| lacrimioara_9857 a întrebat:

Am o problema foarte mare ajutati-ma
am un catel de talie mica si are aproape un an.eu la vara vreau sa ma duc la mare si sa il aduc si pe el ca sa intre in apa si sa ne jucam... dar am o problema...
are frica de apa
cum pot sa ii indepartez aceasta frica si am frica sa nu se inece

Răspuns Câştigător
| Shine a răspuns:

Buna! Nu este o idee foarte buna sa iti duci cainele la mare. De fapt, este foarte periculos. Poti sa incerci totusi sa-l obisnuiesti cu marea. Il bagi incet in mare cate putin, cate putin si ai grija sa nu fie apa prea adanca. Doar la mal si trebuie sa il tii permanent in lesa pana consideri tu ca e pregatit. Sa nu-l lasi singur in mare! Un caine, mai ales de talie mica, nu este recomandat sa inoate in mare pentru ca poate fi periculos. Daca il bagi mereu in apa si il lasi sa se obisnuiasca cu marea sarata, s-ar putea sa ai surpriza si chiar sa-i placa apa. Sa speram! Bafta si sper ca ti-am fost de folos!

6 răspunsuri:
| Cella a răspuns:

Umm incearca sa il inveti cu apa din caddathinking asta ar fi cam unica solutie pana ajungi la mare

| CamyAngel a răspuns:

1.caini sunt foarte buni inotatori asa ca nu se v-a ineka
2.nu am mai auzit ca un caine sai fie frica de apa
3. cand va duceti lasa-l sa inoate intr-o zona cu apa mica ca sa nu se ''inece''
4. daca chiar ii e frica cu apa trebuie sa-l duci la dresaj sau, daca nu ai bani pentru dresaj invatal uh:
-umple cada din baia ta cu apa
-pune-l si pe el apoi
-joacate cu el si obisnuiestel cu apa
-pune-l des in apa ca sa nu-i mai fie frica da nu cand este frig(ca sa nu ajungem la probleme mai grave)
baftabig grin:X:*

| Reek54 a răspuns:

Face pe el rolling on the floor))0, prefate ca te ineci... poate vine dupa tine sa-ti faca respiratie gura la gura. big grin

| Jango a răspuns:

Nu cred ca este o frica de apa... animalelor in general nu le place sa se ude (nu e valabil doar la pisici). De inecat nu cred ca e vreo problema, orice caine stie sa inoate (inot caineste). Nu o sa intre in apa decat daca e calda si prin calda se intelege 27-30 de grade sau mai mult sau daca vede ca tu te-ai putea ineca (ar veni sa te salveze). Nu cred ca o sa intre in apa de la mare... oricum succes!

| FaraIdeiDeNume a răspuns:

Nu are frica de apa cainilor le este frica daca nu intra ei singuri in apa o sa vezi

| lacrimioara_9857 explică:

Dar mi-e frica ...de exemplu cand il duc in baie face pe el