|

Cum sa reacționez cand voi da nas in nas cu fostul iubit? Relația s-a terminat foarte urat. El fiind un tip violent verbal si fizic. Ma stresa de cate ori ma vedea, era foarte insistent si dupa ce se terminase relația. Cu greu a acceptat sa ma lase in pace.

Au trecut 5 ani de atunci si se pare ca tocmai s-a mutat în cartierul in care stau si eu si foarte aproape de mine. Acum are o relație la fel si eu si imi este totusi teama ca ma va opri pe strada si va fi violent sau va vorbi normal dar in final tot va fi violent. Nu stiu daca ar trebui sa ma fac ca nu il vad si nu il aud sau sa vorbesc cu el dar fara sa zâmbesc și să par foarte indisponibila. Imi este teama de acest om.

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Sfatul meu este să treci pe lângă el fără să-l saluți și fără să te uiți la el. Nici să nu-i răspunzi la salut. Orice reacție, orice întâlnire cu acesta trebuie făcută cunoscut prietenului tău.
Nu trebuie să te faci că nu îl vezi. Îl vezi dar nu-l bagi în seamă absolut deloc. Nici nu te oprești din mers. Nu-i răspunzi la salut și n-ai de-a face cu el nici la cele mai amiabile cuvinte. Iar dacă există gesturi, suni imediat la politie. Că poliția va face ceva sau nu, nu contează. Contează ca apelurile/reclamațiile tale să fie înregistrate la ei.
Prietenul tău trebuie să știe și el cu lux de amănunte caracterul fostului și orice întâlnire întâmplătoare cu acesta.
Dacă tu stai pe loc și el trece pe lângă tine, pleci de acolo. Dacă vrea să se bage în seamă cu tine suni la poliție.
Eu nu-mi pot imagina cum fetele/femeile își pot face relații cu băieți/bărbați violenți. Este peste puterile mele de înțelegere. Ca bărbat nici nu m-aș uita la o femeie violentă. Orice om violent bărbat sau femeie, este stăpânit de demoni. Legiuni de demoni. Și omul este de vină pentru că s-a lăsat stăpânit de ei.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Te prefaci că nu-l vezi sau dacă e inevitabil contactu îl saluți scurt și mergi mai departe. dacă se apucă să te țină de vorbă, îi răspunzi scurt și spui că te grăbești să ajungi undeva și te întorci și pleci.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Angajezi ucigasi platiti
mituiesti crima organizata locala
inveti arte martiale
iti cumperi spray paralizant, si pistol cu socuri electrice

acum serios,
dai buna ziua si treci mai departe, nefiind actualul, orice forma de violenta e caz penal si poti merge la militie unde poti obtine si ordin de restrictie

Nota Benne: NU ii zambesti, NU ii arati ca iti e frica de el, dar nici nu il ignori... toate astea pot sa il provoace

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce motive i ai dat sa fie violent, agresiv? Daca a fost vina ta. nu stiu ce sa zic.
Trebuie sa l eviti. Si daca el are relatie si o iubeste asa mult o sa te ignore, ca nu va sta sa se mai complice.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează