anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Îmi poate explica cineva ceva legat de laptele praf pentru pisoi? Pe spate scrie 1 parte lapte, 3 apă? Puteți să-mi spuneți în ml cam câtă apă trebuie la o linguriță de praf?
multumesc

Răspuns Câştigător
| stlucian a răspuns:

Cam 100ml.O lingurita cam 20 g lapte praf.

http://www.iepu.ro/2011/01/07/o-lingura-cati-ml-are/

| anonim_4396 explică (pentru stlucian):

Mersi,m-am uitat și eu acum pe site și o linguriță are în jur de 5 g și mă gândeam să-i pun în jur de 20 ml de apă pentr că oricum nu mănâncă foarte mult

5 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Daca recomandarea este "o parte de lapte praf la 3 parti apa" inseamna ca la 1 lingurita (de aprox. 5 g lapte praf )trebuie sa pui 3 lingurite de apa calduta(aprox. 15ml apa). O lingurita= 5ml apa

p.s. Daca vei pune 100ml apa ( ceea ce inseamna 20 de lingurite apa la 1 lingurita lapte praf!), laptele va fi mult prea diluat --- nu va hrani pisoiasul.

| anonim_4396 explică (pentru alessia5158):

Am pus 1 linguriţă lapte praf şi în jur de 15 ml apă. Mersi happy

| lovemeoana a răspuns:

Acum depinde cat de concentrat vrei sa il faci...nici prea mult laptic praf nu e bun dar nici prea putin (o sa fie apa chioara) cel mai bun e ca la 100 ml apa sa pui cam 3 masuri de lapte praf happy

| anonim_4396 explică (pentru lovemeoana):

Nici foarte concentrat, dar nici apă chioară. O să-i pun o linguriță de lapte praf cu 20-30 ml de apă. O să văd cât de concentrată e. Mersi oricum happy