| Canndii a întrebat:

Urmează să îmi cumpăr un câine, mai exact un pui husky. Stau la curte și nu știu de ce am nevoie... Va rog daca îmi puteți spune ce mâncare să îi dau, unde să îl țin afară sau in casă (știu si eu ca acum când e mic trebuie ținut în casa, dar cand se face mare îl pot tine afara?) Și care e faza cu vaccinurile? Adică stăpânul zice ca are primul vaccin. Dacă mai e crva ce trebuie sa știu ca rog să îmi spuneți.
FUNDĂ!

2 răspunsuri:
| Rocsid a răspuns:

Ca si mancare iti recomand mancare din cabinetele veterinare( fara chappy, pedigree sau alte prostii din supermarket care sunt pline de soia si catelusii nu se dezvolta corect si fac dermatite si otite urate)
Eu la al meu catelus i-am dat procan junior( in jur de 60 de lei un sac de 10 kg) plus mancare gatita(orez fiert cu legume pui si cam la doua saptamani un galbenus de ou crud)
Momentan ar fi bine sa il ti in casa desi o sa fie tot o mizerie si un dezastru.Te sfatuiesc ca de pe acum sa iti acoperi prize si canapele si cabluri ca sa nu roada si sa faca vreo tampenie...bine...aici intra si pantofi, genti si alte lucruri persoanle.
Trebuie facute TOATE vaccinurile si deparazitarile... Daca a facut primul vaccin acesta trebuie sa fie trecut in carnet NEAPARAT.
Vaccinurile se fac tot la 16=20 de zile in functie de firma producatoare sau vaccinul administrat.Acestea iti vor proteja puiutul de boli mortale ca parvoviroza, rabie,etc.
Iti recomand sa ii pui si microcip si sa il inregistrezi( sunt multi catei microcipati si fara date)
Roaga l pe veterinar sa ii faca un control si in urechiuse sa fie curate.
Nu ii da lapte ca poate face diaree( daca se milogeste ii poti da un paharel mic si ala caldut dar atat si nu zilnic)
Fara condimente,ciocolata,zahar,avocado,struguri,varza,conopida,grasime,oase de pui,oase de porc( se rup in aschii si perforeaza intestinul si mor).
Poti sa ii dai fructe ca merele,pere, prune( fara samburi) cirese, capsuni visine, etc.
Legume ca morcov, mazare, telina sunt iar bine primite i gustoase.
Carne tocata dar NU de PORC(face dermatita) care poti sa o dai chiar si cruda dupa ce e mai mare si nu o sa fie hapsan si sa nu mestece.
Oasele de VITA doar si la fel pot fi date crude sau fierte.
Iti recomand sa il perii dar nu apasa prea tare pentru ca risti sa il zgarii.
Dupa ce da caldura poate dormii linistit afara( are strat dublu de blana) intr o cusca izolata care sa aiba intrare mica( cat sa incapa el) cu o paturica inauntru si pe podele de lemn..nu fa greseala sa ii pui beton in tarc ca se raceste saracutul.
Baie ii faci doar cu sampon special( cu samponul de oameni se irita) si de preferat vara. Daca il aduci acasa si miroase urat poti sa il stergi cu o carpa umezita cu putin sampon ca sa mai scoti mirosul din el..Cateii au un ulei pe firele de paar care ii protejeaza de frig.
Am incercat sa iti zic cam tot ce mi am adus aminte si sa ai noroc de blaanos!

| cReative98 a răspuns:

Husky Siberian nu este un caine pentru oricine, intrucat are o fire extrem de independenta si este recunoscut ca fiind foarte greu de dresat - rasa si-a pastrat in mare parte instinctele animalului salbatic si are tendinta sa si le urmeze. Este indicata utilizarea unei lese de fiecare data cand este scos la plimbare.

Variantele aleatorii tip hrana uscata/hrana umeda, sau hrana gatita in casa/supliment de hrana industriala sunt permise si recomandate atunci cand sunt sustinute de o evaluare judicioasa, in spiritul crearii celor mai bune conditii pentru caine.

Vaccinarea este începută, pentru căţei, la vârsta de 5-6-7 săptămâni de viaţă. Acest lucru se întamplă pentru că, după această perioadă, anticorpii primiţi de la mamă, încep să dispară din organism, lăsând organismul lipsit de apărare faţă de aceste boli. În România, vaccinarea este începută, de obicei, de la vârsta de 5-6 săptămâni cu vaccinarea împotriva parvovirozei canine (vaccinare monovalenta) sau şi împotriva distemperului (jigodie), deci o vaccinare bivalentă. Vaccinarea se efectuează doar în cazul unui câine clinic sănătos.

Sper ca ti-am fost de folos, o zi buna!