Am plans 3 zile si nu a mai vorbit cu ei.Nu era un moft, era o necesitate si costa peste 2000 lei
Intrebarea si mai importanta e: Parintii tai isi permiti sa iti cumpere lucruri scumpe?
Crede-ma, in cazul in care raspunsul la intrebare este nu, cu toate mofturile si "trucurile" tale nu faci nimic altceva decat sa ii superi si sa ii faci sa se simta prost.
Indicat ar fi sa ai o discutie serioasa cu ei pe tema asta si poate ajungeti la o decizie. Nu vei primi laptopul cum bati din palme, asta te asigur
Ti-ai pus intrebarea daca parintii tai isi "permit" o asemenea investitie/cheltuiala nu tocmai stringenta. Si eu ma "descurc" deocamdata si destul de multumitor cu un laptop COMPAQ din 2002 chiar daca castigul lunar mi-ar permite cu un efort foarte mic sa-mi cumpar si eu unul modern sau mai "fitos". Sunt convins ca au motive bine intemeiate sa procedeze astfel si nu o fac din rautate, ba chiar chiar este posibil sa ii doare sufletul stiind ca nu te pot recompensa pentru notele bune si indeplini dorinta.
Poti sa le explici logic motivele pentru care ai nevoie de el atata timp cat nu e doar un moft. Daca nu poti sa iti iei un laptop mai performant si la mana a doua.
Au zis ca mi-l cumpăra, am făcut o înțelegere cu ei, nu este problema banilor, dar pur si simplu ei zic ca o sa il am, si ma lăsa sa aștept.
Pai sa-ti povestesc cum am facut eu. Am luat pana acum, clasa a 8-a, numai premiul 1. I-am rugat din clasa a 5-a sa-mi cumpere un PC performant, pentru gaming. Au zis ca sunt de acord atata timp cat ma tin de invatat si ma implic si eu. M-am implicat prin faptul ca imi strangeam toti banii, fiecare luna alocatia + ce faceam de ziua mea + banii din colindat ( pana in clasa a 6-a ) si cand mai ceream 3-4 lei pentru pachet la scoala, ii pastram si nu mancam nimic. Au vazut ca eu chiar mi-l doream si au zis sa-l cumparam. Asa am ajuns sa detin un calculator de aproximativ 4500 lei
Mentionez ca piesele le-am luat pe rand iar contributia a fost cam 70% parinti, 30% banii mei. Deci, sfatul meu e sa te implici si tu, strangand bani
Poate asa vor dori sa te ajute
Bafta!
Daca tu il vrei pentru a inti satisface un moft nu te astepta ca sa il primesti prea curand. Trebuie sa intelegi ca nu se poate. Dar daca este chiar o necesitate le poti explica ca tu chiar ai nevoie de el si il vei primii
SmileForMe12 întreabă: