|

Sunt baiat, am 18 ani. Pe mine ma afecteaza faptul mama si tata se cearta mereu din nimicuri. Mama mi-a zis ca nu-l mai suporta si da vina pe el in privinta inceperii certurilor.Eu cred ca intr-o relatie gresesc doi, nu unu, dar cei doi arunca mereu vina pe celalalt. Sora mea i-a zis mamei ca nu -i place sa stea cu noi si ca ar fi vrut sa se nasca in alta familie.Sora mea se poarta mereu urat cu mine si cand a venit de la facultate, nu m-a imbratisat, nu mi-a raspuns la salut si nici nu m-a pupat. Majoritatea certurilor din familie au fost cauzate de ea. Bunica mea devine din ce in ce mai dificila si o aproba mereu in toate pe mama.

Ce ma doare pe mine e ca mama incepe sa ma minta si ca parintii mei se cearta si nu se mai inteleg de cand

sora mea a mers la facultate. Observ ca nu se mai suporta si se cearta aproape in fiecare zi. Nu ca ar fi o solutie, am vorbit cu ei in legatura de sentimentele mele, dar nu s-a schimbat nimic. Chiar am incercat sa facem o masa in familie, dar nu a durat prea mult.

Eu vreau niste solutii ca sa trec mai usor de chestiile astea. Una care sa nu implice mutatul, deoarece invat pentru facultate.

11 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Roagate lui Dumnezeu pentru liniștea si pacea familiei tale. Daca vrei sa faci o facultate, profita de faptul ca ai părinți si nu te sfătuiesc sa te angajezi cel puțin in primul an de facultate.Este greu si cu școală si cu serviciu.Eu doar un an am lucrat si eram in anul 4 la liceu la seral dar este obositor.

10 răspunsuri:
| a răspuns:

E biblioteca acolo inveti gratuit fara cearta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru probleme de genul ăsta nu se caută sfaturi pe TPU sau pe site-uri de socializare, ci la rude sau prieteni de familie. Îţi dai seama că noi nu putem şti ce e acolo, cum începe cearta, cine e vinovat etc., pe când o rudă sau o persoană care vine la voi în casă ştie aproape totul. Pe de altă parte, e bine că te pregăteşti pentru facultate, dar trebuie să te gândeşti şi cine te va întreţine acolo, dacă părinţii se află într-o situaţie aşa de încurcată. Nu ne-ai spus, ai terminat liceul, la facultate când ar urma să mergi - anul ăsta, anul viitor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă certurile nu sunt cu urlete și țipete, una din soluții este să nu participi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai 18 ani zici, deci esti major. Ia-ti zborul, tovarase! Pleaca!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Încearcă să eviți momentele în care se ceartă, încearcă să te retragi când vezi că încep.
Dar ești major! Du-te la unchi, mătușă, undeva! Sau cumpără-ți un apartament, plătește chiria! Vrei să suferi când trebuie să începi facultatea? Cum o să reziști așa?
Cum spunea și @GabiDumitrescu, „pleaca"!
Încearcă, ca după ce pleci, vreo lună sau cam așa încearcă să-i ignori. Du-te undeva mai departe!
„Dar dacă plec din ce-mi plătesc chiria?"
Angajază-te undeva. Într-un loc cu program flexibil. Să te poți duce și la facultate și să nu te extenueze prea tare.
Caută un loc din care să câștigi mult. Poate reușești să „muncești de acasă".
Dar dacă pleci, trebuie să plătești multe chestii și ai nevoie de bani, de aia ar trebui să muncești.
Ziceam să-i ignori o vreme. Dacă vezi/aflii că nu-ți simt lipsa, bucură-te că ai scăpat! Dar dacă-ți spun că le pare rău, pot doar să te păcălească să te întorci, sau chiar să le pară rău. Lumea asta e destul de nepăsătoare. Între străini îți va fi mai greu, dar totuș nu va urla nimeni la tine.
Noroc!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Acolo ești în cuibul cu vipere. Dacă vrei o viata liniștită, rupe-te de cuib.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Invata pentru facultate si pleaca cat mai repede. Lucrurile nu se vor imbunatatii si crede-ma ca o sa te afecteze pe viitor mult mai mult.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La certurile lor ar fi bine sa nu participi ci sa ii lasi pe ei sa isi rezolve problemele. Daca devine mai grav ca sa zic asa...incearca sa stai de vorba cu ei si sa le spui ce te supara. Avand in vedere ca ai 18 ani ai putea sa iti cauti ceva de lucru (chiar si de acasa) ca sa strangi niste bani si poate in viitor te ve putea muta. Atitudinea surorii tale nu e ok dar asta e...o tratezi si tu la fel si gata happy.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poti consulta un psiholog.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai am mai multe,, solutii''

1) Poti suna la telefonul copiilor, chiar daca nu esti :/ sau sa te duci la politie sa le spui or nu stiu xD

2) Nu ii baga in seama, adica nu te uita la ei sau cand vor sa iti zica ceva nu ii baga in seama, asa vor vedea ca nu e bine ce ei fac.

3) Spune-le vecinilor sau apropiatilor/ rudelor, etc... Sau daca ai pe cineva aproape intreaba-l daca te poti muta la ei

4) arata-le ca ai tupeu


A.P. Si eu am avut asta, numai tata era rau si se batea joc de mine, sys si mama...

Succes si daca ceva imi scrii

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează