| Orannginna a întrebat:

De ce au animalele coada? Ca suna aiurea, stiu, dar e curiozitate de'a mea big grin. Stiu ca pisicilor le serveste la flexibilitate si schimbarea centrului de greutate, dar celorlalte animale?

Răspuns Câştigător
| ionutzking a răspuns:

Echilibru, inot, ajuta la zbor (pasarile), deplasare, Caini de exemplu isi exprima starea prin miscarea cozii... daca vrei sa afli in ce stare e cainele dupa coada. citeste aici;) http://www.animale.ro/articole/rolul-cozii-la-caini...

6 răspunsuri:
| stealthb a răspuns:

Eu am citit ca pisicile sunt la fel de agile si fara coada, ca nu se folosesc de ea in acrobatiile lor, poate am citit gresit. Animalele au coada ca le-a ramas de la pesti happy Daca te uiti la un varan sau un crocodil, poti sa zici ca seamana putin cu un peste cu picioare. Este un accesoriu care pur si simplu s-a pastrat pe scara evolutionara. Pestii inoata cu ea iar vaca se bate de muste...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cam acelasi lucru si la celalte, miscarea trupului, agatatul in copaci, altele inoata cu coada, chiar nu m-am gandit, daca o au inseamna ca este o a treia mana la bipede si a 5-a mana sau picior la patrupedelaughing sigur ca este absolut necesara altfel n-o aveau, de exemplu maimutele daca nu ar avea-o, nu s-ar putea deplasa din copac in copac (ma pricep mama mama ), in final cam asta este laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca sa n-o mai faca la alimentara. laughing

| RuSuLeTzZz a răspuns:

Doamne ce fata laughing

Răspuns utilizator avertizat
| x_8127 a răspuns:

Celelalte animale sunt pline de fite, de asta au coada