|

Știți că multă lume spune să fii tu (vorbesc la general), să nu te schimbi pentru alții, să nu-ți pese de ce zice lumea, etc. Eu vă/mă întreb acum: dacă tu (iar vorbesc la general), ca persoană, ești un om de moravuri ușoare (și ca femeie și ca bărbat), faci lucruri imorale, nu te comporți civilizat și aceste lucruri dăunează și celorlalți din jurul tău, și acea lume încearcă să te schimbe în bine, mai se aplică acum lozinca "fii tu și nu te schimba pentru că zic ceilalți!", în contextul în care ceilalți vor să te aducă pe calea cea dreaptă?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cuvintele "Fii tu însuți" nu trebuie aplicate in orice situație. Se aplica in general persoanelor care au complexe de inferioritate, care au impresia ca trebuie sa se transforme in alta persoana intr-o anumita imprejurare pentru a face impresie buna, sa spuna si sa faca lucruri pe care nu le-ar face in mod normal. Cu alte cuvinte sa joace un rol. Incercarea de a fi alta persoana e obositoare si stresanta. Ii si induce in eroare pe ceilalți.
Indemnul de a fi tu insuti are rolul de a te elibera de stres si a te face sa nu te mai concentrezi atat de mult pe impresia pe care o faci. Te indeamna sa fii sincer si sa nu-ti fie teama sa arati cine esti.
Cu siguranta vorbele nu se aplica la un comportament imoral sau ilegal. Acestea nu fac impresie buna nimanui.

11 răspunsuri:
| a răspuns:

Dar cine esti tu sa schimbi pe alti? e plina Romania de inteligenti de astia, citeste ce scrie in avatarul meu, mereu te va judeca lumea, uni vor incerca sa te schimbe

| a răspuns:

Să nu te iei după alții când iei deciziile importante în viață.
Dacă ești om de moravuri ușoare? Cine este de moravuri ușoare, nu a ajuns așa deodată are o evoluție. Aici, asta poate însemna că ești dezmățat sau infractor, de exemplu. Cei din această categorie pot să își dea seama de greșeala pe care o fac, de a
duce o viață fără sens, nedemnă, sau care face rău altora. Unii se pot vindeca de asta, dar asta nu se realizează doar prin faptul că le spune cineva, vezi nu faci bine ceea ce faci.

| a răspuns:

Sa fi tu inseamna sa vorbesti cum iti este tie mai usor, sa muncesti probabil ce iti place tie, sa studiezi ce te pasioneaza etc nu sa faci ilegalitati pentru ca asta deja intra intr-o alta categorie.
Oricum in viata nu poti sa te comporti exact cum iti vine, pentru ca trebuie sa ai si tu bune maniere, sa calculezi ce faci si vorbesti pentru ca faci parte dintr-o societate unde trebuie sa respecti niste reguli ca altfel am fi ca la nebuni.

| a răspuns:

De ce te-ar interesa persoanele cu moravuri ușoare?
E treaba lor dacă se schimbă sau nu.

| a răspuns:

Vorba asta se aplica cand din obiceiuri bune ajungi sa iti faci obiceiuri proaste din cauza unora. In rest o mai folosesc cei cu caracter de nimic sa-si justifice comportamentul si sa nu aiba motiv sa se schimbe, dar atunci e folosita degeaba.

| a răspuns:

Nu exista o cale cea dreaptă. Dacă ar exista,nu ar mai fi atâția oameni cu păreri diferite,legi diferite,religii diferite etc.
Ce inseamna la tine civilizat? Asta tine de ceva, e o noțiune relativă. Tine de educatie, cultura din care faci parte. Moralitatea se schimba de la o civilizație la alta.
Faptul că înșeli nu e nimic gresit cata vreme nu te înșeli pe tine, cel puțin la noi, unde inselatul in relație nu e considerată infracțiune.

| a răspuns:

"faci lucruri imorale", "nu te comporti civilizat", as vrea sa imi spui ce inseamna pentru tine astea.

| a răspuns:

Traiesti intr-o societate... depinde ce oameni vrei alegi cum te comporti

| a răspuns:

"Calea cea dreapta" din perspectiva cui? Cand un barbat si-o trage cu multe, nu se numeste ca face lucruri imporale, iar nevoia de a schimba alte persoane este o trasatura tipic feminina, mai bine zis o boala feminina. Nu va puteti bucura de persoanele care va apreciaza, in schimb cautati suferinta cu lumanarea cu oameni aparent imorali cu moravuri usoare care "trebuie adusi pe calea cea dreapta" laughing)) Nu ma intelege gresit, totul lucreaza in favoarea mea pentru ca si eu sunt cu moravuri usoare, si stiu ca asta prinde la multe muieri, din simplul motiv ca "vor sa ma schimbe", "vor sa ma aduca pe calea dreapta" laughing) Va pierdeti timpul, dar e problema voastra. Boala asta a voastra de a schimba oameni e ca o mancarime la fel de mare ca nevoia de sex a barbatilor laughing) Asa cum noi nu ne putem abtine sa ne-o tragem cu tot ce are vagin pe doua picioare, asa voi nu va puteti absine sa gravitati la cei cu moravuri usoare in speranta ca "ii veti schimba". Suntem facuti unii pentru altii laughing)

| a răspuns:

De obicei nu incearca nimeni sa te schimbe. Nu intereseaza pe nimeni cine esti si ce faci. Daca le daunezi altora la un moment dat o sa atragi consecinte asupra ta si o sa te schimbi de nevoie.

| a răspuns:

Daca esti un om de moravuri usoare, societatea nu incearca prea mult sa te schimbe in bine. La primul sau al doilea esec te arunca ca pe o masea stricata. Oamenii care nu sunt utili sau sunt daunatori societatii nu primesc prea multa compatimire din partea acesteia. Toate acestea fiind spuse, atata timp cat un om isi face datoria fata de societate (in general la locul de munca), nu conteaza atat de mult faptul ca e o persoana de moravuri usoare, atat timp cat nu o duce la un nivel extrem.
Cat despre "a fii tu insuti", nu e mai mult decat un slogan tip cliseu. Societatea te forteaza sa te schimbi, macar cat sa ii fii de folos.