bun pentru sanatate.Totusi, odata ce am trecut peste aceasta limita, lucrurile nu mai sunt deloc la fel de simple.Eu sustin ca alcoolul este unul dintre cei mai mari dusmani ai corpului si mintii noastre.
Atunci cand consumi alcool scade activitatea din zone ale creierului precum cortexul prefrontal. Cum aceasta zona este responsabila cu gandirea rationala si luarea deciziilor, alcoolul te va face mai putin stresat, dar si mai putin constient de ceea ce spui sau faci.Hipocampusul este afectat ori de cate ori consumam alcool.
Stim cu totii ca principala cauza a aparitiei cirozei este consumul de alcool. Din pacate, tesutul cicatrizat al ficatului blocheaza fluxul sanguin si determina ficatul sa nu mai functioneze la parametri optimi. Icter, prurprit sever, balonare, umflarea picioarelor si a abdomenului, calculii biliari sunt doar cateva dintre simptome.
Barbatii alcoolici nu recunosc emotiile din limbajul verbal. Ba mai mult, acestia nu reusesc sa fie empatici, confruntandu-se cu probleme emotionale si relationale.
Sfaturile mele prietenesti:
1.Raspunde la intrebarile pe care ti le-am scris mai sus.
2. Da-mi un id de Yahoo messenger(daca vrei introdu acel id pe mesajul privat impreuna cu raspunsurile la intrebarile mele sau aici pe TPU, daca nu esti prea timid) sa mai discutam problema si sa o evaluam.
3. Discuta cu tatal tau despre problema sa cand nu este sub influenta alcoolului.
4. Spune-i ce i se poate intampla din textul scris mai sus(boala "ciroza", distruge sistemul nervos si il face prea grabit in limbajul verbal-injura, blesteama etc.- sau alte complicatii).
Sper ca te-am ajutat!
Si nu uita raspunde la intrebari.
Funda?
Salut.Pai daca tie nu iti face nimic nu este o problema.Dar daca o mai bruscheaza pe mama ta este o problema.Intai de toate,copii in familie sunt pusi pe primul loc,asa cum fac eu cu tine acum: tu, desi nu esti agresat fizic, esti agresat emotional, ceea ce este si mai rau.Tu, cred, ca iti vezi tatal seara de seara cum imbata si doamne fereste cand se mai cearta/bate cu mama ta.Corect?
Pe tine te deranjeaza acest lucru si cateodata iti doresti sa i se intample ceva rau tatalui tau, doar pentru a vedea si el cum se simte mama ta sau chiar tu.
Dupa parerea mea agresivitatea fizica nu-i foarte importanta(adica 100%), pe langa cea emotionala/morala.Deoarece stii cum se zice: "Corpul este invelisul sufletului". Corpul poate fi inlocuit(de exemplu: un cunoscut de al meu si-a rupt piciorul pe o placa de skateboard si daca nu isi punea tija metalica ca sa sustina osul/oasele trebuia ca un picior sa ii fie taiat cu 2 cm.Imagineaza-ti! Yuck.),sistemul nervos afectat s-a pierdut pentru totdeauna.
Sa revenim,daca el(tatal tau) are probleme cu munca se intelege de la sine alcoolul+ca se plange de "bani si bani"(aceste ghilimele sunt din comment-ul tau).Dar cand bei alcool neregulat pentru mai mult de o perioada scurta poti fi influentat negativ si faci lucruri de care poti regreta in viitor(de exemplu: actiunile violente ce le savarseste tatal tau asupra mamei tale).Dar desi mama ta este ranita, cel care sufera cel mai mult este tatal tau(citeste in continuare, nu te opri ):acesta isi ineaca melancolia si furia in alcool, dupa le revarsa asupra unui om drag.Dar tot tatal tau sufera:gandeste-te macar putin cum el isi ascunde sentimentele si gandurile furioase despre orice subiect in spatele violentei si alcoolui.Dar sa trecem direct la subiect: Daca nu se trezeste acum la viata si nu gandeste(acum o luam pe o cale mai religioasa) TATAL TAU POATE AJUNGE IN IAD! Daca nu se potoleste cu aceste actiuni, e de rau si pentru el(73%,procentaj din cat sufera el) si pentru voi(restul de 27%). Vatamarea corporala poate fi pedepsita,dar cum ti-am mai spus: corpul renaste singur(doar se reface dupa lovituri usoare sau grele,iar tesuturile noastre au metode de a se "repara" sau medicina moderna: pune tije etc.; de multe ori s-a spus caci corpul uman este greu de descoperit! Nu vezi? Nici acum nu a fost descoperit complet dupa un mileniu de cercetare!
) sau poate fi inlocuit(nu ai auzit la stiri ca oamenii de stiinta au descoperit cum sa creeze piele artificiala? Maine,poimaine ne trezim cu un om articifial,cu inima cu tot pachetul, si il consideram, noi, normal/natural).
Tine-i un discurs tatalui tau cand nu este beat(daca este nevoie du-te si la el la serviciu, doar ai 16 ani,daca te poti angaja de acuma poti face orice! Fii optimist de castigi sau pierzi. Fericirea se castiga doar muncind la ceea ce iti place!): ii spui de boala ciroza, ii zici ca este o boala hepatica ce anihileaza/distruge treptat ficatul, ii zici ca te raneste pe tine(poate el va zice ca nu te vede cu un picior rupt sau la mana, dar tu ii zici ca te raneste emotional si ca majoritatea copiilor cu probleme in copilarie-probleme emotionale-ajung infractori sau mai stiu eu ce), ii zici ca mama ta se plange de el si ca-poate-nu il mai suporta.Dar nu cred ca este bine ultima parte cu mama ta deoarece daca ii zici ca nu il mai suporta poate se va infuria.IN FOND AI INTELES IDEEA.
Si apropo, mersi de funda!
Si un mesaj incurajator:
Cati ani ai, 16? Nu pare....La cum face tatal tau in casa ia si tu atitudine cand il vezi ca o cearta pe mama ta(tu nu cred ca esti ca mine! eu un baiat de 14 ani,si cand ii vad pe parintii mei ca se cearta din motive stupide/sau din cauza mea, sa zic asa, de obicei ii las in pace dar cand se ajunge la ceva urat(nu violent doamne fereste) intervin si le dau o pauza de vorbit(adica le zic sa taca amandurora) sau cand vezi ca tatal tau o mai ataca pe mama ta, incearca sa ii desparti, chiar daca te poti trezi cu un pumn sau un sut
Acum sper ca te-am ajutat.Si trimite un mesaj privat sau da comment la raspunsul meu ca sa stiu ca s-a mai potolit, tatal tau.
Si daca tot nu se potoleste dupa o perioada scurta de timp, urmeaza sfatul lui pietrean(Protectia copilului: 116 111).
Numai bune si nebune .
Cred ca un sfat specializat, o sa primesti de la un psiholog: poti da telefon, gratuit, la 116 111, unde puteti discuta tot ce te supara.Sau poti la www.asociatiatelefonulcopilului.ro sau www.telefonulcopilului.ro Sfaturi de la profesionisti, care te pot ajuta si psihic sa treci peste aceste probleme.Nu v-a afla nimeni, ce ati discutat.
Invat-o pe mama ta sa il controleze.
Ea ar trebui sa fi invatat asta de la femeile mai in varsta din familia ei.
Dintotdeauna au fost betivi, dar si-au tinut casele de dragul nevestei si de realizarile copiilor!
Succes!
Sunt multe cazuri,dar stii ce-ai face?
Probabil ca esti cam mic,dar de la varsta asta se creeaza un caracter,de care are nevoie Romania.
Spune-i in fata, mai pe ocolite mai pe inteles.
Bun, sa bea, dar sa taca naiba.
Zi si tu, mai tata, nu te mai certa seara..si vezi tu.
Stresul face parte din viață. Treci peste. Închide-te în cameră la tine și stai acolo până îi trece, chiar dacă a doua zi o ia de la capăt.
Dacă urlă la tine și te amenință că te omoară și pe tine și pe toată lumea, dacă nu deschizi ușa la cameră, zi-i că tocmai ai sunat la poliție, chiar dacă tu n-ai telefon în cameră.
Omul la beție e și prost, nu doar violent.
Dacă te pocnește a doua zi, taci și înghite și dacă te trimite la dus gunoiul, execuți și în drum spre dus gunoiul...
Iei măsuri. Și te întorci când spui tu acasă, nu când spune el.
Te duci în călătoria ta cu dusul gunoiul, la direcția generală pentru protecția copilului și stai acolo (nu pleci nici de-al dracului de acolo) până vine cineva și te bagă în seamă. Vezi că o să dureze, pentru că trăiești în România și așa-i politica. Înghiți și aștepți.
Va veni cineva să se ocupe de tine. Apoi, dai pe goarnă tot, cu detalii și tot ce mai știi tu că se întâmplă. Și spui clar că acasă nu te duci și că maică-ta are, eventual, aceleași certuri cu el în casă. Îi spui că ai nevoie de ajutor și că te-ai săturat să fii preșul lui.
Eu dacă eram în locul tău, luam măsuri fără să apelez la direcția protecției pentru drepturile copilului. Și să nu îți treacă prin cap că eu n-am fost copilă și n-am avut probleme.
Te sfătuiesc și te ajut, chiar dacă par a dracului în primă fază. Și sunt a dracului, dar asta nu e treaba ta. Treaba ta e să te lași ajutat. Nu să stai să tremuri ca o vargă și să te piși pe tine de frică și de stres în casă.
La poliție aș zice să nu mergi, că ăștia-s nașpa și te expediază rapid acasă prostindu-te că "lasă, mai bea și el una mică, pentru că supărat, dar te iubește, ascultă-l și tu, că de aia bea". Deci, evită vizitele la secție.
Dacă ai dovezi (vânătăi - nu ți le doresc, dar te pot ajuta în cazuri extreme) și taică-tu te-a mardit până te-a învinețit (și eventual te trimite și desculț să duci gunoiul), te duci direct la secția de care aparții, dacă nu, la oricare, mai dă-le dracului pe toate, că toate ar trebui să te ajute. Și arăți acolo și spui tot.
Probabil te vor duce la spital, să îți scoată un certifiat medico-legal (e o întreagă poveste, nu trebuie să le știi tu chiar pe toate) și hârtia aia va atesta niște treburi. La o adică, babacul tău, poate intra și la răcoare.
Între timp...
Să nu ți se pară utopie tot ce scriu eu aici, pentru că nu e. Ia măsuri.
Eventual, pleacă naibii de acasă și dormi pe la prieteni (dacă îi ai) și ai să te duci acasă când o să fie mai liniște.
Dacă te caută și te găsește (că se poate întâmpla și îți va trage și o mamă de bătaie de ai să zici că mai bine stăteai acasă), spune-i că nu ești în stare să crești într-un mediu ca lumea, spune-i că nu mai vrei să vii acasă, spune-i că nu îți poți face temele în liniște și te tâmpești de tot și că te-ai săturat să îți fie frică și spune-i și c-ai fost de vreo două ori la poliție și mai ai și un certificat medico-legal și că te-ai cam săturat de toată bătaia lui de joc.
Eu dacă eram în locul tău, rezolvam problema în cinci minute. Dar eu sunt eu și eu sunt cu mult diferită de tine, cum și tu ești cu mult diferit de mine. Nicio grijă. Le înveți tu în timp.
E important să te gândești bine dacă ești dispus să renunți la ceea ce ai. Vezi că e una din cele mai grele decizii din viață. Dar o dată luată, ți se simplifică trei sferturi din existență.
Te mai plimbi cu sufletul gol, dar mai sunt oameni buni pe lume care îți vor deveni prieteni și care îți vor umple golul lăsat.
Trebuie să te țină și să ai sânge în instalație. Și probabil ești mic. Așa că, atunci când ești mic, ești bătut și forțat să înghiți rahat și să zâmbești ca și cum tocmai ai mâncat înghețată.
E viața. E realitatea. E partea nasoală a existenței. E lumea. E dumnezeu. E banul. E dracul. E mama. E tata. Ești tu. Indiferent de ce motive ai, viața așa este și nu altfel.
Capul sus. Dacă ai peste 18 ani, deja ți-ai simplificat o parte dintre probleme, pentru că ai voie (mai ales legal) să iei tot felul de decizii. Când ești copil, ești UN PIC (nu te hazarda prea mult) mai privilegiat de către organele de stat, oricare ar fi ele, dar și atunci ești tratat nasol, chiar dacă cineva-și pleacă urechea și la ce te doare.
E important să nu regreți ceea ce vrei să faci. E bine să cântărești. Și dacă ești obligat să stai în casă, atunci înghite până vine școala și când vine școala (dacă telefoane, între timp, n-ai cui să dai să ceri ajutor), verși tot în cabinetul directorului sau în fața clasei (nu contează că toți se uită nașpa la tine sau râd la pauză și te fac cârpă și nu om plin de curaj) și aștepți să vezi ce răspunsuri primești.
Fruntea sus, omule. Nasoliile în familie, sunt ca proștii în lume. N-ai să scapi niciodată de ele și nici de ei. E o luptă până sus. Să îți intre în cap.
Nu te apuca de tâmpenii. Lasă drogurile, lasă băutura, lasă vândutul lucrurilor, lasă băgatul în combinații care să îți aducă bani și ani după gratii. Pune mâna pe carte, chiar și în condițiile în care trăiești. Și într-o zi, ai să scapi. Crede-mă. Dar pentru asta, trebuie multă forță în tine. Multă. Mai multă decât crezi. Și forța aia, costă mult. Prea mult. Unii nu sunt dispuși. Trebuie să te țină. Capul sus.
Dacă nu vrei să o lași pe mamă-ta singură, atunci fă echipă cu ea și explică-i calm și la obiect ce crezi tu despre toată treaba prin care treceți de comun acord, deși nu v-ați dat acordul niciodată. Și vezi ce zice și ea. Așa, măcar știi că mai ai un om important lângă tine. Dacă mai ai și frați, ai deja o echipă pe cinste. Dacă treaba durează de ani, zi-i mamei tale să dea naibii divorț, că ea nu e proprietatea nimănui și nu merită să fie călcată în picioare "din dragoste".
Vezi și tu ce iese... CURAJ!
Din pacate nu prea ai ce sa faci tu...eu sunt de parerea ca un copil nu este in masura sa isi judece parintii...Incearca sa vorbesti cu mama ta poate ia atitudine ea