Daca integrarea fete tale in clasa e problema, poate ai putea sa faci o mica petrecere pentru ea si colegii ei, ca sa-i mai apropii un pic. Dar pentru invitat, vorbeste cu parintii colegilor, nu lasa asta in seama fiicei tale, caci risti sa te trezesti ca nu vine nimeni, ceea ce o va adanci si mai tare pe fata ta in tristetea ei.
Daca nu reusesti sa dialoghezi cu ea, slabe sperante sa faci ceva. Mai mult, starea ei "inchisa: este si periculoasa, mai ales daca nu stii ce gandeste. Ia-o, plimba-te cu ea si incearca aluziv sa stabilesti un dialog din care sa afli ce o framinta.
ai grija uni copii sunt foarte rai in ziua de astazi poate nu e ea de vina ci colegi ei incearaca sa vb cu invatatoarea sa iti spuna daca colegi ei sunt ostili fata de ea, dar sa nu afle toata clasa de discutia voastra
Eu zic sa-i faci o vizita neasteptata la scoala. In pauza, sa bagi capul in clasa si sa vezi – are copii in jurul ei? Zambeste? Vorbeste cu cineva? Se joaca? Daca da, inseamna ca e doar obosita sau are altceva e suflet. Daca adaptarea e, intr-adevar, problema, sugerez sa vorbesti si cu invatatoarea, digur veti gasi o cale...
Ar trebui sa o scoti la o prajitura si poate aici se deschide si vorbeste cu ea, vezi ce nu-i convine de ce vine mereu suparata de la scoala si intreab-o ce vrea ea.
Poate chiar invatatoarea e problama. Uita-te putin prin caietele fiicei tale, stai cu ea cand face tema, intreab-o ce face la scoala, etc. Poate ca ii epuizeza pe bietii copii... Iar daca asa e, ridica problema la sedinta cu parintii (dupa ce te-ai asigurat ca si ceilalti parinti au problema asta, desigur).
Fata dv. e suparata...eu va sugerez sa va mutatzi inapoi la scoala aceea poate o ajuta mai mult sau sa o scoateti la o plimbarica la o calatorie lunga ...sau sa vina acasa la ea colegii de anul trecut poate o va face mai fericita poate ii merge rau scoala si nu a vrut sa va zica e frica ca o batetzi si am dreptate daca e ceva de genu ce am spus eu nu o batetzi vb cu ea. dar foarte calm