|

Salut! Am nevoie de ceva sfaturi si urgent ca deja e foarte iritanta treaba.

Acum cateva zile am primit un Ciobanesc German, el acum are doua luni si un pic. Cand l-am adus acasa a facut in casa de 20 de ori cred in prima zi abia.

L-am scos afara si inca il scot, stau cu el cate 2 ore afara si nu face nimic, dar cand ajung in casa nu trec nici 10 secunde ca face... ma dispera sincer. Il scot din 4 in 4 ore si stau cel putin o ora cu el afara dar nu reusesc sa-l fac sa faca doar afara, uneori face afara si il felicit si tot dar nu pare sa-i pese foarte mult. Azi a inceput sa faca in casa si cand am vazut l-am luat rapid si l-am dus afara, afara nu a facut decat 3 picaturi cel mult si am stat cu el 1 ora si 45 de minute si nu a facut absolut nimic iar cand sa urc scarile, scarile interioare de la casa, a facut pe covor...

Va rog daca ati patit si voi sau stiti cum as putea sa-l fac sa faca afara, ca el face fix opusul, se tine afara si face in casa.

Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

In primul rand cand este vorba de un catel pui, acestea va trebui scos afara din ora in ora pana la 3 luni si din doua in doua ore pana la varsta de 4 luni. Daca nu ai timp sa-l scoti asa des, poti opta pentru scutecele speciale (poti pulveriza spray cu miros de iarba pe ele). Cand face afara da-i o recompensa, fa-l fericit happy. Trebuie sa ai rabdare cu el, va invata pana la urma dar trebuie sa ai rabdare.Cateii au nevoie de minim 3-4 saptamani sa invete cum sta treaba cu facut nevoilor afara, chiar si dupa aceasta perioada ei mai au mici "accidente" in casa.Gandeste-te la el ca la copil mic, pana invata sa faca la toaleta, face pe el happy.Sa-ti traiasca micul blanos, sper sa te ajute raspunsul meu.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Un caine are viata de cca. 7 ori mai scurta decat un om.
Asta inseamna ca, catelul tau corespunde unui copil de cca. 2 ani.
Un caine se poate invata dupa varsta de 3 luni si se poate dresa pana la 3 ani.

La aceasta varsta doar ii poti da de inteles ca nu face bine daca face in casa.
Este suficient sa-i bagi botul in urina /caca ce a facut in casa, sa-l sfadesti un minut, dupa caresa-l duci imediat afara, sa-si faca treaba (chiar daca deja va fi fara reusita).

Totodata, in casa sa-i pregatesti si o ladita cu nisip, unde sa-sifaca treaba daca nu are cine sa-l scoata la plimbare, cand il "taie".

Invatarea /educarea unui caine necesita atentie si dedicatie din partea stapanului, asemenea unui copil.
Cainele se va comporta asa cum l-a invatat stapanul!

| a răspuns:

Câinele urinează când are vezica urinară plină.
Dar mai are un motiv.
Poate ai observat, dacă nu la al tău, atunci la alți câini.
Ei se apropie de un pom ( de un stâlp) pe stradă.
Întâi miroase zona și apoi se întoarce cu coada spre stâlp și emite câteva picături de urină, apoi pleacă mai departe.
Aceste picături pun o amăprentă de miros acolo. Este modalitatea lui de a comunica altui câine care va mirosi acolo.
- Eu am trecut pe aici.
Câinii au mirosul de mii de ori mai dezcvoltat ca noi.
Poate este un miros la tine în casă pe care tu nu îl simți care ii declanșează lui acest comportament.
Iar după ce a făcut o dată, dacă dta nu ai curățat foarte, foarte bine locul respectiv, el simte că în casă miroase a pipi de câine. Asta îi dă ideea.
Un dresor de câini poate să te ajute cu sfaturi de vindecare.