anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Buna cam pe la cat s-ar rezuma bugetul la un film romanesc drama-actiune?

Intreb deoarece as vrea sa fac un scurt metraj cu ceva actiune.

Daca stie cineva ceva filme romanesti mai speciale, mai noi sa i-mi zica cat au bagat in ele in productie, ma refer la montaj, aparate etc.

9 răspunsuri:
| maverick0102 a răspuns:

Un buget de film romanesc s-ar ajunge la 800000-1 mil de euro, dar un scurt-metraj ar ajunge in jur de 100-200 de mii (depinde si unde vrei sa il filmezi, unele locuri sunt mai scumpe altele mai ieftine.)

| anonim_4396 explică (pentru maverick0102):

Ma gandeam la 10.000 mi de euro cel mult. M-am apucat sa fac un scenariu cu un filantrop.
Si vreau sa fie si ceva actiune pe ici pe colo. As fi curios cat a cheltuit Filantropica cu raposatul Gheorghe Dinica?

| maverick0102 a răspuns (pentru anonim_4396):

Vrei sa faci film, film, sau un fel de documentar?

| anonim_4396 explică (pentru maverick0102):

Un film despre un filantrop roamn asta e idea mea, undeva prin Bucuresti sa se petreaca actiunea dar cred ca as putea sa-l fac si in alte judete nu neaparat, daca as avea posibilitatea asta.

Acum cateva zile stateam si incercam sa adorm si nu puteam nici cum si nu mai stiu daca a fost vis sau l-am gandit, dar idea e ca mi-l l-am imaginat cam cum se petrec actiunile/ secventele.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Uneori stau si ma ganesc si incep sa cred ca daca e sa faci un film romanesc degeaba il faci pentru ca Romania e saraca si romani nu se arunca sa cumpere nici macar albume cum erau acum cativa ani.

Ma gandeam sa fie replicile in engleza dar ma rog...

| maverick0102 a răspuns (pentru anonim_4396):

Te-as sfatuii sa faci scenariul, iar cand il termini sa cauti sponsori, deoarece 10.000 de euro e o suma f mica. Gandeste-te ca iti trebuie actori(actorul principal+secundari+ figuranti, pe care trebuie sa ii platesti)iti trebuie camere de filmat care sunt f scumpe si iti mai trebuie bani sa inchiriezi locurile in care vrei sa filmezi.Parerea mea asta e:faci scenariul apoi cauti sponsori

| anonim_4396 explică (pentru maverick0102):

Aha dar tu ai mai facut scenarii, esti in tema cu chiestii de genul ista filme, scurtmetraje?

| maverick0102 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu,dar am vrut sa dau la actorie... dar am ajuns la concluzia ca in Romania nu se pot face filme bune sau daca se fac nu sunt apreciate...romanul nostru este indragostit de inima de tigan si nu intege filme ca Orient express

| anonim_4396 explică (pentru maverick0102):

Ai foarte mare dreptate problema e ca se promoveaza tigania in tara asta, ca daca nu cica ai dischriminam, ca de ce nu vorbeste media si de ei.
Bagamas p... in toata rasa lor; din cauza lor sa imprastiat prostia si acum numa prosti in tara asta nu mai vezi nimic bun de calitate, peste tot pe unde calci rahat si prosti la tot pasul.