Bună.
Dacă ai recomandare să stai o singură oră la calculator, păi o oră să stai!
Părinții se ocupă de creșterea și educarea ta, că stă de vorbă cu antrenorul nu este un capăt de țară.
Pa, pa.
Totul tine de ambitia ta!
Vrei sa reduci timpul de stat la PC?
Numai simplul fapt ca ai probleme cu ochii ar putea sa-ti dea de gandit.
Cauta si gaseste ceva care ar putea inlocui acest lucru. Iesirile cu prietenii de exemplu.
Sau invata mai mult.
Zici ca faci handbal! Fa antrenament suplimentar.
Nu cred ca tatal tau va zice ceva antrenorului tau, poate a vrut doar sa te sperie.
Sa ai mai multa ambitie, asa cum ii sta bine unui sportiv.
Arata-i tatalui tau ca se inseala. Fa-i o parere buna despre tine. Nu mai sta pe calculator atat de mult. Stai doar jumatate de ora si dupa aia il inchizi ca sa nu vada ca esti obsedat. Si poti chiar sa-i faci cadou o ciocolata si sa-ti ceri scuze, sau dimineata sa-i faci o cafea. vezi tu.
Ar fi ciudat sa-i faci cadou ciocolata sau altceva. Sigur ar pune de banuit.
Pai da dar macar vede ca isi da interesul. Sau mai bine fa-i o felicitare. ii spui imi pare rau si el intelege.
Tot nu merge cu "imi pare rau", daca el continua cu aceeasi "greseala". Trebuie sa schimbe ceva sa nu mai fie in aceeasi stare de "suparare" tatal sau. De obicei, oamenii vor si fapte, nu doar vorbe.
Eu zic sa fii putin mai discret. Sigur daca stai doar jumatate de ora pe telefon sau pe PC, ar da de banuit ca "De ce dintr-o data stai asa de putin si nu mai stai 3 ore?". Iar daca il lingusesti ar putea sa "te incerce mai mult" sau sa nu fie impresionat pentru ca tu faci pentru un anumit scop, care cred ca isi poate da seama.
Lasa totul mai "molcut" pentru o saptamana - doua, sa mai scurtezi cu jumatate de ora "programul" pe care il ai de obicei. Si incearca si tu un hobby, sunt atat de multe. De ex: eu fac "pencil spinning" cu ceva lung ca un creionul la invatamul la care ma aflu
http://www.youtube.com/watch?v=mTIbc7WKoKs
Sau invata algoritme pentru cubul rubik sau orice altceva sa incerci.
Complicata situatia. Si eu port ochelari. niste sfaturi, cind stai pe TEL nu il tine apropiat de ochi tinel departat iar la PC mai redu numarul