| HighFlyer a întrebat:

Mi-am luat un caine si de cand l-am luat el sta foarte mult pe langa mama, dar e se supara ca vine la ea si de fiecare data il loveste si cainele maraie si cand ii zic sa nu mai dea in el se supara si pe mine, plus ca urmeaza sa stea singur cateva ore cat nimeni nu e acasa si mama zice sa-l inchida in baie, eu tot nu-s de acord, dar cred ca o sa faca tot cum zice ea.
De cine ziceti sa scap de caine sau mama? ca nici lui nu cred ca-i place sa stea inchis 6 ore pe zi si sa fie lovit(e pui, are 1-2 luni)

5 răspunsuri:
| FucktheSystem a răspuns:

Cred că ar trebui să îți dresezi și câinele și mama.
Mamei îi explici că dacă dă în câine o să ajungă violent, și nu cred că vrea să fie ea mușcată sau cineva pe stradă și după să stea să plătească amenzi. Iar câinele trebuie să îl dresezi comenzile de bază și atunci când o să îi zici „stai!" o să se oprească și nu o să se mai ducă după ea.
E normal să îți înveți câinele anumite lucruri ca să nu încurce lumea prin casă iar pentru cei din casă e normal să înțeleagă că e un câine și trebuie să aibă răbdare cu el, nu să fie violente.

Iar despre statul închis nu e o problemă așa de mare dacă ști să te descurci cu ea. De exemplu și eu la început când plecam de acasă îmi lăsam câinele pe balcon (că mai făcea distrugeri prin casă, mai făcea prin casă, etc), dar după ce l-am dresat nu a mai fost nevoie. Zic că mai vine l-ai ține în balcon (dacă ai), cu geamul între deschis să audă niște zgomote, să mai aibă o ocupație, cu niște jucării să nu se plictisească, să roadă măcar ceva și cu un culcuș sau măcar o păturică pe care să stea. Și în baie dacă îi asiguri jucării, mâncare, apă și un loc unde să doarmă e ok. Dar cel mai important ar fi să compensezi orele în care este închis cu plimbări mai lungi seara și dimineața, iar și mai important ar fi să îl dresezi, atunci nu ar mai fi nevoie nici să-l închizi, nici să îl bată maică-ta.

Dacă vrei să te ajut cu sfaturi de dresaj, sau ești în general un fan al câinilor te aștept pe pagina mea de facebook cu un like (acolo dacă vrei poți să-mi mai pui orice întrebări vrei, dar ai parte și de postări amuzante):
www.facebook.com/Yodapuffy

| FucktheSystem a răspuns:

Și dacă nu te descurci cu dresajul sau vrei să vezi de unde să începi poți doar să-mi ceri pe pagina mea de facebook și o să îți fac un clip special cu comenzile de bază, dacă crezi că asta ți-ar fi de ajutor.

| waXonwaXoff a răspuns:

Scap de maica-ta ca o sa iti dea cainele sa mananci.

| SunnyDay88 a răspuns:

Sa stii ca un caine sta pe langa stapanul lui. cand ai sa ai grija de el si o sa ai un pic de autoritate in fata lui dar si in casa nu o sa mai aiba treaba cumama ta. pana atunci nu ti fa griji ca se supara pe ea pentru ca ii trece, el vede in ea un stapan (cel pe care trebuie sa l urmeze ).

| MissPussy a răspuns:

Parerea mea e ca nu ar trebui sa scapi nici de mama ta dar nici de caine.
Ar trebui sa discuti cu mama ta si sa ii spui ca nu trebuie sa dea in el fiindca e si el o fiinta spune-i ca, catelul o iubeste si de asta sta pe langa ea. Catelusul are nevoie de persoane care sa aiba grija de el si sa il iubeasca mai ales ca are 1-2 luni. Spune-i ca ea daca ar fi in locul catelusului nu i-ar placea sa fie lovita cu piciorul si inchisa in baie 6 ore pe zi. Roag-o mult de tot sa nu il mai loveasca fiindca e o fiinta si in felul asta de viata nu cred ca ar rezista si mai mult ar fi chinuit.
Sper ca te-am ajutat. Succes! big grin