| alex495 a întrebat:

M-am uitat la ep de sapt aceasta la Insula Iubirii ( din intamplare am vazut cateva secvente). Si era un iubita unui tip mai invarsta de acolo de pe insula baietilor si ea isi propusese sa i schimbe atitudinea, sa l faca barbatul ideal. Prezentarolul i-a spus ca are 37 de ani si e imposibil sa i mai schimbe atitudinea daca nu a facut o pana acum.
Intrebarea este, pana la ce varsta ne putem modela atitudinea, comportamentul, imbunatati caracterul?

2 răspunsuri:
| Nat1 a răspuns:

Nu stiu varsta exactă dar cert e că educația de acasa cumva rămâne în străfundul tau cat ai incerca sa fi tu altfel.Eu cred ca felul tau de a fi il ai modelat de mic si din cum ai vazut acasa si greu te detașeze de asta.Nu prea poti sa schimbi un om decat daca vrea el si vede ca acea schimbare e spre binele lui, daca nu nu ai cum sa faci asta.Plus ca, sa schimbi un om trebuie si tu sa il ajuți si sa ii areti ca merita sa faca asta.

| LitlleStar a răspuns:

Buna! Cred ca te referi la Teodora (sau Theodora) - nu stiu sigur cum se scrie. Vrea sa-l faca pe Eusebiu barbatul perfect folosind ispita ca exemplu. Da, si eu ma uit. Si in legatura cu intrebarea, consider ca caracterul se formeaza din copilarie, langa familie, si la scoala, intr-o societate cu mai multi copii de aceeasi varsta. Daca parintii (caci ei conteaza cel mai mult) iti ofera o educatie buna, daca ei sunt persoane ok tu vei prelua aproape tot caracterul de la ei (copiii tind sa imite totul). Dar daca parintii spre exemplu injura, ce te-ar opri si pe tine s-o faci? Totul se formeaza in copilarie. Si anturajul conteaza extrem. Daca stai langa copii buni, o sa tinzi sa-i imiti, sa vrei sa-i intreci la note si sa fii la fel ca ei. Daca stai cu niste copii rai, logic ca o sa te strice si pe tine. Te apuci de fumat, la indemnurile lor, injuri, te imbraci aiurea, iei note slabe, te dai smcher... Caracterul si felul de a fmgandi probabil pot fi modificate si mai tarziu, insa la varsta adulta este mult prea greu sa schimbi la tine ce trebuia s-o faci demult in copilarie. Sper ca te-am ajutat! happy