| smtfk a întrebat:

Hei..am o mare problema.
Deci, sunt mica, 13 ani si fumez. Parintii mei nu sunt de acord cu asta, e si logic. Dar vreau sa plec. Adica viata e facuta sa te distrezi, nu? Am inceput sa ma cert cu ai mei, de mult timp. Furam bani, si d-astea. Am plecat acum recent, a 2-a oara, vinerea asta. Si vreau sa plec iar. Dar nu stiu cum, ce sa fac dupa. Sfaturi?

Răspuns Câştigător
| SparkleO a răspuns:

Salut.
chiar nu stiu ce ai in cap. lasa dracu tigaril si du-te acasa.
ma leg de aceeasi problema. esti in crestere. iti dai seama ca plamanii tai cresc, si daca i otravesti, o sa te alegi cu vreo brnsita cronica sau cancer la plamani. in jurul varstei de 30 de ani tongue
daca te gaseste politia pe strada si te intreaba cati ani ai? o sa ramana uimiti. de ce nu esti acasa la ora asta? o sa fie intrebarea. ce o sa le zici? ca ia fugit? iti vor da amenda! si ai tai o sa aiba probleme cu protectia copilului, pentru ca nu au avut grija de tine. Poate ai sa ajungi inc eva casa de copii. crying

23 răspunsuri:
| yekto a răspuns:

Smtfk deci fii atenta. nu stiu nude locuiesti dar mai 1, dupa ce ai plecat de acasa mergi intr-un carrtier rau famat. acolo ai ocazia sa cunosti primii "clienti" (am pus intre ghilimele ca ei n-ar sa te plateasca niciodata). dupa aia ai 2 sanse. gasesti o canalizare buna prin buc (daca ai noroc gasesti ceva la metrou). acolo si sa ai parte de cam toata distractia. sau gasesti un peste dragut care ar putea avea grija sa nu iti lipseasca nimic (adica clienti - sa nu intelegi altceva). ca sa te clarifici mai bine iti recomand un film facut de rusi (cred) - "Lilya 4-Ever". nu am dat search dar cred ca il poti gasi usor pe net.
CE AM SCRIS MAI SUS INTRA LA CATEGORIA - NU INCERCATI ASTA PE PIELEA VOASTRA.
referitor la raspunsul tau dat lui Aimèeeee cum ca vrei sa te indrepti.
mergi acasa, cereti iertare de la parinti, vb cu mama ta si cerei sa fiti prietene si cerele lor sa te ajute pentru a te indrepta. roaga-i sa fie rabdatori, ca iti e destul de greu dar vrei sa fii ok pentru ei si pentru tine.
succes

| Pinguuuin01 a răspuns:

La 13 ani?straight face furi din casă? straight face curiozitate : tu ai idee ce e aceea copilărie? Fiindcă după ceea ce faci, eu am impresia că nu. Certurile sunt normale, dar ţi se pare că dacă fugi o să rezolvi ceva? Tot ce fac, părinţii tăi fac pentru tine, de ce nu apreciezi că ei iţi vor binele? Da, poate că viaţa inseamnă să te distrezi, dar nu în felul în care o faci tu! Mai bine vezi-ţi de învăţat, că dupa ce ajungi la drusal nu mai vezi tu bani de ţigări sau înţelegere de la părinţi. Oricum, tu ce ţi-ai dori sa faci dacă fugi? Să îţi găseşti loc de muncă? Fi sigură ca nimeni nu angajează puştoaice de 13 ani. Mai bine stai acasă, fiindcă uni ar aprecia din toată inima de ce vrei tu să scapi : o casă, o familie, tot ce îţi doreşti. Dacă ai de gând să continui cu asta, îţi doresc o viaţă plină de discţie şi fericire pe străzi, fiindcă doar acolo vei putea ajunge. Te-am pupat!:*

| milan9 a răspuns:

Ce păcat că trădezi încrederea părinţilor tăi... sad

Este necesar să ai încredere în sfaturile lor de viaţă. E adevărat că părinţii pot transmite mai departe şi defecte copiilor, dar sfaturile care vin din experienţele trăite de ei sau verificate de ceilalţi sunt extrem de preţioase! Valorează enorm, ferindu-ne pe noi de exact aceleaşi greşeli pe care alţii le-au făcut!

Când vei fi şi tu ca ei, (peste câţiva ani, timpul trece foarte repede pentru toţi) îi vei înţelege mai bine. Oricum nu face rău să-i asculţi în continuare, nu vei pierde, dar le vei săruta mâna mai târziu pentru greşelile de care te-au ferit (fără să ştii deja) şi de care te vor feri!

| Dariusuu a răspuns:

Viaţa e făcută să te şi distrezi, nu să-ţi distrugi sănătatea.
Ai doar o viaţă, aşa că ar trebui s-o iei în serios!

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Ce problema mare ai...mucoasa de bani gata.

| Exilee a răspuns:

De ce nu ai fi asa de ambitioasa si la scoala?

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Viaţa e făcută să te bucuri de ea şi să o trăieşti cu cap. Cei ce cred că viaţa e doar distracţie îşi taie creanga de sub picioare deoarece, de cele mai multe ori îşi distrug viaţa cu propriile mâini. La 13 ani ai încă toată viaţa înainte. I-a decizii înţelepte şi te vei bucura cu adevărat de viaţă.
(M-am exprimat destul de direct nu pentru a te jigni, dar pentru a te conştieniza de pericol)
O zi bună!

| Nickname1890 a răspuns:

Stiu ca la 13 ani este o perioada dificila, dar totusi incearca sa te abtii din a pleca aiurea de acasa si de la furat bani.

De ce vrei sa pleci? Incearca sa vezi care sunt problemele care te fac sa vrei sa pleci de acasa si incearca sa le gasesti o rezolvare impreuna cu parintii.

Trebuie sa te distrezi, dar ce distractie e asta? sa pleci de acasa fara sa le spui parintilor sa furi bani? etc? Asta nu este distractie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta te vor intreba toti: ce vei face, unde vei sta, cum te vei hrani si imbraca daca tu fugi de acasa? Stai cuminte linga parintii tai. Furi, fumezi si "de astea". Distractie nu inseamna destrabalare. Nu esti certata degeaba. Ce ar fi daca te-ai indrepta si ai sta linistita acasa sa-ti termini scoala? Ai timp de distractii adevarate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si cam cat timp vrei sa pleci? pana te vei intoarce asa e? furai bani? fumezi? esti destept tare.pai eu zic sa fugi cat mai departe, sa nu te mai intorci nicicand, sa le arati tu lor cine esti de fapt.nu ai curaj.ia pleaca sa vezi regreta cineva? eu ti-as da si o suma de bani.ti-as spune, dragu tatei, ia banii astia, si pleaca sa nu mai aud de tine.du-te si traieste cum iti place si lasa-ne pe noi ca ne descurcam bine tare fara tine.pa-pa si sa ne vedem in sapte mii si atunci in treacat.

| andrw1929 a răspuns:

Nu ai minte deloc straight face!
Un copil care fumeaza de la 13 ani, fura bani, fuge de acasa nu este un copil normal...
Oricum daca ai plecat unde te-ai duce sau unde ai dormii, unde ai sta? confused
Iti recomand sa iti revizuiesti comportamentul si sa nu mai faci asemenea prostii...
Parintii iti vor binele si tu ce faci...
:-|

| Aimèeeee a răspuns:

Nu numai ca esti mica dar nici minte nu ai! La varsta asta ar trebui sa te joci cu papusile dar tu furi si te droghezi si cine stie ce alte lucruri straight face
Nu, viata nu e facuta sa te distrezi. Viata este ca un test pe care tu trebuie sa il treci.
In locul parintilor tai, te-as inchide in casa si ti-as da drumul cand ti-or veni mintile, daca ti-or veni!
Ce mentalitate! Cred ca realizezi si tu cata impresie proasta poti sa lasi si virtual si in realitate... Saracii parintii tai. Dar cred ca ei sunt de vina ca nu au stiut sa iti de-a o educatie!

| smtfk explică (pentru Aimèeeee):

Stii ce nu imi place la astfel de persoane? Trag concluzii pripite. Nu ma droghez, nu am pus gura pe bautura, doar 1 data, si era mama de fata. Doar fumez. Si totusi, nu stiu ce ai inteles din intrebarea mea, stiu ca gresesc, eu voiam sfaturi de cum sa ma indrept.

| Pinguuuin01 a răspuns (pentru smtfk):

Cum altcumva te poţi indrepta înafara faptului să îţi ceri scuze, să încerci să te laşi şi să le recâştigi încrederea părinţilor tăi? Eşti destul de mare să te gândeşti şi singură la asta...

| Aimèeeee a răspuns (pentru smtfk):

Pai scuza-ma dar asta dai de inteles. Si nu ai intrebat cum sa te indrepti ci cum sa fugi de acasa.winking

Răspuns utilizator avertizat
| SparkleO a răspuns (pentru smtfk):

Salut.
sunt tot eu.
doar tu te poti schimba. am mai dat sfatul asta.
daca nu te poti lasa de fumat, trebuie sa contrabalansezi raul pe care il fac plamanilor cu un aliment --- laptele ---

acum, in legatura cu parintii.
daca vrei sa te indrepti, stai mai mult, cu mama ta. ea are acel spirit matern, ocrotitor. si te va intelege. va intelege ca iti pare rau.
apoi, roaga-o sa-ti puna o vorba buna tatalui. cu timp[ul te vor ierta amandoi, dar sa stii ca vor fii mult mai atenti cu tine.

fuga de acasa atraga consecinte. nu e o modalitate de distractie. nu vad ce ar fi amuzant.
esti tanara. nu te-ai gandit niciodata ca parintii nu-ti cer nimic, dar totusi au grija de tine? ei bine, trebuie sa le oferi si tu ceva. RESPECT

vor fi mai bucurosi cand au o fiica care ii respecta, decat daca ar primi un car de bani.

Ia aminte.

| Killeramaster a răspuns:

OMG...
13 ANI - FUMEZI, PLECI DE ACASĂ și FURI?! straight face
Stii,eu la varsta ta, stateam acasa si ma jucam cu copii pe strada sau cand erau zile mai ploioase stateam si ma jucam cu papusile / masinutele, nu stiam nimic despre droguri, tigari,fugit de acasa,furat de bani.straight face.
Inteleg, viata e facuta ca sa te distrezi, nu numai sa fii un sfant, ce naiba, dar asa in nici un caz!
Daca fumezi vei avea probleme cu plamanii sau chiar si CANCER.
Viata e doar una, traieste-o cat mai ai timp!
Lasa-te de fumat, plecat de acasa, droguri(daca te drogai) etc.
Ai grija de tine!
Te pup :*
P.S. Nu o lua ca si cum te-as fii certat, ia-o ca pe un sfat happy :*

| aleahimk a răspuns:

Ceri sfaturi ca sa pleci de acasa? De la parintii care iti vor binele? Sfaturi care pana la urma vor duce la alte certuri cu parintii. mai bine ramai acasa, incerci sa ii asculti si sa iti constientizezi greselile. Fiecare dintre noi suntem diferiti, avem anumite principii si dorinte, poate zici acum,, uite-o si pe asta, imi zice sa ascult de parinti cand eu vreau sfaturi sa plec sa ma distrez ", dar pana la urma vei realiza ca anturajul te face asa, sau pur si simplu esti tu mai rebela. Parintii vor intelege daca le vei zice ca vrei sa faci anumite activitati, sporturi, in asta se merita sa investesti bani, sa cheltui daca e mai placut termenul asa. Cand o sa iti dai seama de greseli o sa fie prea tarziu. Parintii trebuisc pretuiti atunci cand ii ai, apoi ramai singura...

| teo6dia4c99 a răspuns:

Incearca sa te lasi de fumat, dar daca nu poti fumeaza cat mai putin.
Nu mai fugi de acasa si daca tot cansideri ca viata e facuta sa te distrezi, ai putea sa zicem sa iesi in weekend cu prietenii si sa va distrati asa cum vreti voi, dar in rest sa fi destul de cuminte. Dar intai vorbeste cu parintii tai si spune-le ca nu vei mai fugi de acasa si ca le promiti ca incerci sa te lasi de fumat si ca nu iti place situatia asta. Si dupa sa zicem 2 saptamani in care sa te intelegi foarte bine cu ei, spune-le ca ti-ar place sa iesi in weekend. happy
Succes!

| cosmin3confuz a răspuns:

Iti raspund pe scurt : nu mai fuma deoarece nu ai vreun motiv atat de intemeiat incat sa iti strici viata de tanara, apoi nu mai fura bani, le poti cere parintilor, iar daca nu iti dau asta e, se mai intampla uneori. Fii mai sincera cu ei, nu fa pe ascuns iesiri. SI apropo si eu am probleme cu iesitul in oras (ca spun parintii ca e tarziu ca nu stiu ce dar invat binisor si asa le castig increderea )... sper ca am reusit sa te fac sa intelegi ce am zis!

| AnnnnnaXD a răspuns:

Vad ca tu esti isteata si-ti dai seama ca gresesti, totusi esti ambitioasa si nu renunti la ideile tale. Nu esti inca matura..si daca prinzi un anturaj gresit risti sa-ti strici viata. Eu zic sa faci tot posibilul sa te corectezi.

| Trrranquila a răspuns:

Mda și eu am o problemă cam asemănătoare... și eu fumez, și eu am plecat de acasă odată. Poți vorbi cu o prietenă bună, așa ai mai putea sta câteva zile la ea, și apoi să vezi... dacă vrei să mai vorbi dă add la diiana. dyuu pe mess :*