| annaanne3 a întrebat:

Hei am o intrbaree pentru cei care au cateii:*. Stiu ca este valabila afirmatia ca, "daca catelul are nasul umed este sanatos". Eu am o noua catelusa de rasa westie de 2 luni jumate. In timpul zilei cam are nasul umeed. Dar seara asa cand doarme este uscaat. chiar de exemplu acum, o ating pe nasuuc si este uscat. Credeti ca aree ceva sau si cateii vostri sunt la fell?:-s:* FUNDAlove struck!

Răspuns Câştigător
| xoxo_9953 a răspuns:

In primul rand sa-ti traiasca am si eu un catell asemanator :X, si nu e nici o problema, stai linistita. e normal.

7 răspunsuri:
| sufletzel a răspuns:

Nu e adevarat ca daca au nasul umed sunt sanatosi. Au nasul umed pentru ca si-l umezesc in continuu. In cerul gurii au un organ olfactiv si cu limba aduna particulele de miros dupa nas si le miros cu organul respectiv. De asta au nasul ud, ca il umezesc ca sa atraga particulele si apoi iau particulele cu limba ca sa le miroasa mai bine.
In somn nu mai face acest lucru si de asta se usuca nasul. Nasul uscat poate indica febra la un caine bolnav, dar orice caine poate avea nasul uscat daca nu-l linge, adica daca in preajma nu sunt particule noi de miros pe care sa le simta.
Si majoritatea cainilor care sunt bolnavi au nasul ud, in afara de cei cu febra. Deci nasul nu este un semn de sanatate. Si stiu ce vorbesc, ca si eu am caine si am citit cam tot ce am gasit despre caini.

| XByancaElenaX a răspuns:

Buna si eu am un catel sa iti trasaisca:*:*:*:* sa stii ca e frum sa ai eu am beagle(bigal) de vreo 2-3 lunihappyhappysa stii ca nu este o probllema serioasa zic eu adica daca pun acum mana pe nasuk ei e la fel umedlaughingiti mai zic odata SATI TRAIASCA:Xsi sa
ai parte numai de puisorilaughing

| NothingImportant200 a răspuns:

Sa-ti traiasca! Si eu am o catelusa ( yorkshire terrier) si ei ii se intampla la fel si nu cred ca este vreo problema. Asa ca ar trebui sa stai linistitawinking

| KiaraHoney a răspuns:

Cand e nasul uscat si cald e racita mai ales sa ii verifici urechile, daca sunt rosi sigur este racita, cand are nasul umed e ok.Cainii transpra pe nas, limba si pernute.E primul catel nu?happy

| Vlad_5409 a răspuns:

Auzi nu-ti face griji sunt sanatosi si nu cred ca vor avea vreo problema din cauza nasucului.Da este adevarat catei au nasul umed dar cand fac efort (alearga, se joaca, alerga pisici etc)Asa ca stai linistit!winking

| RaZ4Ing a răspuns:

Catelu meu e caniche [canish] si e la fel. cand doarme mult i se usuca nasul big grin nu are nimic la toti cateii li se intampla asta big grin Nu ai de ce sa iti faci griji!

| annaanne3 explică:

Nuu, am mai avut 3 catei inainte, dar se ocupa mama mai mult de ei. Ma bucur pentru raspusuri, m-am linistiit! xoxoo ia fundita pentru ca a raspuns cel mai repede, dar in rest totii aveti voturi, multumes mult:*