| amytzzu2000 a întrebat:

Salut,as vrea un caine ciobanesc german,care sa-i pun numele Delgado. Puteti sa-mi dati informatii despre el? Cum se comporta,cum trebuie ingijit, cum trebuie dresat, sau ceva de genul asta? Va rog?

Răspuns Câştigător
| Ida_Luca_1977 a răspuns:

Ciobănescul german este o rasă de câine care se presupune că a apărut prin domesticirea lupului. Considerația are în vedere asemănările aspectului general. Literatura de specialitate menționează folosirea acestui câine din vremuri străvechi de către ciobanii germani, rasa prezentând variabilitate mare sub raportul însușirilor morfologice de la o regiune la alta, adaptânduse condițiilor de climă și climaterice fie modificându-și talia, viteza de mișcare pentru zonele de câmpie, fie având o talie mai mare pentru cei cu origine montană. S-a constatat că au existat împerecheri numeroase între câinii ciobănești și lup, descendenții fiind domesticiți și utilizați pentru pază.

"Spre sfârșitul secolului al XVIII-lea se constată aceeași neuniformitate a materialului biologic până la expoziția din anul 1899 de la Karlsruhe, unde s-a constituit "Asociația câinilor Ciobănesc german". Inițiatorii și promotorii acestei asociații au fost A. Meyer, căpitan de cavalerie, și Max von Stephanitz, care a fost ales și primul președinte al forului nou constituit."(1)

Ciobănescul german este răspândit la ora actuală aproape în întreaga lume fiind preponderent utilizat pentru pază și protecție dar și pentru alte activități având în vedere calitățile pe care le are. Constituția sa este robustă, cu oase puternice, personalitate fizică și psihică bine conturată. Capul este mare, dar proporționat, cu formă ușor alungită spre trufă, fără a fi ascuțit. Fruntea este lată, ușor convexă, cu stopul lin, botul puternic, cu buzele ce se închid foarte corect. Maxilarele puternice, cu dinți masivi, ce se închid în "foarfecă". Ochii migdalați, au dimensiuni medii, formă ușor oblică, privire vioaie și inteligentă. Urechile sunt potrivit dezvoltate, purtate vertical, cu vârfurile relativ ascuțite și foarte mobile. Trunchiul este lung cu greabănul ușor evidențiat, cu spatele și șalele relativ drepte, dar oblice antero-posterior, coastele bine arcuite, lungi și oblice, flancurile scurte. Crupa este lungă, ușor oblică, bine îmbrăcată în musculatură. Membrele sunt drepte, paralele, cu osatura puternică, proporționale cu dezvoltarea corpului. Chișița trebuie să fie de lungime medie, puternică și mobilă. Mobilitea chișiței este extrem de importantă la acestă rasă, deoarece contribuie la elasticitata și rezistența în alergare. Labele membrelor sunt mici, de formă rotundă și bine închise, cu falange bine arcuite, unghii scurte și puternice. Coada este stufoasă și lungă, purtată arcuit și în jos, cu ultima vertebră ajungând la încheietura jaretului sau chair mai jos. Părul la această rasă poate fi lung, scurt, sau mijlociu și aspru. Culoarea este extrem de variată, fiind acceptată o gamă largă de nuanțe și culori, dintre ele: culoarea neagră sau neagră cu desen carcteristic, nuanțe maronii, roșcate, galben, gri-fier, cenușiu, lupie sau chiar albă.

Caracterul: câinele este docil, atașat până la moarte de stăpân. Este ușor de educat pentru că marea lui plăcere este să facă pe placul stăpânului. Este liniștit și ușor de abordat, înțelegător și încrezător în stapân. Este un cavaler care vă va însoți pretutindeni cu eleganță, echilibrat afectiv, foarte ager, iute și cu reacții tipice câinilor de pază și protecție. Se adaptează rapid situațiilor neprevăzute. Educarea lui necesită fermitate din partea stăpânului, dar nu suportă tratamentele dure sau brutale. (2)

Hrana este specifică carnivorelor, rația va fi stabilită conform activității zilnice.În acest sens se impune menționarea că acestă specie nu valorifică resturile menajere sau alimente cu conținut ridicat în celuloză. Alimentele utilizate sunt de origine animală și vegetală. Dintre cele de origine animală: carnea de vită, găină, gâscă, pui, oaie si miel(în cantități nu foarte mari), mai puțin carne de porc, (aceasta se recomandă totuși ca adaos la hrana câinilor cu munci grele, sau pază îm medii cu temperaturi scăzute, în cantități reduse și sub control medical); Subprodusele de abator, organele, oasele sub formă de praf, laptele și derivatele lui, ouăle, grăsimile animale cu excepția șoricului de porc, care este interzis, deoarece la nivelul ficatului poate produce alergii și în cele din urmă leziuni grave. Carnea de pește se poate administra dezosată. Carnea de vânat este acceptată în alimentația ciobănescului german. Alimente de origine vegetală: orezul, pâinea, pastele făinoase, fâina de cereale, grâul, arpacașul, morcovii, cartofii, zahărul, salata, spanacul, fasolea verde, țelina, prazul, uleiurile vegetale. Se pot include pasta sau tocătura, conservele, mezelurile deși nu sunt recomandate în mod special. Nu se recomandă fasolea uscată, varza și conopida, iar cartoful se va administra fără să constituie un component de bază. Ocazional câinele poate consuma fructe, mere, pere, prune, struguri, caise, acesta se pot adăuga cu succes la fierberea mâncării, dar nu în cantitate mare. Este de preferat ca hrana administrată să fie bine fiartă, pentru a ajunge la stadiul de terci, iar rația obișnuită să conțină atât produse din carne, cereale, legume, lactate, ouă și uneori fructe. Zaharurile și produsele zaharose trebuiesc administrate cu prudență producând carii dentare și obezitate. Hrana poate fi administrată în două tainuri, dimineața și seara, dimineața administrându-se 60% din cantitatea totală. Hrănirea femelelor care alăptază se va face în trei tainuri îmbogățindu-se alimentația în săruri și vitamine(3) Caracter: este un caine prietenos si loial stapanului sau, este chiar foarte iubararet si inimos.Este un caine de paza sau de companie

Boli infecțioase: bruceloza, leptospiroza, salmoneloza, septicemia noilor născuți, tuberculoza, tetanosul;

Boli virotice: jigodia, rabia, boala lui Aujeszky, hepatita contagioasă, parvoviroza, gastroenterita virotică cu herpes-virus, virozele pulmonare.

Boli parazitare: cestodoze, nematodoze, arachnoentomoze, scabie, parazitismul cu căpușe, parazitimsul cu purici, micoze cutanate.

Boli medicale: ale aparatului digestiv, ale aparatului respirator, ale aparatului urinar, boli ale sistemului nervos, boli ale pielii, boli de nutriție, fracturi osoase, răni, traume, arsuri(4)

(1) Ioan Buc, Elena Cristea, Ciobănescu German (Câinele lup), Creștere, educație, dresaj, Editura Ceres, București, 1998.

(2) Sursa citată.

(3) Sursa citată.

(4) idem.

Romanian-dogs.com
CiobanescGerman.com
Ciobanesc german | infocaini.ro

Listă de rase de câini

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

He, he, Beverly Hills Chihuahua! happy Sau nu?

| aneliram a răspuns:

Face parte din grupa de caini I: Sheepdogs and Cattle Dogs (except Swiss Cattle Dogs)


Ciobanesc German este rasa cea mai numeroasa dintre cainii ciobanesti, mai cunoscuta si raspandita in intreaga lume. Ciobanescul German este, datorita calitatilor sale si a posibilitatilor de folosire, cel mai polivalent caine.

Veche de peste 6000-7000 de ani, rasa are un sir lung de stramosi, incepand cu Ciobanescul Persian, care la randul sau descinde din Canis Familiaris Matris Optimae. Pe baza asemanarii vagi fenotipice cu lupul, Ciobanescul German este larg cunoscul sub denumirea populara, gresita, de Caine-lup.

Rasa a fost fixata abia in anii 1884-1899, cand s-a inceput cresterea selectionata a Ciobanescului German de astazi, de catre capitanul de cavalerie Max von Stepanitz, care printr-o selectie perseverenta si din ce in ce mai fina, a facut din Ciobanescul German un tip perfect de caine, devenit rasa nationala a Germaniei. Unii autori ii atribuie in mod gresit o origine alsaciana.

Ciobanescul German este un atlet, cu corp perfect armonios, de marime putin superioara celei mijlocii, usor alungit, robust, cu musculatura foarte bine dezvoltata, cu osatura puternica, cu spatele scurt, drept si rigid, cu gatul puternic si musculos.

Capul este proportionat, usor alungit si uscat, fruntea foarte putin bombata, destul de larga, craniul putin mai lat intre urechi. Botul in forma de pana este proportional cu craniul. Dantura este foarte puternica, incisiva, inchizandu-se in foarfeca. Ochii de marime mijlocie, migdalati, usor oblici, de culoare mai inchisa decat culoarea parului, au o expresie vioaie si inteligenta.

Urechile de marime mijlocie, mai late la radacina, cu inserctie inalta, terminate in varf ascutit, sunt purtate drept in sus (puii si tineretul pana la 4 - 6 luni poarta urechile atarnate). Coada stufoasa, compacta, cu par des, lunga pana la jaret, in forma de sabie putin arcuita este purtata in jos, niciodata pe spate.

Inaltime: mascul 60 - 65 cm; femela 55 - 65 cm
Greutate: mascul 32 - 35 kg; femela 25 - 35 kg
Culoarea parului: complet negru; negru cu zone uniform brune, maronii, roscate, galbene, gri-fer, cenusiu.

Cu toata robustetea sa, Ciobanescul German are o infatisare eleganta, impunatoare si atragatoare, cu mers intins, spornic, de trapas. Este un ciobanesc puternic, rezistent, vioi, cu un foarte bun simt olfactiv, cu nervi solizi, intotdeauna gata de lupta. Caracter ferm, e foarte ager si foarte vigilent, deosebit de curajos, incoruptibil, devotat. Creaza o imagine armonioasa de noblete si forta naturala care inspira respect. Trateaza cu indiferenta animalele si oamenii straini atata timp cat acestia nu prezinta semne de agresivitate.

Se dreseaza usor. Acest caine ciobanesc este un colaborator activ si inteligent al omului, indeplinind, gratie instruirii, sarcina fixata de acesta. Cu o mare usurinta de adaptare la orice situatie, cu un simt inascut al datoriei, este gata sa faca orice cu cea mai mare placere si bucurie.

NU trebuie antrenat pentru paza si atac!
NU trebuie sa va luati un asemnea caine decat daca aveti si timpul si conditiile materiale si capacitatea psihica si cunostintele necesare pentru a-l creste, intretine si educa in mod corect!

| amytzzu2000 explică:

Da, ii de la chihuahua de beverly hills, ca-mi place personajul delgado, si asa vreau sami numesc cainele!

| SOREsorina a răspuns:

ISTORIC:Stramoşii săi au fost câini ciobăneşti cu păr scurt sau mediu, din Germania. Cel mai renumit câine ciobanesc este,, comisarul Rex îndragita vedeta de televiyiune!
PERSONALITATE:Un nas bun de politist.Ciobanezul german isi iubeste familia su are grija in permanenta de copii!**** ingrijire: ii plac jocurile care ii solicita inteligenta!
inaltimea perfecta trebuie sa o aica pana la 65 cm.si greutatea perfecta de la 22 de kg pana la 40 de kg.am o carte pentru caini, are toate rasele! Si in plus am si eu ciobanesc german, si este un caine deosebit! cel mai bine este sa i dai bobite de caini si ciorba! sa fie mancare sanatoasa! daca iti iei sanu ii dai toate porcariile! SPer sa-ti iei.Succes! Funda? te rog!

| SOREsorina a răspuns:

Si inca ceva : Hrana este specifică carnivorelor, rația va fi stabilită conform activității zilnice.În acest sens se impune menționarea că acestă specie nu valorifică resturile menajere sau alimente cu conținut ridicat în celuloză. Alimentele utilizate sunt de origine animală și vegetală. Dintre cele de origine animală: carnea de vită, găină, gâscă, pui, oaie si miel(în cantități nu foarte mari), mai puțin carne de porc, (aceasta se recomandă totuși ca adaos la hrana câinilor cu munci grele, sau pază îm medii cu temperaturi scăzute, în cantități reduse și sub control medical); Subprodusele de abator, organele, oasele sub formă de praf, laptele și derivatele lui, ouăle, grăsimile animale cu excepția șoricului de porc, care este interzis, deoarece la nivelul ficatului poate produce alergii și în cele din urmă leziuni grave. Carnea de pește se poate administra dezosată. Carnea de vânat este acceptată în alimentația ciobănescului german. Alimente de origine vegetală: orezul, pâinea, pastele făinoase, fâina de cereale, grâul, arpacașul, morcovii, cartofii, zahărul, salata, spanacul, fasolea verde, țelina, prazul, uleiurile vegetale. Se pot include pasta sau tocătura, conservele, mezelurile deși nu sunt recomandate în mod special. Nu se recomandă fasolea uscată, varza și conopida, iar cartoful se va administra fără să constituie un component de bază. Ocazional câinele poate consuma fructe, mere, pere, prune, struguri, caise, acesta se pot adăuga cu succes la fierberea mâncării, dar nu în cantitate mare. Este de preferat ca hrana administrată să fie bine fiartă, pentru a ajunge la stadiul de terci, iar rația obișnuită să conțină atât produse din carne, cereale, legume, lactate, ouă și uneori fructe. Zaharurile și produsele zaharose trebuiesc administrate cu prudență producând carii dentare și obezitate. Hrana poate fi administrată în două tainuri, dimineața și seara, dimineața administrându-se 60% din cantitatea totală. Hrănirea femelelor care alăptază se va face în trei tainuri îmbogățindu-se alimentația în săruri și vitamine(3) Caracter: este un caine prietenos si loial stapanului sau, este chiar foarte iubararet si inimos.Este un caine de paza sau de companie