| gemeni6226 a întrebat:

Puteti sa-mi dati un exemplu de film documentar care v-a placut?

Răspuns Câştigător
| CelalaltEu a răspuns:

30 de ani de democrație. E făcut de cei de la Recorder. Are peste 3 ore şi e free pe YouTube

| gemeni6226 explică (pentru CelalaltEu):

Multumesc eu pentru ca am trait si inainte si dupa revolutie am simtit pe pielea mea transformarile.

| CelalaltEu a răspuns (pentru gemeni6226):

Da. stiu. am vazut in raspunusl dat celui care a recomandat Cernobyl. insa in documentarul acesta este vorba si de masinatiile sau manevrele politice de atunci. informatii la care nu avea publicul acces. oricum nu are nici acum. sunt marturii ale unor invitati ca Petre Roman, Emil Constantinescu, Solojan s-a.m.d. daca ati auzit de cei de la Recorder probabil stiti ca nu au reportajele cele mai conformiste. de-asta imi plac mie cel putin.

13 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Mein kampf (lupta mea adolf hitler)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pot sa iti dau un exemplu de serial documentar care mi-a placut
Chernobyl
Cred ca ai auzit de el: ))

| gemeni6226 explică (pentru anonim_4396):

Nu numai ca am auzit dar am trait pe vremea aceea, am avut 24 ani atunci, am vazut vreo 5 filme documentare cu el.

| anonim_4396 a răspuns (pentru gemeni6226):

Eu nu am apucat vremurile
Insa ma bucur ca am fost mai norocos
Dupa cate vazusem si auzisem despre dezastru a fost destul de groasa treaba in anii aia
Serialul pe de alta parte e foarte bine executat dupa parerea mea: ))

| gemeni6226 explică (pentru anonim_4396):

Dar in mod sigur ai trait in anii nostri si acum s-a produs ceva asemanator in 2011 ca urmare a unui tsunamii de proportii in Japonia.Cutremurul din Tōhoku din 11 martie 2011 a fost un seism de magnitudine 9, 0 MW cu epicentrul în regiunea Tohoku din oceanul Pacific, în apropierea orașului japonez Sendai, aflat pe coasta de est a Japoniei. Cutremurul a provocat valuri tsunami ale Pacificului de până la zece metri în înălțime.În urma seismului a fost declarată stare de urgență nucleară în Japonia din cauza unor probleme la centralele nucleare Fukushima I și Fukushima II.
picherul guvernamental Edano a comunicat că la 5 zile după cutremur, în decursul nopții de 15/16 martie, cantitatea radiației nucleare la centrala nucleară grav avariată Fukushima I a atins un total de 1.000 milisievert. Această cantitate reprezintă de o mie de ori mai multe radiații decât valoarea limită maximă admisibilă pe un întreg an la care are voie să se expună un om, în plus de radiația naturală. La o doză de valoare (neadmisibilă) între 1.000 si 6.000 de milisievert (1 ÷ 6 sievert) pot surveni simptome de febră, vomă, stare de rău, cădere de păr.

La 16 martie autoritatea americană de securitate nucleară NRC a declarat că în zona Fukushima radioactivitatea ar fi extrem de ridicată, cetățenilor americani recomandându-se (de la Washington) să părăsească zona de 80 km din jurul centralei Fukushima. Unii experți nucleari au afirmat că dacă încercările de a răci cei 6 reactori nucleare nu reușesc în decurs de 48 de ore, atunci valorile radiațiilor vor deveni atât de mari, încât vor face imposibile alte acțiuni de răcire, ceea ce va dezlănțui o contaminare radioactivă neîngrădită a întregii zone.

O declarație a agenției japoneze Kyodo (16/17 martie) citează compania Tepco (Tokio Electric Power Company, compania care conduce centrala), afirmând că încercările de răcire cu apă de mare cu ajutorul elicopterelor nu au redus radioactivitatea în zona centralei Fukushima.

La 22 martie s-a anunțat că măsurătorile companiei Tepco au arătat că apa de mare din vecinătatea reactorilor nucleari Fukushima este radiactivă / puternic contaminată. Astfel s-a măsurat pentru Cesiu 134 o iradiere de 24, 8 mai mare decât cea admisibilă (normală). În regiunea din jurul Fukushima s-au constatat valori de contaminare crescute în produse locale ca lapte și spanac, Organizația Mondială a Sănătății, WHO, vorbind de o situație "serioasă".

Agenția Kyodo a făcut cunoscut la 26 martie că de la 11 martie, 17 lucrători de la centrala Fukushima sunt suprairadiați, la ei constatându-se prin măsurare o valoare a radioactivității mai mare de 100 mSievert (milisievert), valoare limită maximă admisibilă pentru un om, pe un an întreg. Autoritatea niponă de securitate atomică (NISA) a anunțat la 26 martie că apa de mare din zona coastei Fukushima este suprairadiată de 1.250 de ori peste valoare admisibilă. Legat de aceasta, Tepco apreciază că foarte probabil marea a fost contaminată de apa radioactivă de la reactorii nucleari, prin scurgeri necontrolate.La 12 aprilie 2011 autoritățile japoneze au mărit clasificarea accidentului nuclear de la Fukushima de la nivelul 5 la nivelul 7, nivelul maxim pe scara accidentelor nucleare. Nivelul 7 a fost și nivelul declarat la accidentul nuclear da la Cernobîl în 1986.

| MaryMaria333 a răspuns:

Baiatul cu piijamale in dungi. Va recomand. Ii un film despre holocaust, foarte emotionant. Nu va spun mai mult, ramane surpriza, ve'ti vedea pe parcursul filmului ce se va intamplawinking

| gemeni6226 explică (pentru MaryMaria333):

In mod sigur e foarte bun dar eu sunt foarte rau afectata de suferinta omeneasca asa ca evit orice film care abordeaza suferinta.

| MaryMaria333 a răspuns (pentru gemeni6226):

Si eu sunt sensibila la filme triste, am si plans inainte, cu toate ca aia sunt doar actori. Candva au existat personajele reale...

| Reghqen a răspuns:

Take Your Pills, The Big Short, Icarus, AlphaGo, Minimalism, Dirty Money, Jim & Andy: The Great Beyond, Under the Sun.

| gemeni6226 explică (pentru Reghqen):

Unde pot fi vazute?

| Reghqen a răspuns (pentru gemeni6226):

Netflix