| Tania23 a întrebat:

Bună TPU! Câinele meu (rottweiler sper că am scris corect) are ceva cu unele persoane. Adică când vede o persoană pe stradă, începe să latre după ea, se dă după ea și nu știu ce să fac. Acum o săptămână, o verișoară a venit la mine, și câinele meu a vrut să o muste, dar l-am oprit eu. Ce să fac ca să nu mai fie așa. Vă mulțumesc.

4 răspunsuri:
| Lizuca1234 a răspuns:

Pai,nu ai socializat cainele si din cauza asta el a preluat rolul de mascul alfa. De mic trebuia sa il obisnuiesti cu alti caini,alte animale, sa poata fi atins de oricine inclusiv de copii. Sa invete sa se joace samd. Atentie, daca il lasi asa, cu siguranta va musca. Daca nu te simti in stare sa te ocupi de el(cam la fel cum nu prea sti nici daca i-ai scris numele rasei corect), iti recomand sa apelezi la un dresor cu experienta. Bafta!

| anonimg a răspuns:

Astfel de câini nu trebuie să se dea la oameni. Dacă face asta, soluția este eutanasierea. Personalitatea lui o depășește pe a ta; de aceea nu te ascultă.
Eu nu știu de ce oamenii își iau astfel de câini periculoși. De cine îi apără? Au oamenii dușmani atât de periculoși de necesită să achiziționarea unei astfel de arme vii? Mușcătura unui câine de rasă periculoasă este caz penal față de a unui câine obișnuit.
Este normal ca după o anumită vârstă (4-5ani) astfel de câini să fie eutanasiați din pricina personalității lor prea mari.

| Annastassia a răspuns:

Rottweilerul este un caine isteric si periculos.
Nu-i recomandat sa-l tii dezlegat pe strada, iar in curtea, doar in partea din spate a casei, ca de risti sa-l scapi pe strada, sau sa-ti intre cineva in curte, il rue in bucati.
Rottweileri sunt recunoscuti ca fiind niste caini greu de stapanit, de educat, fiind isterici si foarte-foarte periculosi.
Legati cainele in curtea din spate, pana nu omoara pe vreun copil sau musca vreun om.

| NGheorghe a răspuns:

Pe stradă, câinele tău, nu trebuie lăsat sa meargă in fața ta pentru ca asta înseamnă că "ii ceri să te apere" iar el asta face... ii atacă pentru că vrea să ii "calmeze" pe toți cei nervoși, ambițioși, speriați ...etc deoarece nu știe că acele persoane nu au treabă cu tine dar va acționa câtă vreme ele sunt in apropierea ta sau se îndreaptă către tine. Cea mai nașpa situație e atunci când unora nu le place câinele tău sau se sperie de el, iar câinele îi atacă "crezând" că te apără pe tine. Chiar si atunci când îl ți la picior, sau in spatele tău, dacă ți lesa întinsă asta înseamnă "pericol", lesa trebuie sa fie lăsată largă si eventual ii dai comenzi prin lesă, schimbându-i direcția, până înțelege ca trebuie sa se ia după tine. Mai trebuie să anticipezi reacțiile lui si să îl opresti (ii tragi intr-o parte ca sa nu se mai uite fixat pe altii, sau îl atingi cu mana sau piciorul ca sa se uite mirat la tine) până odată va pricepe ca lumea e plină de nervoși si speriați dar marea majoritate nu au nicio treabă cu tine.
Cât despre verișoară-ta, trebuie să o inveti să respecte un ritual: atunci când vine la tine trebuie să se oprească si să îl lase pe câine sa vină să o miroase ( asta se numește "identificare") după care va pleaca singur, iar apoi dacă se întoarce la voi — ori o înveți să stea calmă si sa îl dea la o parte ori de câte ori se apropie si de ea (modul de ignorare); — ori ii bagi in "modul de joacă" ii pui pe jos pe amândoi, ii tavalesti, faci concurs între ei ca să fugă să prindă si să aducă o minge (pe teren deschis clar ca ea nu are nicio șansă dacă nu o vei avantaja enorm) etc., iar câinele când o va mirosi data viitoare o va identifica ca pe "cea cu care se joacă"
(Caută Cezar Millan pe Youtube.)