|

Mama e așa, dacă îi recomand eu o carte, nu o citește. Dacă îi recomandă o prietenă sau vede pe un site obscur imediat o interesează, o și cumpără, o laudă. Mi-a zis că vrea să se apuce de sport nu știa de unde să înceapa, i-am dat un video cu exerciții foarte simple pentru începători, ea e puțin grasă și nu e flexibilă așa că alea sunt perfecte... s-a uitat 2 minute și nu a făcut nimic. Acum i-a trmis o prietenă alt video cu niște prostii de exerciții complicate care nu o ajută la nimic în situația ei că nici fandări simple nu poate să facă și imediat a sărit în sus și s-a apucat să le facă... Mda. Am plecat de lângă ea nici nu vreau să văd dacă îi reușesc dar mă întreb de ce mereu face așa?

20 răspunsuri:
| a răspuns:

Inseamna ca nu-i recomanzi ce ii place. Diferenta de varsta dintre voi.

| a răspuns:

Femeile au alt sistem de gandire, emotional, nu e vorba ca nu are incredere in tine, pur simplu prietenele ei ii recomanda ceva iar ea urmeaza asta emotional, ai putea sa vorbesti cu ea mai emotional poate ca te-ar asculta

| a răspuns:

Dorește să își păstreze cu orice preț autoritatea față de tine.

| a răspuns:

Asta e iubire adevărată, să crești cu ideea că părerile tale nu contează pentru că sunt mereu ignorate oricum. Ioneasco, cred că copiii tăi te urăsc și îți trimit valize umplute cu pipi cadou de Crăciun.

| a răspuns:

Ca sa-ti explic in termeni copilaresti, maica-ta nu e cea mai buna mama si te compatimesc pentru asta.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu in asta consta "bunatatea" unei mame si nu-i cazul sa compatimesti pe cineva, cand nu intelegi despre ce este vorba.
Asa cum a mentionat sadrian, este o chestie de autoritate.

| a răspuns (pentru Ioneasca1001):

De ce, tanti Ioneasca? Asa faci si tu la copilasii tai? Ii ignori in timp ce stai si mai scrii un mesaj de doua parale pe TPU altor copii care se plang de parintii lor care-i neglijeaza?

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Copilasii mei sunt demult adulti, la 30 de ani, care nu mai au nevoie de dadaceala sau epxlicatii, de aceea stau aici, sa va explic cum sta treaba cu dragostea mamei si autoritatea parinteasca.

| a răspuns (pentru Ioneasca1001):

Nepoteii atunci? Ce noroc cu dvs ca dadaciti acest site si chiar nu-mi nu-mi dau seama de ce ma simt aici ca intr-un spital de psihiatrie...
Dragostea mamei si autoritatea parinteasca au de-a face cu refuzul de a asculta orice sugestie / indemn din partea copilului, de a le invalida orice opinie/idee, de a le crea complexe si frustrari inutile? Daca nici parintii nu ii aproba atunci ce asteptari vor avea copiii mai departe de la viata, de la alte persoane?
Lasati, e bine ca doamna maica-sa isi asculta prietenele sclifosite doar ca sa faca impresie.
Daca n-are cui sa se laude ca face sport atunci e degeaba daca mai da jos niste kile.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Baiete, sa stii ca nu te retine nimeni pe TPU, poti merge la culcare sau pe alt site, daca asta nu-ti convine.
Esti oricum mult prea mic sa poti intelege un parinte adevarat.

| a răspuns (pentru Ioneasca1001):

Draga doamna Ioneasca, iti mai spun pentru ultima oara: maica-sa se chinuie sa faca impresie printre prietenele sale si nu e decat deosebit de ridicola incercand sa dea jos niste kile, iar ce spune copilul ei nu conteaza absolut deloc.
Ce lectii stii dumneata despre autoritate si dragoste parinteasca cand nu poti depasi aceasta situatie ridicol descrisa? De unde atata siguranta si pe dumneata ca sa ignori complet ce spune un copil, iar adultul n-are cum sa greseasca pentru ca autoritatea e sfanta, traiasca narcisismul!
Ai o varsta, ai copii. Super. Asta nu spune nimic despre calitatile parentale, ci doar despre cele corporatiste, doar autoritatea e sfanta intr-o firma, nu intr-o familie.
O seara buna!

| a răspuns (pentru anonim_4396):

De cand un copil are experienta unui adult?
O prietena, colega (de-a mamei), care a trecut prin situatie similara poate sa-i vorbeasca din propria experinta, de aceea este mai credibil sfatulo lor, decat ce vine copilul si-ti spune.
Uita-te aici, unde fiecare copil este expert in sfaturi sexuale, cand ei de fapt sunt virgini si habar nu au cu ce se mananca sexul.

| a răspuns (pentru Ioneasca1001):

Corect cu acesti copii care dau sfaturi in materie de sex. Asta inseamna accesul facil la informatie in fiecare zi. Poate unii invata ceva, altii doar intreaba gravitati dupa ce o comit. Insa cam divagam de la subiectul principal.

Mie mi se pare ca prea judecati familia ca pe o corporatie in ceea ce priveste autoritatea. Familia e despre iubire, intelegere, respect si ascultare. Daca parintii nu practica acest lucru cu odraslele lor atunci vor veni acestea sa intrebe pe TPU tot ceea ce nu le comunica parintii pentru ca trebuie sa-si mentina autoritatea, nu-i asa?

De cand e vorba de autoritate cand copilul vrea sa fie prietenos si sa sugereze o carte asupra careia sa aveti impreuna un subiect de discutie? Ce autoritate mai e si asta? E ignoranta si superficialitate toata ziua. Si poate avea repercusiuni neplacute asupra copilului care are nevoie de validare de la parinte in asemenea chestiuni. Cand face o boacana, da, n-are nevoie de validare, atunci intervine autoritatea. Deci ce vorbim? Sfaturile si sugestiile unui copil le ignoram doar de dragul autoritatii? Autoritate cand copilul tau cauta doar o legatura apropiata de prietenie cu tine ca parinte?

Eu zic sa va mai faceti niste ordine in ganduri. Degeaba m-ati Eronat si m-ati acuzat ca nu stiu nimic. Stiu mai multe decat las impresia. Eu stiu foarte bine cand asist la o situatie de bad parenting. E ca si cand ma uit la filme xxx, I know it when I see it.

Nu e vorba ca stie copilul mai bine decat alti adulti, e vorba de conexiunea ta ca parinte cu el. In asta consta tot. Iar in cazul de fata e vorba de o mama adult care doar face lucruri de gura lumii, nu pentru ca ii pasa in mod autentic de ce copil ar creste.

| explică (pentru anonim_4396):

Deci nu ii pasa de mine

| a răspuns (pentru MindTricks):

Nu consider ca e vorba de asta, nu cred ca exista o mamă care sa nu îi pese de propria fiica! Te rog citeste din nou motivele pe care le-am enumerat mai sus

| a răspuns (pentru Space1):

Nu crezi, dar spre surprinderea ta (si a multora) chiar exista astfel de parinti, iar impactul acestora este devastator asupra dezvoltarii copiilor in viitori adulti. Doar ca unii preferati sa mai credeti in povesti cu inorogi.
La cum se comporta maica-sa tare mi-e teama ca n-a facut copii tot de gura lumii, la presiunea societatii, sa nu para ca a ramas in urma cu ceva. Trist, dar se intampla si asa ceva in ziua de astazi de cand cu retelele sociale, deci nu doar parintii te trag de maneca ca femeie sa te mariti si sa faci copii.

| a răspuns:

Pur si simplu nu-i mai arata, daca iti cere spune-i sa i se adreseze prietenei ei. Pe urma daca zice ceva si sigur va spune, ii spui ca mereu te ignora, apoi va intelege ea.

| a răspuns:

Te considera un copil prost.

| a răspuns:

Așa mai fac mamele. Nu trebuie să te superi.

| a răspuns:

Sincer nu cred ca as avea de unde stii... E posibil să creadă ca prietenele ei sunt mai înțelepte sau ceea ce îi arati tu să nu îi fie pe plac (de obicei asa e)! Cel mai bine ar fi s-o intrebi!